טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום אבנר, בסוג דם מדברים על מזונות מועילים, אותם כדאי שיהיו קבועים בתפריט שלנו ומזונות מזיקים (אותם כדאי להימנע) בין שתי הקצוות יש המון מזונות שחשוב שיהיו חלק מתפריט מאוזן מועילים במיוחד לסוג דם O: בשר בקר (כמובן רזה איכותי), עוף ביצים (אורגניות), דגים לצד רשימה של ירקות, פירות, כו' מועילים
הכי מזיקים: (רצוי להימנע): חיטה ומוצריה, תירס, שעועית אדומה,תפוח אדמה,עדשים ובוטנים ,אלו נחשבים כדגל אדום לסוג דם O רצוי להימנע גם מחלב, גבינות (אפשר גבינת עיזים, חלב סויה, פטה כבשים)
אני רוצה להזכיר: כל אדם שונה ,סוג הדם מספר לנו משהו עליו, ויחד עם הסיפור האישי שלו, ניקח גם את הנתון הזה על מנת לדייק בתכנית תזונתית מדויקת לו יותר.
תוכל למצוא רשימות של כל המזונות המועילים, הנייטרלים והמזיקים (והרבה יותר מזה) בספרו של ד'אדאמו "לחיות לפי סוג דם שלך", אם יש בעיות בריאותיות, כמובן שצריך לפנות למטפל. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ברשותך,מקווה שלא תהיה זו טירחה גדולה מדי אני בן 77,לפני כ-5 שנים בלוטת התריס לא תיפקדה היטב. הוצע לי לצרוך כל יום קמצוץ אצות ים מיובשות ותוך כמה חודשים הערכים התכנסו לאמצע הטווח וכך זה מאז.אני ונה 2-3 סוגי אצות,עוחן,מערבב ובבוקר מכניס לצלחת עמוק קטנה,מרטיב וא"חכ מפזר על הסלט. אבל...הובהר לי שאסור לי לאכול ירקות ממשפחת המצליבים. הסיבה-הם מונעים ספיגה של היוד. שאלתי-האם אידוי או אפיה מבטלים את התכונה הזו ולחילופין אם אני מפריד בלוחות הזמנים בין אכילת מצליבים לאוכל אחר,האם הפרדה זו מספקת?
שבוע טוב והמון המון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום אבנר, קודם כל סליחה על אחור התשובה, רק עכשיו ראיתי את המשך השאלה שלך. קודם כל יופי שהצלחת לאזן את הבלוטה על ידי תזונה ללא תרופות. לגבי המצליבים, לאחר בישול או אפייה, אתה יכול לאכל אותם , הפרדה לא עוזרת, חשוב לבשל אותם בכל מקרה. בברכה
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים