טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב שושנה, התוצאה בבדיקות דם שלי הכולסטרול 136 LDL כאשר הטווח הוא עד 100 ,אני יודעת שהתוצאה לא טובה רציתי לישאול איזה מזונות מורידים כולסטרול הרע ומעלים את הכולסטרול הטוב. בתודה מראש
אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום אנה, לכולסטרול, יש חשיבות רבה לגוף שלנו, מה שחשוב זה לשמור על יחס אופטימאלי בין LDL/HDL : פחות מ 2,5 (לחלק את התוצאה של LDL בתוצאה של HDL וכן למנוע את חמצונו של הכולסטרול וכאן התפקיד של התזונה: (אני כותבת באופן כללי, אוהבת להתאים את התזונה באפן אישי, גם לפי סוג הדם) תזונה מגוונת עם הרבה ירקות מכל הצבעים והמינים, דגש על ירקות ירוקים וכתומים, ברוקולי (עשיר בפיטוסטרולים) הירקות עשירים בנוגדי חמצון דגנים מלאים, (עשירים בסיבים תזונתיים, (חשוב מאד!)
חשיבות לחומצות שומן אומגה 3 , נמצא בדגי ים ממים עמוקים, וכן מזון צמחי: זרעי פשתן, זרעי צ'יה, אגוזי מלך,
חשיבות עליונה לשמנים טובים: שמן זית (מוריד LDL ומפחית חמצונו), , מעלה HDL, אבוקדו אגוזים וזרעים אפשר בשר רזה או עוף לפי ההרגל (וסוג הדם!)
להמעיט ככל האפשר ממזון מעובד, משומר, עתירי מלח להימנע ממרגרינות (שומן צמחי מוקשה) וכל העוגות/עוגיות קנויות שכתוב בחומרים שמן צמחי מוקשה או מוקשה למחצה, להימנע מרטבים מוכנים, ממאכלים עם תוספי סוכר
בקיצור לאכל בריא והכי חשוב לעשות פעילות גופנית כמו הליכה מהירה אפשר לקחת תוספים אך זה חורג מדיון בפורום זה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פריון והפריה חוץ גופית. פרופסור דוד בידר מומחה פריון והפריה חוץ גופית, בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחה בכירוגיה כללית, גינקולוגיה ופריון. מאז שסיים את התמחותו התמקד פרופסור בידר בפרי... קרא עוד