אוכל למניעת גזים ונפיחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכל למניעת גזים ונפיחות
    איתן
    16/01/2018

בשבועות האחרונים אני סובל הרבה מגזים ומתחושת נפיחות, לא שיניתי שום דבר בתזונה הרגילה לני שזה קרה וגם לא אחרי. מה כדאי להפסיק לאכול ומה כדאי להתחיל לאכול כדי להקל על הקיבה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוכל למניעת גזים ונפיחות

הוספת תגובה

• שלום איתן

שושנה שרשבסקי
    16/01/2018

אינני יודעת מה אתה אוכל, לכן קשה לי להגיד לך מה להפסיק לאכל.
    אי נוחות בבטן מעידה על שתהליך העיכול אינו תקין.
    תהיה קשוב לבטן שלך, שים לב אחרי איזה מזון אתה מרגיש אי נוחות.
    באופן כללי, להימנע ממאכלים מטוגנים, חריפים, מעובדים, מזון ממותק, ,חלב פרה, קפה אלכוהול.
    חשוב לאכל כשאתה רגוע, עדיף כמויות קטנות כל פעם (במקום ארוחה גדולה, מספר ארוחות משך היום)
    לשתות מים בין הארוחות ולא עם הארוחות (המים מדלל את אנזימי העיכול)
    חשוב לעסות היטיב את המזון , מונע ריבוי גזים.
    חליטות של קמומיל, שומר, נענע, יכולים להקל על אי הנוחות.

יש גורמים רבים לאי נוחות בבטן, אכילה לא מתאימה, אכילת יתר, רגישות או אלרגיה למזון , טפילים, קנדידה, החיידק הליקובקטר פילורי, אי סבילות ללקטוז, רמה נמוכה של חומצת קיבה, חסר אנזימי עיכול, פלורה לא תקינה , מתח ועוד.
    אם מצבך לא ישתפר, חשוב לבוא לייעוץ.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל למינעת גזים-תוספת תגובה

שלומי כהן
    16/01/2018

שלום,היי ערב טוב ומבורך לכך ולך שושנה שרשבסקי.

שלום..אני רק רציתי להגיד שאני שותה חלב פרה לא בנס אלא בקורנפלקס.....ולא קרה לי כלום....

זה לא כזה דבר נוראי.....

לגבי שתיית מים עם הארוחות אפשר לשתות מים עם הארוחות,אחרי כל ארוחה.אני שותה מים אחרי כל ארוחה............ואפשר גם בין הארוחות..............זה בכלל לא משנה.העיקר להקפיד על שתיית מים נאותה לאורך היממה..........ובכלל חשוב לי להגיד לך ולהרבה אנשים אם זה בסדר..אפשר לשתות מים אחרי כל ארוחה ולגוון עם השתייה וזה כולל:מים והרבה מים,מיצים ממותקים/טבעי(כמובן במידה) תה וחליטות צמחים-כל אלו מקורות לנוזלים ולשתייה לאורך כל היום.

שיהיה לכם המשך ערב נעים.

נ.ב- גם אם שותים מים אחרי כל ארוחה וזה לא משנה בארוחה עיקרית/ביניים זה לא פוגע במרכיבי הארוחה שאכלנו......

וחוץ מזה אני ראיתי שאת כתבת פה בעבר שלא רצוי לאכול חלבון מן החי עם חלבון מן הצומח.....קודם כל אני שמעתי על זה וראיתי את זה בעיקר במלא אתרים שגם דוגלים בהפרדת חלבונים מפחמימות..וזה לא נכון!!!

היום מערכת העיכול מעכלת את כל אבות המזון בו זמנית,אין צורך להפריד בינהם אב מזון כזה או אחרת,ובטח שלא להפריד חלבון מן מחי וחלבון מן הצומח...

אגוזים יכולים להשתלב היטב עם כל דבר!

נגיד סתם פרי אגוזים ושקדים זה פשוט לאכול משהו קל לפני אימון שייתן אנרגיה זמינה לאימון וכמובן לאכול לפני כן ארוחה מלאה וטובה הכוללת את כל אבות המזון.אין צורך להפריד בין אבות המזון-פחמימות,חלבונים,שומנים!תזונה זה לא דבר מדעי ובטח שלא מתמטיקה..
    היום כבר אפשר לאכול את כל אבות המזון בו זמנית גם עם אגוזים!

שיהיה המשך ערב נעים.

שלומי כהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו