טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני אוכלת ללא גלוטן.מכיון שאנייודעת שזה לא מאוד בריא אני אוכלת כארבע כפות שיבולת שועל ביום.אני נמנעת מקמחים,לחמים עוגות וכו.באילו מאכלים בריאים יש גלוטן?מבקדת לדעת כדי שגם לא אמנע מגלוטן וגם לא אוכל קמח ומוצריו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בשיבולת שועל יש גם גלוטן מסוג מעט שונה, רוב חולי צליאק צריכים להימנע גם ממנו אם הסיבה של הימנעות מגלוטן אינה צליאק, טוב ששיבולת שועל הוא חלק מהתפריט שלך.
כל מאכל שיש בו חיטה, כוסמין או שיפון, יש בו גלוטן.
מאכלים ללא קמחים אלו - הם בלי גלוטן
חולי צליאק צריכים להימנע גם מכמות זעירה של גלוטן, לכן על הרבה מאד מזונות מעובדים כתוב אזהרה גם אם יש רק חשש מגלוטן. בחיטה יש כמות גדולה מאד בגלוטן ויש עוד לקטין אחר (אגלוטינון) שגורם לכך שקמח חיטה קשה חעיכול להרבה אנשים, הן כן יכולים לאכל מעט מוצרים משיפון או מכוסמין.
היום יש קמחים ללא גלוטן ממוצרים כמו טף, כוסמת, קינואה, דוחן ועוד בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים