האם זוהי באמת תזונה טבעית ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זוהי באמת תזונה טבעית ?
    ענת
    09/08/2008

שלום למומחים, רציתי להביע דעתי לגבי התאמת שם הפורום למהותו. אני בת 38 ומאמינה גדולה בתזונה טבעית ובדרך הנטורופתיה. כאשר הגעתי לפורום זה, חשבתי שהפורום אכן ישים דגש על תזונה טבעית (דגנים, קטניות, ירקות, פירות) אך אני נוכחת שיש כאן עידוד לדיאטות (מה שהנטורופתיה נגד) ועידוד לאכילת מוצרים מעובדים או מוצרים מהחי. האמנם שניצל טבעול נכלל בתזונה טבעית ? האם ביצים וטונה משימורים נכללים בתזונה טבעית ? איך יתכן שדוקטור לנטורופתיה ממליצה על תזונה עם מוצרים מעובדים ? אני ציפיתי שכשמישהו שואל שאלה על דיאטה הכוללת שניצל, חומוס מעובד, קופסאות שימורים, המומחים לתזונה טבעית יתריעו ויתנו עיצות התואמות את שם הפורום. נראה לי שצריך לשנות את שם הפורום לתזונה והרזיה בלבד. לפי העיצות כאן אין מדובר בתזונה טבעית. מדובר סתם בדיאטה. בברכה, מירב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תודה על ההארה וההערה

ירון לב אור
    09/08/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה טבעית

ד''ר ענת גרינשטיין
    09/08/2008

היי מירב

פורום זה אכן מתמקד בתזונה והרזייה. לעניות דעתי, פורום זה אמור לתת מענה באמצעות תזונה טבעית שאינה בהכרח טבעונית או צמחונית.

יתר על כן, כפי שניתן להבחין, חלק גדול מהשאלות המופנות הינן בנושא הרזייה ופחות מתייחסות להיבטים בריאותיים. כך למשל, פונות בנות בגילאים 15-18 העוסקות באופן אינטנסיבי במשקלן. לדעתי, המלצות כמו אכילת ביצים וטונה מקופסת שימורים הינן בהחלט אופציות לגיטימיות לגביהן. אמנם, יש חשיבות לאכילת מזונות טבעיים עד כמה שאפשר, כמו : ירקות, פירות, דגנים מלאים, אגוזים, גרעינים לא קלויים וקטניות ואני שמה דגש על כך במהלך מתן התשובות. אבל, כשמדובר רק בירידה במשקל ובבנות צעירות קשה להציע להן תזונה צמחונית נטו .

ישנם מטפלים שאכן יהיו רדיקליים יותר וימליצו באופן גורף לכל המטופלים לעבור לתזונה טבעונית נטולת מזונות מן החי חומרים משמרים, צבעי מאכל ועוד. אני לא דוגלת בכך ולטעמי התזונה צריכה להיות אינדבדואלית לאדם שעומד מולי. צריך לדעת מהו שביל הזהב כדי שמטופלים יעברו דרך כדי לעשות שינוי שמובן שלא קורה מהיום למחר.

בברכה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גישות שונות - אסכולות שונות

חן פרופסורסקי
    12/08/2008

שלום מירב,

הארותייך מראות כי את באה ממקום של ידיעה ונסיון. ראשית כל את מוזמנת לתרום כאן מדעותייך (רק להדגיש בבקשה את השכלתך בכדי לא להטעות).
    לגבי אמירותייך - אם תקראי היטב תגלי כי לכל מנהל פורום כאן יש גישה שונה משהו לגבי המושג "תזונה בריאה" וגבולותיו. אין בכך להראות כי מישהו מבין יותר או צודק יותר אלא מייצג פלח הן מבחינת המטפלים והן מבחינת צרכי מטופלים.

היות ושלושתנו מרצים בתחום את יכולה להבין מכך שיש מטפלים בשטח שלומדים אסוכולות שונות אלה כדרך.

אישית, אני מאמין שיש לחשוף את המטופל לתפישת ה 100% שלנו כפתיח. לא כל מטופל ארוך לעשות את כל השינוי בהכרח או באותו קצב כמו המטופל הבא ולכן כל אחד יבחר בדרכו את מידת ההיענות להנחיותינו. מנסיוני ב 15 שנה האחרונות, המלצה של 100% איכות תגרור ממוצע של היענות לכ 80% מההמלצות. המלצה של 80% איכות (קרי 20% פשרה מכל סוג שהוא) תוביל להיענות ברמה של כ 60%... משמעות הדבר שבחירת המלצת פשרה תוביל בד"כ לפשרה גדולה אף יותר.

לגבי אופי הפורום אישית אינני חושב שהוא נועד במקור למה שהוא בהדרגה הופך וזה יותר ויותר חשיבה נטורופתית למרות שהפונים ובעיקר פונות) מכוונים לראש הדיאטתי הקונוונציונלי.

זה בהחלט אתגר מפני שהביקוש בשטח נראה שאיננו תואם את הצוות. יש בכך אתגר מעניין
    ולכן אני כאן לתת את זוית הראיה שלי וללמוד :)

יום נפלא,

חן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו