טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב אני בן 22 1.76 שוקל 63-64 בערך אני יודע שמשקל לא קובע אלא האחוזי שומן בגוף רציתי לדעת כמה אחוזי שומן בגוף נחשב אופטימאלי זאת אומרת הכי טוב לגילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אי אפשר לקבוע את אחוז השומן ע"פ גובה ומשקל בלבד. בנוסף לשני פרמטרים אלה נחוצות גם מדידות של היקפים מסויימים וגם זאת שיטה מאוד לא מדוייקת. אחוז השומן נמדד במישרין באופן פיזי בעזרת מספר שיטות. בתור מומחית, הייתי מצפה ממך לדעת שלשני אנשים בעלי גובה ומשקל זהים יכול להיות הבדל משמעותי באחוז השומן. יתירה מכך, זה ששוקל יותר יכול להיות בעל אחוז שומן נמוך יותר בגלל שהשרירים כבדים יותר מהשומן .עשוים להיות הבדלים גם במסת העצמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כי אני בת 34 ולי נאמר ש28% שומן זה הטוב בשבילי ולפי מה שאתה אומר מדובר על חישוב שונה איפה מצאת זאת? אגב איפה כדאי למדוד אחוזי שומן מדי כמה חודשים, בקופ"ח? בתשלום?
מי שאמר לך ש28% תקין, טועה. זה אמנם לא כל כך גרוע, אבל הטווח התקין לנשים בוגרות הוא 15-25. אחוז שומן גבוה הוא בין היתר תופעת לוואי של הגיל (את נחשבת לצעירה במונחים רפואים) אבל עדיין צריך להיות בתוך הטווח שנקבע באופן מדעי. את צריכה לשאוף ל-20% יש מספר שיטות למדידת אחוז השומן ואף אחת אינה מדוייקת באופן מוחלט. את יכולה באחת ממרפאות הספורט הרבות תמורת תשלום, או לחלופין, חינם במכון כושר (המדידה פחות מדוייקת אבל נותנת אינדיקציה סבירה לגבי שינוים)
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנתח בכיר במחלקה לכירורגיה כללית והשתלות במרכז הרפואי שיבא. סיים את לימודי הרפואה בהצטיינות בבי"ס לרפואה ע”ש סאקלר בת"א. את ההתמחות בכירורגיה כללית השלים בשיבא, כולל שנת התמחות בבי"ח Mount-Sinai בניו-... קרא עוד