אחוזי שומן בגוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחוזי שומן בגוף
    ה
    15/06/2009

שלום רב אני בן 22 1.76 שוקל 63-64 בערך אני יודע שמשקל לא קובע אלא האחוזי שומן בגוף רציתי לדעת כמה אחוזי שומן בגוף נחשב אופטימאלי זאת אומרת הכי טוב לגילי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי שומן בגוף

הוספת תגובה

• כמה שיותר קרוב ל-10%

אהרון
    17/06/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

ד''ר ענת גרינשטיין
    27/06/2009

היי
    אחוזי השומן שלך בהתאם למשקלך ולגובהך הם 20.7 כך שאתה נמצא בטווח הנורמה. זה בהחלט נחשב טוב.

בהצלחה ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעה לא נכונה!

אהרון
    27/06/2009

אי אפשר לקבוע את אחוז השומן ע"פ גובה ומשקל בלבד. בנוסף לשני פרמטרים אלה נחוצות גם
    מדידות של היקפים מסויימים וגם זאת שיטה מאוד לא מדוייקת.
    אחוז השומן נמדד במישרין באופן פיזי בעזרת מספר שיטות.
    בתור מומחית, הייתי מצפה ממך לדעת שלשני אנשים בעלי גובה ומשקל זהים יכול להיות הבדל משמעותי באחוז השומן. יתירה מכך, זה ששוקל יותר יכול להיות בעל אחוז שומן נמוך יותר בגלל שהשרירים כבדים יותר מהשומן .עשוים להיות הבדלים גם במסת העצמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניין לך המידע הזה?

שני
    07/07/2009

כי אני בת 34 ולי נאמר ש28% שומן זה הטוב בשבילי ולפי מה שאתה אומר מדובר על חישוב שונה
    איפה מצאת זאת?
    אגב איפה כדאי למדוד אחוזי שומן מדי כמה חודשים, בקופ"ח? בתשלום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוז שומן מודדים, לא מחשבים.

אהרון
    07/07/2009

מי שאמר לך ש28% תקין, טועה. זה אמנם לא כל כך גרוע, אבל הטווח התקין לנשים בוגרות
    הוא 15-25. אחוז שומן גבוה הוא בין היתר תופעת לוואי של הגיל (את נחשבת לצעירה במונחים רפואים) אבל עדיין צריך להיות בתוך הטווח שנקבע באופן מדעי. את צריכה לשאוף ל-20%
    יש מספר שיטות למדידת אחוז השומן ואף אחת אינה מדוייקת באופן מוחלט. את יכולה באחת ממרפאות הספורט הרבות תמורת תשלום, או לחלופין, חינם במכון כושר (המדידה פחות מדוייקת אבל נותנת אינדיקציה סבירה לגבי שינוים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו