מזון קל לעיכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזון קל לעיכול
    מיכל
    29/08/2007

שלום!
    אני בת 30, בריאה בדרך כלל, בתקופה האחרונה סובלת מקשיים בעיכול. בינתיים לא נמצאה סיבה, רופא המשפחה ציין שייתכן ומדובר בתסמונת המעי הרגיש.
    בכל אופן, בתקופה האחרונה ירדתי במשקל ואני מודאגת מכך. אך כאשר אני מנסה להגדיל את כמויות המזון קשיי העיכול מתחזקים...
    האם תוכלי להמליץ לי על מזונות בריאים ועשירים שהם גם קלים לעיכול ולא יכבידו על התהליך?
    המון תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מזון קל לעיכול

הוספת תגובה

• מזון קל לעיכול

עדנה מינץ
    29/08/2007

לענת שלום
    מומלץ לא לאכול מזונות שומניים ובודאי לא מטוגנים. מזון מאודה או אפוי עדיף. לא לצרוך מוצרי חלב, ואם חייבים אז רק יוגורט עיזים וגבינת עיזים.
    לצרוך מזון עם סיבים מסיסים (אורז לבן, לחם מקמח לבן או לוותר עם לחם. לא רצוי סיבים גסים. כמו כן להיזהר עם קליפות של פירות וירקות. להמעיט באכילת פרי הדר, עגבניות וכו'). עדיף סיבים מקוואקר, קינואה, קמח תירס, תפ"א, גזר, דלעת, סלק, לפת. להבמעיט באכילת קטניות.
    כמו כן רצוי לאכול כשאת נינוחה ורגועה.
    איזון גוף-נפש יכול לעזור.

בברכת בריאות טובה
    עדנה מינץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו