שלום, עזרה דחוף!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום, עזרה דחוף!!
    יערי
    24/08/2009

יש לי בעיה בקשר לסידן...מאז שאני קטנה חסר לי סידן בגוף
    וזה משפיע לי על הפנים, לפעמים אני חיוורת
    וגם משפיע לי על הגוף - חולשה בגוף, אין לי כוח לעשות כלום
    ואני רוצה לשאול האם אתם יכולים להביא לי סידרה של מאכלים בריאים שאני יכולה לאכול!!
    שיעזור לי להבריא קצת, בבקשה!
    ואם אין ברירה, אז כדורים יכולים לעזור?
    למרות שאני מאמינה שאוכל בריא זה יותר טוב מכדורים.

תודה מראש! יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום, עזרה דחוף!!

הוספת תגובה

• מאכלים עשירים בסידן

שושנה שרשבסקי
    27/08/2009

שלום יערי,
    א. יש גורמים רבים לחסר סידן בגוף(גורמים הורמונאלים, תרופות מסוימות, חסר ויטמין D, מחלות כרוניות ועוד), אני ממליצה לך לעשות בירור מקיף אצל רופא על מנת למצוא את הסיבה של החסר.
    ב. מזונות עשירים בסידן: ירקות ירוקים עליים (כגון ברוקולי כרוב, חסה), אגוזים, שקדים, טחינה משומשום מלא, חומוס,חלב סויה ובעיקר טופו, גרעיני חמניות(לא קלויים), פירות יבשים(בעיקר תאנים, גם משמשים וצימוקים), סרדינים עם העצמות, מוצרי חלב
    ג. לא כל הסידן שאנו אוכלים נספג בגוף:
    צריכה מוגברת של קפאין, מלח, חלבון מן החי, אלכוהול, עישון, תרופות מסוימות, מגבירה את הפרשת הסידן בשתן, פחות סידן נקלט בגוף.
    יחס גבוה של זרחן לעומת הסידן במזון מפריע לספיגת הסידן במעי: אין לשתות קולה, ספרייט וכד', התכולה של זרחן במשקאות אלו גבוהה מאד.
    חומצה אוקסאלית וחומצה פיתית הנמצאים במזונות מסוימים עלולות גם להקטין את הספיגה של הסידן (לא ארחיב כאן על כך)
    ד.גורמים המגבירים את ספיגת הסידן במעי: ויטמין D, סביבה חומצית במעי (להוסיף מיץ לימון לירקות), לקטוז (סוכר החלב) - הסידן ביוגורט נספג היטב הודות הלקטוז והחומציות.
    ה. תוסף תזונה מומלץ: סידן ציטראט עם ויטמין D , נספג טוב בגוף
    בהצלחה
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה!!

יערי
    27/08/2009

אוקי, תודה רבה רבה רבה!!! ממש מודה לך
    שיהיה לך יום טוב!(-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו