מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת
    ליאל
    13/09/2009

כיום אני בת 22 מגיל 16.5 לא קיבלתי מחזור באופן ספונטני,ירדתי 20 ק"ג ,אני 168 שוקלת 52
    כבר במשקל 57 הפסיק לי המחזור
    אני כיום לוקחת גלולות דיאנה (אחרות גורמות לי לכאבים בלתי נסבלים)
    תחילה נאמר לי שיש לי שחלות פוליציסטיות אך הבדיקה האחרונה מראה שאין לי שחלות כאלה
    אני נורא מודאגת לגבי הפריון שלי
    לא בדקתי אם אני מקבלת באופן ספונטני כיוון שאני מקיימת יחסי מין ,אך בין גיל 18-20 לא לקחתי גלולות וכן גם לא קיבלתי(מלבד יום אחד שהמחזור הופיע)
    היית במשקל נמוך יותר (48-49)אך עליתי ל-52-53 (הסכמה ביני לבין הדיאטנית שלי)
    לא קשה להבחין מדברי שמעורב כאן סיפור של הפרעת אכילה ,אני אוכלת לפי תפריט שקיבלתי מהדיאטנית שלי ,מה עליי לעשות כרגע כדי לדעת בוודאות שהפריון שלי לא ניזוק?
    האם יש סיכוי שאני אוכל להכנס להריון ללא באופן טבעי ללא התערבות חיצונית
    מה העיצה שלכם כרגע
    כיום אני סובלת קצת מבולימיה(פעם בשבוע),נמצאת בטיפול ומנסה כמה שיותר לעזור לעצמי,לוקחת תוספי מזון איפה שצריך וממש אוכלת מה שנדרש ,לא מוותרת על לחם מלא ,ביצה ,אורז מלא,חזה עוף,גבינות רק 5% שומן ,פירות ,ירקות בשפע,פסטרמה ,חטיפי אנרגיה,שותה מים (חצי ליטר),טונה במים ועוד ,מה עוד אני יכולה לעשות כדי לעזור לעצמי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• מודאגת

שושנה שרשבסקי
    13/09/2009

שלום ליאל,
    הפרעות אכילה וירידה מוגזמת במשקל עלולות לגרום להפרעות קשות במחזור החדשי, עד להפסקה מוחלטת.
    טוב ש"תפסת" את עצמך ומקבלת הדרכה צמודה של דיאטנית, את חייבת לעלות עוד כשישה קילו כדי להגיע למשקל מינימלי רצוי לגובה שלך.
    גלולות הורמונליות גורמות לתופעות לוואי קשות אצל חלק מהנשים, ורופאים מנסים להתאים את הגלולה לכל אישה, אך יש לדעת: לקיחה של גלולות למניעת הריון לתקופה ארוכה, יש לכך השפעה על"מחסן" הויטמינים והמינרלים בגוף(ועלול להיות גם השפעה שלילית על הפוריות). כאשר לוקחים גלולות יש חשיבות גדולה מאד באיכות האוכל, חשוב לאכל מזון עשיר ברכיבי תזונה חיוניים .

אני מאמינה שמשקל נכון ותזונה מתאימה יחזירו לגופך את חיוניתו ובריאותו.

כדי לדעת אם המחזור חזר, הטוב ביותר , הוא להפסיק לקחת את הגלולות לתקופת מה (ולשמור מהריון בדרך אחרת). אם המחזור יחזור באופן ספונטאני ויהיה פחות או יותר סדיר, יש סיכוי רב שפוריותך לא נפגעה. זו כמובן לא הוכחה של 100 %. אני מבינה שבדיקות שעשית עד כה תקינות,
    אז בשלב זה לא לדאוג, אלא לטפל בעצמך, לאכל טוב ונכון (בהדרכה ובתמיכה של דיאטנית) , לעשות פעילות גופנית (לא מוגזמת!),לעבוד ו/או ללמוד, להתפתח.

בהצלחה
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במשך לתשובתך

ליאל
    13/09/2009

ציינתי מה המאכלים שאותם אני משתדלת לצרוך מדי יום
    מבחינת הדיאטנית שלי זהו משקל סביר העיקר שאני לא ארד
    ,מה שכן המחזור פסק במשקל ממש גבוה ,אני לומדת ועובדת ,קצת לחוצה מדי יום בשל הלחץ בעבודה והלימודים
    הבנתי מהרופא נשים שזה מאוד מסוכן שלא מקבלים מחזור לכן חשוב שאני אקח את הגלולות גם אם אני לא מקיימת יחסי מין ,איך עוד אוכל לשפר את תהזונה שלי?
    האם ישנם מאכלים שאת יכולה להמליץ לי עליהם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לליאל המודאגת

מירב אלטמן
    14/09/2009

שלום ליאל,

אני תומכת במה שהציעה שושנה לגבי הפסקה זמנית של הגלולות לראות האם יגיע לבד, ובזמן זה להישמר בעזרת אמצעים אחרים. כפי שאת מתארת לחץ, מתח ודאגה יכולים להיות הגורמים או לתרום לכך שהמחזור לא מגיע.
    לגבי המזון תשתדלי לאכול אוכל מבושל וחם, פחות ירקות ופירות טריים. יותר דגנים מלאים, קטניות, ירקות שורש מבושלים. תשתדלי שהמזון שאת אוכלת יהיה באיכות טובה כלומר לא דברים מעובדים ומשומרים עם שמנים מזיקים (כמו הפסטרמה, טונה, חטיפי אנרגיה)
    זה על קצה המזלג ,על מנת לעזור לך יותר ולהתאים לך תפריט יותר מדויק ולעזור להתמודד עם המתח והלחץ שבו את נמצאת אני ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי. לרפואה הסינית יש הרבה מה להציע כדי לעזור לך.

בהצלחה והרבה בריאות ורוגע
    מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאל בהמשך להודעתך

שושנה שרשבסקי
    14/09/2009

שלום ליאל,
    1. כמובן שאין אני מתערבת בשיקול של הרופא . אני ממליצה בכל זאת להתיעץ עם הרופא בדבר האפשרות להפסיק את הגלולות לתקופה מוגדרת על מנת לבחון את מצבך.
    2. רק עכשיו ראיתי את הפירוט של מה שאת אוכלת. בסך הכל נראה שאת אוכלת באפן סביר.
    אכלי מגוון רחב של ירקות בכל צורה של בישול (מאודה, מוקפץ, אפוי ,בישול קצר במעט מים) לצד ירקות טריים. ותרי על מזונות מעובדים. תמשיכי לקבל הדרכה ותמיכה מהדיאטנית.
    3. את לא מציינת אם את עושה פעילות גופנית, כדאי מאד, פעילות גופנית מתונה וסדירה עשויה לעזור לך להרגיש טוב.
    4. בנוסף כדאי לשקול לקבל טיפול משלים כגון רפלקסולוגיה, פרחי באך, אולי דיקור סיני, ועוד כל אלו עשויים לעזור לך, לשחרר אותך מהדאגה ולהביא אותך לאיזון ולהרגשה טובה, ובבוא הזמן להריון מיוחל...
    כל טוב ושנה טובה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו