מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה .. דחוףנירית02/10/2009
שלום, אני בת 17 וחצי הגובה שלי הוא 1.58 והמשקל כרגע 48.8
בחודש וחצי האחרונים הייתי בדיאטה שאפשר לומר שעשיתי לעצמי, בהתחלה אכלתי 900 קלוריות ביום ולאט לאט ירדתי ל600 קלוריות ליום בשבועות האחרונים ולאט לאט באמת ירדתי יפה ותוך החודש וחצי האלה הורדתי 6 קילו... עכשיו אני מאוד מפחדת להעלות אותם בחזרה, אני לא יודעת איך לשמור על המקל שלי במיוחד שאני מפחדת שהגוף שלי התרגל לצריכה של 600 קלוריות ביום במקום 1200 כמו אצל כל בן אדם רגיל ואז אני מפחדת להתחיל לאכול רגיל כמו שהייתי רגילה לפני הדיאטה כדי לא לעלות את כל מה שהורדתי
בבקשה אני צריכה עזרה דחוף כי אני לא רוצה לרדת עוד אבל גם מפחדת לעלות את הכל חזרה...
התור שלי לדיאטנית רק בעוד חודש ואני לא יכולה לחכות אני צריכה לדעת מה לעשות
תודה מראש, נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף...
שושנה שרשבסקי02/10/2009נירית יקרה,
דיאטה של900 ו 600 קלוריות מסוכנת מאד,לכן טוב מאד שקבעת תור לדאטנית, תנסי להקדים את התור...
בינתיים תקפידי על ארוחות מסודרות, בוקר, צהרים וערב, בכל ארוחה תשלבי פחמימה מורכבת, חלבון,וירקות., הירקות יתנו לך הרגשת שובע,עשירים בחומרים מזינים ולא משמינים.
דוגמה: ארוחת בוקר: פרוסת לחם מקמח מלא עם ביצה/ כף טחינה/חומוס/אבוקדו/גבינה ביחד עם ירקות טריים
ביניים:פרי/יוגורט/כמה שקדים
צהריים: אורז מלא(3/4כוס מבושל)עם משולש עוף/חזה עוף/עדשים (כ1/4 כוס מבושל) וסלט ירוק גדול עם לימון ושמן זית
ערב: מרק כתום/אפונה/ירקות/עדשים...
יוגורט עם גרנולה (לא ממותק)
אל תאכלי ממתקים, עוגות, עוגיות, בורקס, דגני בוקר מתוקים, אוכל מהיר, שניצלים מוכנים ומעובדים וכו'
במילים אחרות, אם תקפידי על מאכלים מגוונים, בריאים , טריים ומבושלים בכמות סבירה ותוותרי על 'ג'אנק' , תוכלי לשמור על משקל נאות, ולהיראות נהדר וזאת בלי לספור קלוריות .
נירית יקרה, שמרי על עצמך, קבלי הדרכה על פי אורח החיים שלך
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, יש לי רק עוד שאלה קטנה
נירית02/10/2009האם זה הגיוני שהגוף שלי התרגל לצריכה יומית של 600 קלוריות ליום ועכשיו כשאני אני אפעל לפי ההוראות שלך אני אשמין בחזרה את כל מה שהורדתי?
אני מאוד מפחדת שזה מה שיקרה כי אני מאוד מרוצה שאיך שאני נראית עכשיו...
אין לי דרך להקדים את התור לדיאטנית כי היא מאוד מלאה..
בבקשה תעזרי לי, אני לא רוצה להרזות יותר אבל גם לא לעלות ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנירית
שושנה שרשבסקי02/10/2009נירית יקרה,
אם תמשיכי לאכול 600 קלוריות (ואני לא יודעת ממה מורכבות קלוריות אלו, אוכל מזין? קפה ועוגה??), תמשיכי לרדת במשקל ואת עלולה לגרום לך לנזק בלתי הפיך. גם אדם ששוכב כל היום זקוק (בערך) ל1200 קלוריות כדי לחיות (זה נקרא צורכי האנרגיה הבסיסים: אנרגיה שאדם צריך בשביל הנשימה, פעילות הלב, שמירת חום הגוף), אדם רגיל שמוציא אנרגיה, עושה פעילות גופנית, מתרוצץ, וכו' זקוק ל1500 -2000 קלוריות ליום כדי לשמור על המשקל, תלוי כמובן בהרכב הגוף וכו'
תזונאית תעזור לך להרכיב תפריט שתיתן לך את כל מרכיבי המזון החיוניים כדי לשמור על הבריאות ולשמור על משקל תקין שבו תרגישי טוב בינתיים תפעלי על פי מה שכתבתי, אם תמנעי מסוכרים פשוטים ושומנים רעים(מרגרינה, שמנים מוקשים), ותאכלי ארוחות מסודרות, לא תעלי במשקל
חג שמח וכל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה (:
נירית02/10/2009אני חושבת שהתפריט שלי היה מזין למרות שהיו בו רק 600 קלוריות..
ארוחת בוקר -קפה 2 פרוסות לחם קל עם גבינה/חומוס/נקניק וירקות בקופסה שלקחתי לבית ספר (גמבה/גזר)
ארוחת הצהריים שלי הייתה בדרך כלל מורכבת או מקוסקוס ומרק או שעועית ירוקה ושניצל טבעול מופחת שומן מהצומח או דגנים כמו גריסי פנינה עם תוספת של ירקות כמו כרובית/אפונה/שעועית ירוקה או פסטה מחיטה מלאה ואותם ירקות שציינתי
וארוחת הערב הייתה בדרך כלל 2 פרוסות לחם קל עם גבינה+ חביתה מביצה אחת + חסה בצד או שפשוט הכנתי שקשוקה גם עם ביצה אחת ו2 פרוסות לחם
בין הארוחות לא אכלתי חוץ מבימים האחרונים שלפעמים חטפתי לי איזה 2 קוביות שוקולד מריר בין הצהריים לערב
בכל אופן לא השתמשתי כלל בשמן ועם התפריט הזה הגעתי ל600 קלוריות ביום...
אני מבינה עכשיו שזה מאוד מסוכן, הצלחתי להקדים את התור עם הדיאטנית ליום שלישי הקרוב
עד אז אני אשתמש בתפריט שנתת לי, אז תודה רבה
אה ועוד דבר נוסף, אני מרגישה שהקיבה שלי הצטמקה ולפעמים אחרי ארוחת יש לי הרגשה עכשיו של בחילה אם אני מכניסה לעצמי כמות אוכל שלא התרגלתי אליה בחודש האחרון.. אני מפחדת מהפרעת אכילה... בבקשה אם יש לך עוד איזה טיפ לתת לי כדי שאני לא ארגיש רע עם בחילה ושבעה כלכך אחרי ארוחה אז אני אשמח לקבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי התפריט שנתת לי
נירית02/10/2009עד שאני אגש לדיאטנית כמובן, זה תפריט של 700 קלוריות...
את בטוחה שזה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנירית
מירב אלטמן03/10/2009מה שיכול לעזור עם תחושת הבחילה והשובע:
1.את יכולה לאכול יותר ארוחות ביום 4-6 ארוחות במקום 3. בכל ארוחה תיהיה כמות מעט יותר קטנה של מזון אבל בפועל תאכלי את אותה כמות אוכל.
2. לדאוג שרוב האוכל לאורך היום חם ומבושל ובייחוד בערב
3. את יכולה להוסיף לאוכל מעט תבלינים שמקלים על העיכול כמו ג'ינג'ר, הל, כמון
תומכת בהמלצות שקיבלת משושנה ומקווה שאכן תפגשי עם הדיאטנית עוד השבוע
בהצלחה וחג שמח
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל שוב
נירית03/10/2009התפריט שהיא נתנה לי עד שאני אגש לדיאטנית מכיל רק 700 קלוריות... או שזה טעות בספירה שלי אבל אני דיי בטוחה
זה הגיוני?
ותודה רבה על הטיפים לבחילות! אני אנסה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנירית
מירב אלטמן03/10/2009היי נירית
אני חושבת ששאלת שאלה חשובה, מפני שהיא יכולה לעזור גם לעוד אנשים.
משום שההסתכלות על מזון רק מזוית של ספירת קלוריות היא לא מספיק רחבה.
כשמזון נכנס לגוף הוא עושה פעולה מסוימת, הגוף משקיע אנרגיה בלפרק את אותו מזון, הגוף משתמש בו למה שצריך אוגר מה שצריך ולאחר מכן מפריש החוצה את מה שלא זקוק לו כפסולת.
התזונה הסינית, מסתכלת על ההשפעות האנרגטיות שיש למזונות על הגוף, כלומר מה המזון עושה בגוף לאחר שנאכל כמו קירור, חימום, ייבוש, לחלוח,הנעה, שיתון, עידוד הזעה וכו'.
כך שמעבר לכמה קלוריות מכיל אותו מזון (קלוריה זה סוג של יחידה למדידת אנרגיה) יש חשיבות למה אותו מזון עושה בגוף.
כשאני נותנת תזונה לאנשים מה שעומד לנגד עיניי זה כיצד המזונות שאותם אני בוחרת לתת ישפיעו בצורה הטובה ביותר על בריאותו של אותו אדם כך שכלל איני עוסקת בקלוריות. אלא מה יגרום לאדם להרגיש הכי בריא וטוב.
אני אתן לך דוגמא: אם תאכלי חתיכת סטייק שכמות הקלוריותבה 350 או תאכלי מנת גלידה עם אותה כמות קלוריות 350 תרגישי תחושות שונות לגמרי. הסטייק יחמם ויחזק את הגוף שלך . ייתן לך כוח. אפילו יכול לתמוך באסרטיביות, ודחף לפעול. הגוף גם יצרוך אנרגיה על מנת לפרק אותו. לעומת זאת הגלידה תקרר את הגוף שלך , תחליש את מערכת העיכול ואולי אף תגרום להיווצרות של ליחה.
לכן אני ממליצה לך בחום פחות לספור קלוריות ויותר לאכול מזון מגוון מכל אבות המזון כולל שומנים טובים כמו שמן זית, טחינה, שקדים, שומשום, זרעי דלעת משום ששומן חשוב למוח , לבניית הורמונים חשובים ולתפקוד התקין של הגוף
בתיאבון
מרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו מובן לי, תודה רבה (:
נירית03/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)