מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דגנים מלאיםשרון05/10/2009
אני מנסה לשנות את התזונה שלי ולאכול רק דגנים מלאים (לחם מלא, קינוא, דוחן, שיבולת שועל, אמרנט)
הבעיה שלי היא שאני מאד אוהבת לאכול תפוחי אדמה ואורז לבן ודי סובלת שאני אוכלת את הדגנים במיוחד: דוחן, אמרנט, קינוא.
חשבתי לאכול את הדגנים המלאים בתור דייסה עם סוכר וחלב (דוחן, אמרנט, שיבולת שועל) וכך פחות ארגיש את הטעם כי בתור מאכל מלוח זה לא טעים לי.
מה לדעתך צריכים להיות המינונים של כל המאכלים הנ"ל כולל האורז הלבן והתפוחי אדמה כדאי להשיג את מירב הויטמינים והסיבים תזונתיים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגנים מלאים
מירב אלטמן09/10/2009שלום שרון,
קודם כל אני מקווה שאת לא מבססת את התזונה שלך רק על דגנים מלאים וכי את משלבת גם קטניות, ירקות, פירות, בשרים שמנים ואגוזים.
קיימים סוגים נוספים של דגנים מלאים כמו אורז מלא לסוגיו (קצר, ארוך-בסמתי, מתוק), שיפון, כוסמין, חיטה מלאה, כוסמת.
אורז לבן ותפוח אדמה מעלים מאוד את רמת הסוכר ויכולים גם לגרום להשמנה. אורז לבן אינו מכיל את הויטמינים אשר מכיל אורז מלא בגלל שהסירו לו את הגרעין המכיל את כל הויטמינים.
לכל דגן יש איכויות והשפעות שונות על הגוף , דגנים שונים מתאימים לעונות שונות ,למשל עכשיו בסתיו מתאים לאכול אורז בסמתי מלא. כמו כן יש מגוון שיטות לבישול הדגנים המלאים לא רק בצורת דייסה עם חלב וסוכר (אשר אינם תורמים לבריאות) לכן כדי להתאים לך את הדגנים המומלצים לך ביותר ובכלל תזונה המתאימה לך שלוקחת בחשבון את גילך, מצבך הבריאותי ועוד אני ממליצה לך להתייעץ עם מומחה/ית לתזונה.
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא קינואה יכולה להיות ממש טעימה!
nhev14/10/2009לטעמי המרקם שלה הוא מעולה, את יכולה למצוא באינטרנט מתכונים טובים לקינואה עם ירקות ,בצל וכו' שממש משדרגים את הטעם שלה. כמו כן יש מתכונים מעולים של סלטים עם קינואה, את מוזמנת לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגנים מלאים
שני תשובה14/10/2009שלום שרון,
כמו כל דבר בחיים הכל שאלה של בחירות נכונות ואיזון.
את לא חייבת לוותר לחלוטין על תפו"א ואורז לבן רק להפחית את הכמויות והתדירות. תנסי לשלב בטטות יחד/במקום התפו"א ולבשל אורז מלא יחד עם אורז לבן..... ובהדרגה אולי אפילו תעדיפי רק אורז מלא או בטטות.
כמו כן יש מגוון גדול של דגנים מלאים וניתן לשלב אותם בקציצות, סלטים ותבשילים שלא חייבים להיות מלוחים (כפי שציינת....).
אני מברכת אותך על ההחלטה לשפר את התזונה, זהו צעד חשוב, אבל הייתי ממליצה לך להתייעץ עם נטורופתית או תזונאית באופן אישי כדי להתאים לך תפריט אישי בהתאם להעדפותיך ולצרכייך, כדי שהשינוי יעשה בצורה נכונה ומאוזנת וכדי לעזור לך למצוא דרכים מגוונות יותר וטעימות לבשל את הדגנים המלאים.
בינתיים אל תשכחי לשלב ירקות (כתומים וירוקים בשפע) וקטניות....
אשמח לענות על המשך שאלותיך בפירוט,
בברכת בריאות,
שני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)