זקוקה לעצתך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצתך
    שרינה
    13/10/2009

שלום לך
    בתי בת 18 סובלת מכאבי ראש כבר יותר משנה עברה את כל הברורים טיפולים וכו והתחילה ליטול כדור "סימבאלתה" ועדיןן 3 שבועות אחרי התחלה סובלת מכאבי ראש חזקים.
    בחודשיים האחרונים אכלה בתדירות גבוהה מאוד בחוץ טורטיה עם בשר ותוספות ולקינוח גלידת יוגורט ובמקום אומרים שזה מיוגורט.
    אני חוששת שהיא רגישה למונוסודיום גלוטומט או חומרים משמרים אחרים
    איך אוכל לדעת?
    מה אוכל לתת לה לאכול חוץ מביצה מבושלת?
    מה אוכל לעשות כדי לחזק את מערכת החיסון שתוכל להלחם בכאב? לא תוספים מזון משום שניסינו ברזל ולא עשה לה טוב
    אודה על תשובתך
    עלי לציין שהיא אוכלת מעט מאוד והיא רזה.

בתודה מראש
    שרינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצתך

הוספת תגובה

• שלום שרינה

מירב אלטמן
    13/10/2009

לפי הבנתי הכדור שנתנו לבתך "סימבלטה" משמש גם לטיפול בדיכאון ואף אחת מתופעות הלוואי שלו היא כאבי ראש. כמו כן התזונה שלה שתארת בחודשיים האחרונים לא תורמת להטבה בכאבי הראש. נראה כי הדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות על מנת לעזור לבתך הוא לקבוע פגישה עם תזונאי/ת על מנת שניתן יהיה לדייק באבחנה של בתך ולתת לה את התזונה המתאימה לה ביותר. בכל מקרה בנתיים אוכל ביתי מבושל וחם הכולל ירקות, מרקים, דגנים מלאים, קטניות בשר ודגים יכול לעזור. קבעו בהקדם פגישה.

הרבה בריאות

מרב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש תשובה לשרינה

שושנה שרשבסקי
    13/10/2009

שלום שרינה,
    יש סיבות אפשריות רבות לכאבי ראש (תקינות מערכת העיכול, הורמונאלי, עייפות, חוסר שינה, חוסר שתייה, מתח, קנדידה, אלרגיה או אי סבילות למזונות מסוימים), אך ללא קשר לסיבה או לגורם יש להימנע ממאכלים מסוימים הידועים כגורמים או כמעצימים את כאבי הראש.

בשלב ראשון יש להימנע מאכילת גבינה צהובה ,בננות, תפוזים ומנדרינות , שוקולד, קפה, אספרטיים, מונוסודיום גלוטאמט, מאכלים המכילים ניטריטים (בשרים מעובדים)
    יש מאכלים נוספים חשודים שעלולים לגרום או להגביר את כאבי הראש אצל אנשים מסוימים:
    יין, חלב, ביצים, חיטה, סוכרים, דג מעושן, בוטנים.
    הרשימה נראית ארוכה, אך זה לא כל כך נורא!

אני מציעה לבנות תפריט הכולל פחמימות מורכבות : אורז מלא, קינואה, שיבולת שועל (להימנע מחיטה, אפשר לחם משיפון או מכוסמין), קטניות, הרבה ירקות (גם פטרוזיליה ושום) וגם פירות.[
    להימנע מפחמימות פשוטות וסוכרים, , להימנע ממאכלים קרים מאד, לאכל ארוחות קטנות , ולקחת משהו בין הארוחות. כמובן שיש לשתות הרבה (2-3 ליטר ליום)
    כאשר המצב ישתפר אפשר יהיה להוסיף בהדרגה מאכלים חשודים ולבדוק איזה באמת גורם בעיה.

סימבלטה היא תרופה נגד דיכאון ממשפחת מעכבי הסרוטונין (לפעמים זה עוזר לכאבי ראש), כמו כל תרופה יש תופעות לוואי ואם אפשר להימנע, זה עדיף.

אני הייתי נותנת גם תוספי מזון :חומצות שומן חיוניות (אומגה 3), קלציום ומגנזיום, מולטיויטמין , ויטמין C (לא ברזל אלא אם יש חסר בבדיקות דם), פורמולה של צמחי מרפה הכוללת חרצית Feverfew גם יכולה לעזור.
    אין להסתפק בשום אופן בתשובתי באתר
    אני ממליצה מאד לבתך לגשת בדחיפות לייעוץ אצל נתורופתית או תזונאית, היא תעשה תשאול מעמיק ותוכל כך להמליץ לה על טיפול מיטבי עבורה (תזונה, תוספי מזון, צמחי מרפא)
    לצד הטיפול התזונתי שהכרחי, יש מקום לטיפול ברפלקסולוגיה שעשוי לעזור מאד לכאבי ראש.
    (אפשרויות נוספות: דיקור סיני ועוד, צריך לראות מה מתאים לה) .
    בברכת רפואה שלמה וכל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו