שינוי תזונה וירקות ירוקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי תזונה וירקות ירוקים
    יעל
    24/10/2009

היי

לפני כשנה החלטתי לשנות את התזונה שלי שכללה המון ג'אנד פוד, עברתי תהליך עם תזונאי שהכיר לי את הירקות, הדגנים ושאר הדברים הטובים :)
    במשך הזמן שילבתי את המזונות החדשים והטובים עם נפילות למזונות הישנים ולאחרונה החלטתי לחזור לאכילה יותר בריאה שוב.
    דבר חשוב שהבנתי היה הקפדה על אכילת עלים ירוקים וסלט בכל יום , לאחר אכילת סלט גדול מלא בעלים ירוקים למיניהם מייד הופיע שלשול.
    האם זה טבעי? הירקות עושים מעין ניקוי? האם זה אמור לקרות או שמא זה יותר מדי?

אשמח לתשובה
    יעל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליעל ירקות ירוקים

מירב אלטמן
    24/10/2009

שלום יעל,

ירקות ירוקים עוזרים באמת לעשות ניקוי לגוף הם עשירים במינרלים וויטמינים לפי הרפואה הסינית ירוק זהו צבע שקשור לכבד והעלים הירוקים אכן יכולים לעזור במצב שבו הכבד "לא נקי" זה קורה באמת במצבים של אכילה מרובה של אוכל מטוגן, שמן, הרבה חלבון מהחי וכו'. כמו כן עלים ירוקים וירקות טריים בכלל עשירים בנוזלים ולכן הם בעלי איכות מקררת כלומר יכולים ליצור קור בגוף. לכן לפעמים בצריכה מרובה שלהם הם יכולים לגרום לשלשולים. לכן מה שאני ממליצה לך הוא לאכול ירקות לאחר שעברו בישול: אידוי, הקפצה, קלייה, כבישה. בנוסף למעט בסלטים גדולים ולהמירם במנה קטנטונת של סלט בצד או ולשלב מעט ירוקים בתוך האוכל עצמו כלומר לקצוץ למשל פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק וכו' ולפזר על האוכל החם. באם עדיין ימשכו השלשולים יש לפנות לבדיקה וייעוץ אצל מטפל/ת מוסמכ/ת.
    עוד דבר חשוב הוא להבין שאכילה "בריאה" היא אכילה שמותאמת לאדם ספציפי על פי מצבו האישי ולוקחת בחשבון מספר גורמים בינהם גם עונת השנה. אין משהו "בריא" באופן אולטימטיבי לאחד מזון מסוים יעשה טוב ולאחר לא. אז אומנם ירקות ירוקים נחשבים כבריאים ומנקים אך לא לכל אחד מתאים לצרוך מהם ואם כבר אוכלים אז שוב חשוב המינון ולא להגזים.

הרבה בריאות

מרב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו