אורז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורז
    שושי
    23/11/2009

שלום אני צריכה עזרה.
    אני יודעת שזה ישמע מצחיק לשאול אך בכל זאת
    איך מבשלים אורז מלא - בסמטי ו איך עגול או סוג אחר?
    פי כמה אמור האורז להכפיל את מישקלו מאשר מלפני בישול כאשר מבושל כהלכה?
    ראיתי כל מיני הסברים אך שום דבר לא מסתדר נאמר שלוקח כ- 50 דקות או מהו כזה אך מניסיון שלי גג 20 - 25 דקות וגם כל פעם זה יוצא אחרת פעם משלש את משקלו פעם רק מכפיל אותו לכן אני חושבת שאני עושה משהו לא נכון.
    האם יש צורך בסיר בצורה / גודל מסויים?
    אני משתמשת הלבהבה הכי קטנה אבל אולי גם לצורת הלהבה יש חשיבות (למרות שאני לא יכולה להליף כיריים)
    אודה לכם על עזרה
    - אני מדברת על מתכון בסיסי - אורז נטו (אולי אם צריך עם קצת שמן) אבל ללא כל מני שידרוגים למינייהם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אורז

הוספת תגובה

• אורז לשושי

מירב אלטמן
    23/11/2009

שלום שושי

שאלה חשובה שאלת

כל סוגי האורז מלא (ארוך, עגול, כהה) מבשלים בצורה הבאה:

קודם כל שוטפים ובוררים את האורז עד שאין לכלוך שיוצא

אם את מבשלת בסיר רגיל כלומר לא בסיר לחץ אז היחס הוא על כוס אורז מלא שמים 2.5-3 כוסות מים. אם בסיר לחץ אז אפשר 2 ורבע כוסות מים.

שמים את האורז שופכים את המים לא רותחים!! שמים מעט מלח ומביאים לרתיחה.
    לאחר שרתח מורידים ללהבה קטנה ומתבשל עוד 30-45 דקות תלוי בעוצמת הגז. עד שאת רואה שכל המים התאדו. מכבה את האש נותנת לאורז לעמוד כמה דקות עם מכסה סגור וזהו מוכן אפשר לאכול....

אם יש שאלות אשמח לענות

בהצלחה ובתיאבון

מרב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז - המשך

שושי
    23/11/2009

ראשית תודה ויש לי עוד כמה שאלות
    1) מאם כדאי / משנה לחמם את האורז עם מעט שמן ליפני כן בסיר?
    2) מדוע לא לשים ישר מיים רותחים?
    3) פי כמה משיקלו של האורז המוכן יוצא יחסית לאורז היבש?

כאשר אני נסיתי זה כל פעם יצא שונה וזה משמעותי מבחינה קלורית למשל אם לוקחים כל פעם אותה הכמות..

מאוד אאריך את תוכלי לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד על אורז מלא

שושנה שרשבסקי
    23/11/2009

שלום שושי,
    אני רוצה להוסיף כמה דברים לגבי בישול אורז מלא
    1. לאחר בירור ושטיפה יסודית ,להשרות את האורז לשעתיים לפחות (אפשר גם 8 שעות)
    מסננים (ליבוש חלקי)
    ההשריה מעשירה את האורז ומקצרת את זמן הבישול
    2, אפשרויות בישול
    א. כפי שכתבה מירב
    ב. להרתיח בסיר 2-2וחצי כוסות מים על כל כוס אורז, כאשר המים רותחים להוסיף את האורז המושרה, לבשל על אש נמוכה מאד עד שלא נשאר מים (כחצי שעה, תלוי בסוג האורז, וזמן ההשריה)
    ג, אפשר גם לחמם כף שמן זית/קנולה, להכניס את האורז, לערבב 2 דקות, אפשר קצת מלח, להוסיף 2 וחצי כוסות מים רותחים על כל כוס אורז, מבשלים על אש מאד נמוכה 20 דקות עד חצי שעה, מניחים את האורז מכוסה עוד כרבע שעה
    בדרך בישול זה אפשר גם לצרף ירקות (להקפיץ בצל קצוץ, גזר חתוך, סלרי וכו', להוסיף את האורז, ולהמשיך כמו שכתוב בסעיף ג.

אפשר לשדרג עוד את התכולה התזונתית של האורז על ידי השריה של 20 שעות במים חמימים, ואחר כך לבשל אותו בישול קצר. תהליך ההשריה הארוכה מפעיל אנזימים אחראים על ההנבטה וכך האורז מכיל יותר חלבונים וויטמינים שלא היו זמינים לפני תהליך זה.

כוס אורז יבש נותן בערך 2 כוסות אורז מבושל

כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז

שושי
    23/11/2009

משהו ממש לא מסתדר לי
    כוס אורז יבש יוצא כ- 180 - 190 גרם (ולפי אריזה כ - 360 קקל ל- 100 גרם)
    לפי זה של 2 כוסות מבושל = כוס לא מבושל יוצא ש כוס מבושל זה כ- 320 קלוריות שזה שונה מכל מה שראיתי
    ולי בכלל כפי שאמרתי כל פעם יוצא משהו אחר מהאורז ואני ממש ממש מבולבלת
    כנראה צריך ליהיות מומחה או משהו או שיש לי 2 ידייים שמאליות בכל מה שקשור בבישול אורז...
    אנא עזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז לשושי

מירב אלטמן
    23/11/2009

שושי ,

אין ספק שלספור קלוריות זה דבר מבלבל ומתסכל לכן אני ממליצה לך בחום להפסיק:)

על כמות של כוס אורז יבש יוצאת כמות שמספיקה לארוחה של 3 אנשים או 3 מנות אם תרצי.

תתיחסי לזה כך. אני בטוחה שאם תפעלי על פי הנחיות של שושנה ושלי תגלי שלהכין אורז זה כיף. אחד הדברים החשובים בהכנת אוכל בכלל זה ההנאה. אז תהפכי את זה לכיף התיחסי ליתרונות הבריאותיים הגלומים באורז המלא היכולת שלו לחזק, לחמם,להזין הוא עשיר בחומצות אמינו, סיבים, וויטמינים חשובים. אכלי ממנו כמות שתשביע אותך זה הרבה יותר חשוב מלספור את הקלוריות.

בתיאבון

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו