מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות הכספית שקיימת בטונה ?שי03/12/2009
אז ככה אני כמעט כל יום אוכל טונה ולפעמים יום כן ויום לא, גם כי זה טעים וגם כי אני מתאמן אימונים ביתיים של פיתוח שירירים (הטונה היא בשמן אך אני שוטף אותה קצת במים וסוחט טוב את השמן) עכשיו הבנתי שקיימות כמויות של כספית בטונה.
אז השאלה שלי היא כזאת האם זה מסוכן?
כמה טונות מומלץ לאכול בשבוע ?
והאם זה נכון שכספית לא יוצאת מהגוף והיא מצטברת בדם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונה לשי
מירב אלטמן08/12/2009שלום שי,
סליחה על העיכוב בתשובה הייתי צריכה לבדוק קצת על העניין הזה.
לגבי הכספית כל הדברים שמגיעים מהים באים בצורה כזו או אחרת עם כספית. העניין הוא במינון ישנם דגים בעיקר אלה הגדולים ושחיים יותר זמן שיכילו יותר כספית. (לדג' דג טונה יכול להגיע גם ל-500 ק"ג) בכל מקרה ישנן הגבלות ופיקוח על הדגים ועל הטונה שבה משתמשים בשימורים ולא מאפשרים כספית מעל רמות מסוימות.
לכן ההמלצה היא כשאוכלים דגים היא לאכול דגים קטנים ולא גדולים. עדיפות לכאלה עם בשר לבן.
לפי דעתי הבעיה עם הטונה שאתה אוכל היא לא הכספית אלא השמן המזוקק שבו היא משומרת אף על פי שאתה מסנן וסוחט עדיין היא ספוגה בו. דבר נוסף זה שאתה אוכל את זה בתדירות כ"כ גבוהה מזון שהוא משומר+עם שמן מזוקק עושה הרבה יותר נזק לגוף.
אני מבינה שאתה מתאמן אבל טונה בשימורים זה לא המזון היחיד שיש בו חלבון
גם לא חייבים לצרוך כל הזמן חלבון שהוא מהחי קרי בשר, ביצים ומוצרי חלב אפשר בהחלט לאכול קטניות למינהן כמו חומוס מבושל, עדשים כהים , אזוקי וכו' ולגוון גם עם דגי ים ובריכה. זה בטווח הארוך מביא לבריאות טובה יותר.
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
שי08/12/2009אוקי תודה
אז בסך הכל זה סביר לאכול 2-3 בשבוע נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשי
מירב אלטמן17/12/2009היי שי
לא הייתי מרחיקה לכת ואומרת שלאכול 2-3 טונות בשבוע זה סביר.
הייתי ממליצה לך לאכול במקום דגים לבנים למינהם, סרדינים שלא מקופסאות שימורים זה הרבה יותר מומלץ.
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שי18/12/2009הבנתי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)