שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רווית
    30/01/2010

ברצוני לשאול כמה שאלות בנוגע לתפריט שלי

בבוקר: נס קפה חלב 1% + 2 עוגיות/פרוסת עוגת שיש/פרי/2פר' לחם קל עם ריבת חלב לייט
    בבצפר: פיתה מקמח מלא עם חביתה /טונה/פסטרמה /קוטג/ממרח לייט כולשהו ריבה /ריבת חלב+ פרי +ירק [אני לומדת משעה 8-3.30] או קונה בבצפר בגט רגיל עם חביתה או טונה
    צהריים : חזה עוף/ עוף -מבושל +4 כפות פחממה עם ירקות +תה
    ביניים - פרי / כריך מלחם קל +חטיף עד 100-150
    ערב : מעדן+פרי /פרי/ כריך מלחם קל /סלט עם גבינה בולגרית 3-5%+ נס קפה
    אני נערה אני מחשבת את הקלוריות ואני מגיע ביום ל 1200-1300 העם זה מעט לנערה מתבגרת חשוב לציין אני אחרי הורדת משקל רצינית הורדה שמסתכמת ב 76-77 קילו בשנתיים בת 17 כרגע שוקלת 59+- גובה 172-171

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום לנערה-תשובות לתפריט

מירב אלטמן
    31/01/2010

שלום לך,

ישר כוח על הדרך שעשית להוריד במשקלך, כעת הוא תקין וטוב ביחסך לגובהך.

לגבי התזונה שציינת שאת אוכלת ישנם כמה דברים שחשוב לתת עליהם את הדעת

קודם כל מה שטוב הוא שיש לך ארוחות מסודרות במשך היום זה חשוב מאוד.

אך מבחינת צריכה קלורית הצריכה היא מאוד נמוכה מה גם שאת אוכלת הרבה מזונות שהם "דיאטטים" ודלים. כלומר ממותוקים בממתקיים מלאכותיים שמאוד מזיקים לבריאות לכל אחד ואין סיבה שנערה בגילך תצרוך מהם. (אני מדברת על ממרחי הלייט)
    דבר נוסף הוא שאת אוכלת הרבה דברים משומרים או מעובדים-נקניקים(פסטרמה), טונה, חטיף

מה אני ממליצה: לצרוך במקום לחם קל שהוא מאוד אוורירי ולא משביע לאכול לחם משיפון או כוסמין או חיטה מלאה ולדאוג שהוא ללא שמרים בכלל.

להחליף את ארוחת הבוקר שמורכבת מעוגה/עוגיות או ריבה בסנדוויץ עם חביתה או טחינה או דייסה עשויה משיבולת שועל
    עדיף להכין בבית אוכל ולקחת ללימודים ולא לקנות בחוץ
    במנת הפחמימות שאת אוכלת לדאוג שאלו פחמימות מלאות כלומר דגנים מלאים כמו אורז מלא, גריסים, קינואה, כוסמת, חיטה מלאה
    השתדלי לאכול גם קטניות- כמו חומוס מבושל גרגירים, עדשים, שעועית
    לדאוג שיש מגוון של ירקות בכל מיני צורות מבושלים ומעט טריים. מרקים
    השתדלי בערב לאכול ארוחה שהיא יותר חמה ולא מורכבת רק ממוצרי חלב קרים, זו יכולה להיות ארוחה שדומה לצהריים רק בלי הבשר.
    לא ציינת האם את עוסקת בפעילות גופנית אך אם לא מומלץ ביותר לפחות להתחיל לצעוד 2-3 בשבוע 40-60 דקות.

אם תיישמי את העצות הנ"ל תוכלי גם לשמור על משקל תקין וגם על בריאות תקינה.
    במידה ויש עוד שאלות אשמח לענות

בהצלחה

מרב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...>

תגובה
    31/01/2010

לצערי אני לא מתאמנת .. בגלל שאני חלשה מאד .
    אני לא מקבלת מחזור יש לי נשירת שיער סחרחורות לפעמים דופק נמוך וגם לחץ דם לפעמים צונח .
    ואני אוכלת משהו כמו 1200-1350 קלוריות ובנוסף חוסר ברזל.. וכרגע שנשקלתי אני שוקלת על הבוקר 58.1 ובערב 58.8 .. לי אמרו ההפך שמשקלי אולי מתאמים לגובה[171-172] אבל עדיין בגדר הנמוך ... אני לא רוצה להשמין למרות שארו לי שאני חייבת כדי לקבל מחזור .. אני לא אוהבת טעם של שומן לא זית לא אבוקדו לא קנולה .. וגם לא אגוזים מכל צורה שהיא .
    אני לקראת צו גיוס וחוששת שלא הצליח לעמוד בקריטריונים .. ואם אני לא יקנה בבצפר אין לי דרך אחרת לצרוך שומן[קוראסון,בורקס כמה קלוריות הם מכילים?] .. כי הטונה היא טונה במים .. לא אוהבת שמן הקוטג' 3% וניסיתי את 5 ואני לא אהבתי וכל העדשים וגרגירי חומוס אני לא אוהבת אני בעיתיית באוכל וגם בשר רק עוף מבושל או חזה עוף בגריל ולדעתך 1300 קלוריות זה לא הרבה ?
    הפעילות הגופנית ה יחידה היא המדרגות בכניסה שאני עולה לפחות פעמיים שלוש עד קומה רביעית
    וההליכה בבצפר שגם שם יש הרבה מדרגות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלם לך

מירב אלטמן
    31/01/2010

שלום לך שוב

כל מה את מתארת מאוד מדאיג את רואה בעצמך שמה שאת אוכלת לא מזין אותך כהלכה ואת חלשה. 1300 קלוריות ביום אינן מספיקות לנערה בגילך.
    את צריכה לפנות לעזרה מקצועית דרך קופת החולים שלך קודם כל דרך רופא המשפחה שלך שיערוך בדיקות דם מקיפות ובנוסף להפגש עם מומחה/ית לתזונה נכונה או לטיפול ברפואה משלימה.

תעדכני אותי שפנית לעזרה או אם אינך יודעת למי לפנות צרי איתי או עם שושנה או שני קשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו