מזונות לוכדי גזים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזונות לוכדי גזים
    אתי
    31/01/2010

מהם המזונות המומלצים לאכול אשר יסייעו לי בלכידת גזים?
    הבטן שלי נפוחב כמו בחודש חמישי,וזה משגע אותי
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מזונות לוכדי גזים

הוספת תגובה

• גזים

שושנה שרשבסקי
    01/02/2010

שלום אתי,
    גזים הם תופעה רגילה ותקינה כי על כל בליעה של מזון חודר אוויר והוא יורד לקיבה ביחד עם המזון.
    התנפחות הבטן היא תוצאה של עודף גזים. כדי להפחית את כמות הגזים החודרים לגוף יש לשים לב לכמה דברים:
    יש לשים לב מה אוכלים ואיך אוכלים, באכילה בהיסח הדעת, יותר אוויר נכנס לושת .חשוב מאד ללעוס היטב את המזון, פירוק ראשוני של המזון נעשה בפה, ככל שהמזון יהיה מפורק יותר , ההרגשה הכללית תהיה טובה יותר.
    אולי את אוכלת יותר מידי או אוכלת מזונות שאינם מתאימים לך. חשוב לפתח מודעות ולשים לב איזה מזונות נותנים תחושה טובה ואיזה לא. בכל מקרה כדאי להתנזר מסוכר. הסוכר גורם לתסיסה במעיים ועלול לגרום להתנפחות הבטן.
    חשוב להימנע משתייה בזמן האוכל
    הסיבה העיקרית לעודף גזים היא עיכול לא שלם וספיגה לא תקינה .ניתן להעזר גם בתוספי תזונה:
    1. פרוביוטיקה (אצידוופילוס, ביפידופילוס...)
    2. אנזימי עיכול: פורמולות טבעיות (הן מכילות ברומליין, פפאין ועוד)
    3. תה קמומיל תמיד מרגיע
    אם יש עוד שאלות או הבהרות אשמח לענות
    בהצלחה
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד על גזים

מירב אלטמן
    02/02/2010

שלום אתי

בנוסף אפשר להוסיף לבישול תבלינים שונים סופחי גזים כמו זרעי כוסברה, זרעי שומר, כמון, הל, תבלין הודי שנקרא הינג.

אם כל הנ"ל עדיין לא מפחית את עניין הגזים כדאי ללכת לפנות למומחה בתזונה

בהצלחה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו