מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השלמות בתזונה טבעוניתאייל08/02/2010
שלום לכן,
שמי אייל ואני בן 45. לפני כחודש החלטתי לעבור לתזונה טבעונית. מה שאכלתי בחודש זה היה: ירקות, מעט פירות, קטניות, שקדים ואגוזים, ומעט דגנים מלאים. אני מבין שאני צריך לקחת תוסף B12 כפעמיים שלוש בשבוע.
ראשית, אשמח לדעת האם תזונה זו מספיקה.
שנית, אני בעל נטייה לסוכרת, קרי אני מצליח לשמור על סוכר מאוזן ללא טיפול תרופתי, רק בעזרת תזונה ופעילות גופנית. האם יש דגשים לשילוב המזונות בתפריט בהקשר הסוכרת.
לבסוף, האם בשל עיסוקי בספורט אופני ההרים [3-4 רכיבות בשבוע] יש דגשים שכדאי לקחת לתשומת ליבי: שילובי מזון לפני ואחרי פעילות, כמויות מזון...
תודה על תשומת הלב
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה טבעונית
שושנה שרשבסקי08/02/2010שלום אייל,
אתה נותן מעט פרטים עליך ועל מה שאתה אוכל. האם משקלך בנורמה? מעט דגנים, מעט פירות (כמה,מה), נראה על פניו שאתה עושה דיאטה...
בהקשר לנטיה לסוכרת, ניתן בהחלט לשמור על איזון על ידי פעילות גופנית ותזונה מתאימה: באופן כללי יש להעדיף מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, ובעיקר לשלב עם הדגנים המלאים חלבון (קטניות): לדוגמה פרוסות לחם מלא עם חומוס/ טחינה/ אבוקדו
אורז מלא עם שעועית/מאש/ עדשים
השילוב של פחמימה עם חלבון מוריד את העומס הגליקמי של המזון ומאפשר לשמור על איזון של הסוכר.
האם אתה מתנזר גם מביצים? לתזונה טבעונית עשויה להיות עדיפות בריאותית, אבל צריך להיזהר מחסרים (B12, ברזל, ועוד), לכן אני ממליצה לך לקבוע פגישה ליעוץ אישי עם תזונאי/ת על מנת להתאים לך תזונה אופטימאלית עבורך.
לגבי תזונה לפני ואחרי פעילות גופנית, מקובל להמליץ על אכילת פחמימות (מורכבות) לפני הפעילות על מנת לקבל אנרגיה זמינה, ולאחר הפעילות לשים דגש על מזון עשיר בחלבון על מנת לבנות מחדש את חלבוני הגוף שפורקו בעת המאמץ.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת פרטים על תזונת הטבעונות שלי
אייל09/02/2010שלום שושנה,
ראשית תודה על תגובתך המהירה והמוקפדת. מעט פרטים: משקלי 99.5 ק"ג על גובה 178 ס"מ. לפני חודש כשעוד אכלתי רגיל, לפי מושגים מערביים, משקלי היה 103.8 ק"ג. אני פשוט במעקב סוכרת בקופ"ח. כלומר ירדתי 4.3 ק"ג בחודש רק מעצם שינוי התזונה. להערתך אני לא עושה דיאטה במובן הרגיל של המילה אלא הפכתי לטבעוני משיקולים בריאותיים אישיים, שינוי סיגנון חיים.
עד היום (עוד מלפני המעבר לטיבעונות) הקפדתי על מזון בעל אינדקס גליקמי נמוך, שילוב חלבון ופחמימות ושילוב פרי עם אגוזים, לפירוק איטי וכו'. הוספתי פשתה טחונה וסובין איפה שהיה נדרש. כך גם שמרתי על איזון בסוכר לאורך שלוש השנים האחרונות. הסיבה למעבר לתזונה טיבעונית נעשה בשל הסיבה שציינתי לעי"ל.
כיום אני שותה כמה כוסות מים עם הקימה, לאחר כשעה אוכל ירקות, לארוחת הבוקר אני ממשיך בסלט (וכעת חושב שכדאי לשלב איזה מזון שיוריד עומס גליקמי). לצהריים אני אוכל קטנייה בשילוב דגן מלא (לא חיטה) או קינואה, טחינה וירקות. ממשיך לארוחת ביניים של פרי עם אגוזים. בערב סלט ירקות (וגם כאן אשמח לקבל המלצה לשילוב פחמימה מורכבת להורדת עומס גליקמי) ומסיים עם פרי ואגוזים.
אם אני אפשט אני אומר שאני אוכל ירקות, 3 פירות בממוצע ליום, קטניות, דגנים מלאים רק בצהריים, שקדים ואגוזים (מלך, ברזיל, קשיו - טבעי ולא קלוי).
היום בדקתי סוכר שעתיים אחרי ארוחת צהריים והתוצאה הייתה 115. אני מרגיש הרבה יותר טוב מאז ששיניתי תזונה.
אני בשלב של בדיקות וחקירות ואני מחפש לאן לפנות על מנת לקבל עזרה בתזונה טבעונית. האינטרנט מלא באנשים שעושים סדנאות וכו', ואני מנסה למצוא את המקום המתאים לי. כרגע אני נוטה לטובת פנינה בר-סלע ומרכז ההתחדשות שלה. היא נראית רצינית ויסודית בגישתה.
אשמח אם לתקופת ביניים זו תוכלי להמליץ לי מה אני צריך לשנות ו/או להוסיף לתזונה כפי שפרסתי אותה כאן בפנייך.
תודה על תשומת הלב
בברכה - אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה טבעונית 2
שושנה שרשבסקי09/02/2010שלום אייל,
אני רוצה להגיד לך כל הכבוד, שינוי לתזונה בריאה כאורח חיים היא הדרך הטובה ביותר לשקם בריאות לקויה, לשמור על בריאות טובה וגם לרדת במשקל באופן הדרגתי.
טבעונות היא דרך חיים שאינה מתאימה לכל אחד, אם אתה מרגיש טוב עם דרך חיים זו, זה בסדר גמור, אבל כדאי יהיה להיות במעקב (כדאי יהיה לעשות בדיקות דם בעוד כ3חודשים לוודא שאיו לך חסרים), וגם עם הזמן לבחון את עצמך אם אתה באמת בוחר בטבעונות קיצונית (יש כל מיני דרגות בטבעונות : מזון אורגני, כולל מזונות מן החי, צמחונות, עם או בלי מוצרים חלביים ,( וכו')
פנינה בר-סלע היא שם דבר,ידועה מאד, וזו תהיה בודאי חוויה להשתתף בסדנא שלה.
התזונה שלך כרגע נראית בסדר אם זה מספק אותך ואתה לא רעב, לסלטים כדאי להוסיף שמן זית, בערב כדאי לאכל משהו חם: מרק ירקות עם כף שיבולת שועל או גריסים, מרק אפונה/עדשים, מינסטרונה...וכו' וגם מותר לאכל פרוסת לחם כוסמין או שיפון עם אבוקדו או טחינה.
בהצלחה בדרך החדשה שלך והמון בריאות
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שושנה
אייל10/02/2010אני מודה לך על הקשב. היית לי לעזר רב, ואני אשתמש בהכוונות שלך. אשמח לידע אותך לכשאגיע לכלל החלטה איפה ואיך אגבש את תפיסת הטיבעונות הסופית שלי.
בברכה - אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל
שושנה שרשבסקי10/02/2010שלום אייל,
אשמח לעזור בכל זמן ואני מאחלת לך הצלחה בדרך החדשה שלך
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)