טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני מתעניינת בנושא של תזונה בריאה וקוראת על זה הרבה. נראה כאילו החלב כמעט מוקצה מחמת מיאוס. למה בעצם פוסלים את החלב אחרי ששמענו שנים כמה הוא בריא? מכל התחליפים, מה הכי בריא: חלב סויה, חלב עיזים, חלב שקדים או אולי יש עוד חלב שלא שמעתי עליו... אשמח לקבל תשובה. תודה רבה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לניבה שלום בחלב פרה יש רמה גבוה של זרחן ביחס לסידן. הדבר יוצר מאזן סידן שלילי, כי אז הגוף מוציא סידן מהעצם כדי לאזן רמות זרחן-סידן. דבר שני - החלב עשיר בהורמונים ואנטיביוטיקה. דבר שלישי - עצם תהליך פיסטור החלב (הומוגניזציה) גורם לחלב להיות בלתי חדיר לממברנת התא (ראי בהקשר זה מאמר על הנושא באתר של מצפה אלומות. דבר רביעי - בחלב יש סוכר חלב שנקרא לקטוז. בני אדם רבים כשמגיעים לגיל בגרות מאבדים את סוג האנזים (לקטז) לפירוק סוכר החלב. דבר חמישי - בדברי חלב יש גם חלבון חלב שנקרא קזאין, שאצל אנשים מסויימים דוקא הוא גורם לאלרגיה (יש אנשים שאלרגיים בגלל זה לגבינה צהובה ושוקולד). ולבסוף - חלב פרה נועד לעגלה שמתפתחת ממשקל של 30 ק"ג בזמן ההמלטה למשקל של 300 ק"ג ויותר מקץ שנה. זאת בגלל הורמון הגדילה המצוי בחלב הפרה. בני האדם אינם גדלים בקצב כזה. מכאן יובן הנזק שחלב פרה גורם גם ללבלב במקום חלב פרה ניתן לשתות חלב שקדים, חלב אורז, חלב שומשום, חלב סויה (בהסתייגות מה) אני מציעה לך להשיג את הספר "שוטי החלב" של אבני, ובו אינפורמציה רבה.
אם לא מוכנים לוותר בשום אופן על מוצרי חלב - אני ממליצה להישאר רק עם יוגורט עיזים וגבינת עיזים.
בברכת בריאות טובה
עדנה מינץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים