טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום אני אישה בת 32 ,שעוסקת בספורט כמה שעות כל יום -אני מדריכה ומתאמנת בנוסף . הרגלי האכילה שלי לא סדירים ,זאת אומרת או שאני אוכלת מעט מידי או הרבה מידי ,ולא יודעת להתאים את המזון לאורח החיים שלי .אני מוציאה המון אנרגיה . בנוסף ,מגיל קטן אני מכורה לסוכרים ואוכל לא מזין כמו :שוקולד ,עוגיות ,עוגות,לחם עם חמאה ,הרבה בננות, וכל מה שמכיל סוכר או ממתקים . אז אני נעה בין מצב בו אני מנסה לשמור על המשקל ,כי זה דבר שאני אובססיבית לגביו ומצד שני כשאני לא מצליחה לרסן את מידת הסוכר אצלי אני נכנסת לבולמוס אכילת סוכרים . השאלות העיקריות שלי הן : האם סוכר ממכר פיזית ? האם צריך להפסיק לגמרי לאכול סוכר כדי להגמל ? אילו סוגי חלבון טובים למי שמוציא הרבה אנרגיה ואימונים ורוצה לשמור על משקל ? אילו סוגי פחמימות כדאי לאנשים שרוצים לשמור על משקלם ויש להם נטייה לעייפות ובטן נפוחה ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בתור מי שמאמנת אנשים ונתאמנת בעצמה את אכן מוציאה כמויות אדירות של אנרגיה ואת מנסה לספק אותן ללא הצלחה ע"י סוכרים פשוטים ומזיקים כמו ממתקים. אכן יש כזה דבר התמכרות למתוק לסוכר. אך הבשורה הטובה היא שאכן יש מה לעשות. כדי לספר לך את כמות האנרגיה שאת בלי להרגיש אח"כ שאת חייבת למלא אותה עם שוקולד יש להתחיל להתרגל לסדר יום וארוחות קבועות שבהן תיהיה נוכחות גבוהה לדגנים מלאים מסוגים שונים כמו חיטה מלאה, אורז מלא, שיבולת שועל, שיפון, כוסמין. ניתן לאכול אותם במגוון צורות שהכי טוב מבושלים או בתור דיסה ואח"כ בתור פסטה או נודלס ובתור לחם. ארוחה ששלבת דגנים וירקות וקטניות מדי פעם ובשר או דגים כמה פעמים בשבוע ייתנו לך את האנרגיה והחלבון שאת צריכה.
בכל מקרה המלצות הנ"ל לא מחליפות ייעוץ אישי שיוכל להיות מותאם במיוחד בשבילך הייתי ממליצה לך להפגש עם תזונאי/ת
בהצלחה
מרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים