טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום לך עדנה, רציתי לברר בבקשה, אני צמחונית הרבה שנים, בעבר שמעתי שניתן לאכול 200 גרם חומוס קלוי (שמוכרים בפיצוציות, כמו פיצוחים, מלוח), במקום ארוחה עיקרית. האם זה נכון, כי אני בחורה עסוקה מאוד, ולפעמים זה באמת יכול לעזור לי ולחסוך לי זמן בישול וכו'. ושאלה נוספת - בפסטה מחיטה מלאה יש המון קלוריות, ברגילה הרבה פחות (150!!!, בדקתי). האם אני יכולה פעם ב... לאכול פסטה רגילה עם רוטב עגבניות, וקצת זיתים? מצד שני אם אוכל אותה כמות פסטה מלאה, אשמין, כי יש לי נטייה חזקה לכך. מה דעתך?
תודה ויום נפלא, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למיכל שלום חומוס קלוי מבחינתי זהו מזון תעשייתי, שבמקרים רבים הוא גם מעופש כי הוא יושב באריזות או בפיצוציות זמן בלתי מוגבל. מדוע שלא תאכלי במקום זה שקדים, גרעיני דלעת או גרעיני חמניה (בלתי קלויים, כמובן), צימוקים, מעט תמרים או פירות יבשים אחרים. לגבי פסטה - הייתי מעדיפה לאכול בכל זאת פסטה מקמח מלא, ולהקטין כמויות. יש גם פסטה מקינואה ואטריות סובה (אטריות כוסמת יפניות), אטריות מאורז מלא וכו'. תיכנסי לחנות טבע כמו ניצת הדובדבן או "עדן" ותבדקי את מבחר המוצרים., חשוב מאד ללוות את הארוחה הגדולה עם סלט גדול ו/או ירקות מאודים.
בברכת בריאות טובה עדנה מינץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פריון והפריה חוץ גופית. פרופסור דוד בידר מומחה פריון והפריה חוץ גופית, בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחה בכירוגיה כללית, גינקולוגיה ופריון. מאז שסיים את התמחותו התמקד פרופסור בידר בפרי... קרא עוד