פריטין ברזל ו B12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריטין ברזל ו B12
    אדם
    22/05/2010

מנהלות הפורום שלום,

אני גבר בן 30, בריא, עוסק בפעילות גופנית כל החיים. בשנים האחרונות מתאמן 3 פעמים בשבוע כל אימון משלב 45 דקות ריצה ו 45 דקות משקולות (סה"כ 90 דקות).

בבדיקות הדם שעשיתי לפני כמה ימים התגלה מחסור בפריטין, ורמה נמוכה של B12 אם כי עדיין בנורמה. להלן התוצאות הרלוונטיות:
    ברזל - 158 הנורמה נעה בין 70-180
    טרנספרין - 302 הנורמה נעה בין 160-360
    פריטין - 32 הנורמה נעה בין 33-266
    ויטמין בי 12 - 310 הנורמה נעה בין 211-911

1. איזה מזונות מומלץ לי לצרוך בהתאם לחוסרים
    2. כיצד אני יכול להעלות את מאגרי הפריטין בגופי?
    3. האם מאגרי ברזל ריקים מעידים על כך שבמשך שנים לא היתה צריכה מספקת של ברזל?
    4. האם רמת ברזל חופשי בדם תקינה ומאגרי פריטין נמוכים מעידים על משהו?
    5. ויטמין בי 12 נמצא גם ברמה נמוכה יחסית(אפילו שלא חורג מהנורמה), כיצד אני יכול להעלות את רמתו בגופי כדי להיות בטווח הגבוה בתוך הנורמה?
    6. אני רוצה לקחת תוסף של בי 12 ותוסף של ברזל לתקופה של 6-8 שבועות. הבנתי שיש תוספי ברזל בעלי תופעות לוואי ויש כאלה עם פחות תופעות לוואי, מהו התוסף היעיל והמומלץ?

תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה

רועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריטין ברזל ו B12

הוספת תגובה

• שלום ניר- פריטין ברזל וb-12

מירב אלטמן
    23/05/2010

שלום ניר,

תשובתי תתחלק לכמה חלקים:

קודם כל הבדיקות תקינות למעט הפריטין שמעט נמוך
    אתה יכול לקחת כמה שבועות תוספי b-12 וברזל שניתן למצוא בצורה נוזלית קל יותר לספיגה, פשוט תשאל במקום שבו אתה קונה.

כשיש חוסרים של כל דברו בגוף יש תמיד לבדוק האם זה קשור לintake כלומר למה שאנחנו מכניסים או יותר נכון האם אנחנו מקבלים מהמזון מספיק.
    או האם זה קשור לספיגה כלומר על פניו מכניסים מספיק אבל יש איזו בעיה בספיגה במערכת העיכול.

על מנת לדעת את התשובה יש לשאול אותך מספר שאלות על הרגלי החיים, התזונה, העיכול, היציאות, רמת הסטרס והחרדה. רמת הפעילות הספורטיבית לעומת שאר הפעילות שאתה מבצע במשך השבוע.
    מערכת העיכול מושפעת ממערכת העצבים הפרהסימפטטית זו שעובדת לאט
    ובמצב סטרס או בפעילות ספורטיבית מופעלת המערכת הסימפטטית.
    ולכן שהמע' הסימפטטית עובדת זה מפריע לפרהסימפטטית לעבוד.

לכן ניר על מנת לדעת למה הופיעו החוסרים יש צורך בבדיקה יותר מקיפה
    אם אתה מאיזור המרכז אתה מוזמן להגיע לייעוץ במרכז מזרח-מערב.

הרבה בריאות
    מרב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו