טיפול בכוויות-עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בכוויות-עזרה
    מירב אלטמן
    25/05/2010

היי

אני משתפת ושואלת

חבר טוב נפצע וסובל מכוויוה בדרגה 2+ ברגל עומד לעבור השתלת עור?
    האם למישהי/מישהו יש ניסיון על טיפול בכויות המלצות למה כן או מה לא לעשות
    אשמח ללמוד

תודה רבה
    יום מקסים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בכוויות-עזרה

הוספת תגובה

• כוויות ואלוורה

חנה הרשקוביץ
    25/05/2010

הי מירב!

היה לי נסיון טוב עם טיפול בכוויות ע"י אלוורה. הכוויות לא היו ברמה של נזקקות להשתלה אך המידע הגיע אלי ממישהי שטיפלה באותה שיטה גם בדרגות חמורות יותר. וזה הולך ככה:

לוקחים רצועות של צמח האלוורה, שופכים על כל עלה מים רותחים (לחיטוי), חותכים עם סכין מחוטאת את הקוצים מהצדדים וחותכים לשניים לרוחב (תוך חשיפת הג'ל הפנימי).
    מניחים את הצד עם הג'ל על הכוויה, כמה עלים שצריך. עוטפים את הכל היטב (ממש אטום אך לא לוחץ) בניילון נצמד.
    כל 24 שעות מחליפים לחדשים.

הכוויות שטיפלתי בהם היו די רציניות, החלפנו 'תחבושות' כאלה במשך 4 ימים ולא נשארו שום סימנים.

למרות זאת, בכוויות עם שטח פנים גדול ודרגה גבוהה צריך לחשוב פעמיים כי יש סכנה גדולה של זיהום.
    האשה שסיפרה לי על השיטה טענה שביתה היתה עם כוויות עמוקות על כל הגוף ונפטרה כך מהצורך בהשתלה.

ודבר נוסף, ששמעתי ממומחה ארצי לכוויות - הדבר הכי חשוב בכוויות זה העזרה הראשונה - מים, מים ועוד מים. חצי שעה ראשונה.

מקווה שעזרתי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חנה

מירב אלטמן
    30/05/2010

היי חנה

תודה על המידע.
    בנתיים הבחור עבר השתלת עור מסתבר שהכוויה היתה יותר חמורה משחשבו עכשיו צריך לחכות ולראות שזה נקלט טוב ולא מזדהם....

תודה רבה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו