בעיית אכילה מתוך עייפות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית אכילה מתוך עייפות
    אני
    10/06/2010

שלום

יש לי שיגרה עמוסה בה אני מוציאה המון אנרגיות במשך כל היום.
    ואני בדיאטה תמידית .
    כי יש לי נטייה מהירה להשמין ,למרות מסת השרירים שאני מפתחת .אני עושה כל יום במשך 3 שעות סוגים שונים של פעילויות כוח ואירובי .
    החולשה העיקרית שלי היא סוכר ופחמימות .
    אני מכורה לסוכר ,וכשאני מגיעה הבייתה עייפה בסוף היום אני מוצאת את עצמי מחפשת דרכים לאכול את כל הדברים שמנעתי מעצמי במשך היום ואני מטושטשת מרוב עייפות .
    מעניין אותי לדעת למה זה קורה ,כי במשך היום אני מקפידה על אכילה מאוזנת .
    ולמה הגוף "נתקף" ברצון עז לסוכר בשעות אלו ?
    אלו עיצות הייתם נותנים לי ?
    תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית אכילה מתוך עייפות

הוספת תגובה

• עייפות ואכילת פחמימות

שושנה שרשבסקי
    10/06/2010

שלום,
    אני מבחינה בדברים שלך סתירה.
    את כותבת 'אני בדיאטה תמידית' ועוד ,בערב, 'אני מוצאת את עצמי מחפשת דרכים לאכל את כל הדברים שמנעתי מעצמי במשך היום..
    ובהמשך את כותבת : במשך היום אני מקפידה על אכילה מאוזנת...
    את עושה כל יום פעילות גופנית מאומצת, 3 שעות ליום, זה המון, את מוציאה המון אנרגיה, את זקוקה לפחמימות כד לקבל את האנרגיה, אם את מונעת מעצמך את המזון משך היום בזמן שאת בפעילות קשה, אין פלא שבערב הגוף שלך זועק.
    מומלץ לספורטאים להקפיד על אכילת פחמימות לפני הפעילות, ולאחר הפעילות לאכל ארוחה חלבונית על מנת לבנות מחדש את התאים והרקמות.
    לא נכון להיות בדיאטה תמידית אלא צריך להתאים את סוג המזון וכמותו לאורח החיים שלך
    אני ממליצה לך לגשת לתזונאית וביחד תוכלו לבנות תפריט מתאים שיעזור לך להתמודד עם התשוקה למתוק, וביחד עם זאת לקבל כל מה שאת זקוקה.
    בהצלחה
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד קצת על תשוקה לפחמימות

חנה הרשקוביץ
    10/06/2010

שלום לך!

רציתי להוסיף על דבריה של שושנה:
    לפי מה שהבנתי ממך, דוקא הדיאטה התמידית שלך גורמת למעגל קסמים של השתוקקות לסוכר. כשאת לא אוכלת הרבה שעות ומוציאה כל כך הרבה אנרגיה, הגוף שלך משתוקק לפחמימות ואת מתנפלת על הפחמימות הכי זמינות והכי טעימות. הפחמימות האלו מעלות בצורה דרסטית את רמות הסוכר בדם אך מיד אח"כ , בעקבות הפרשה גוברת של אינסולין, הרמה של הסוכר צונחת מאוד, הגוף משתוקק לעוד וגם עייפות היא חלק מהסימפטומים של צניחת רמות סוכר. כשהמעגל הזה של 'השתוקקות לסוכר - סוכר עולה - סוכר יורד' ממשיך, הגוף מפתח תנגודת לאינסולין ודוקא זה מה שמונע ממך לשמור על המשקל למרות שעות הרעב!

כדי לשבור את המעגל הזה, חשוב מאוד שתאכלי בצורה מסודרת מזון ששומר על רמות סוכר מאוזנות בדם - תזונה בעלת אינדקס גליקמי (גליקמי = סוכרי) נמוך. תזונה כזאת מבוססת על פחמימות מלאות (ולא סוכר וקמח לבן), קטניות, פרות וירקות.

אני מאמינה שזה יועיל לך מאוד גם לרדת במשקל, גם להיות פחות עייפה וגם לשבור את ההשתוקקות לסוכר.

הרבה בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו