ביצים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביצים
    עינת
    22/06/2010

הייתי רוצה לדעת האם זה בריא לאכוןל ביצים. למשל לאכול ביצה בערב כמה פעמים בשבוע. אני כל הזמן שומעת דברים סותרים בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביצים

הוספת תגובה

• כמה מילים על בייצים

חנה הרשקוביץ
    22/06/2010

שלום עינת!

למרות מה שאני אכתוב לך את תמשיכי לשמוע דעות סותרות. יש הרבה זרמים בתזונה (כל בכל דבר בחיים שלנו...) וכל אחד ינסה לחשוב בהגיון שלו ולהחליט באיזו דרך הוא בוחר.

לדעתי, ביצה היא מזון בריא מאוד. הביצה מספקת לנו רכיבי מזון רבים ומועילים כמו חלבון, ויטמיני B ,ויטמין K, ויטמין E, פוספוליפידים וכולסטרול.
    כן, אני כוללת כולסטרול בקבוצת מרכיבי המזון הבריאים. היום, עם הפאניקה נגד כולסטרול, אנשים נמנעים ממנו ככל יכולתם אך זהו רכיב חשוב לבריאותנו, הוא מרכב חשוב בכל תא ותא ויחד עם הפוספוליפידים האחרים שבביצה הוא חשוב לבריאות המוח.
    הורדת הכולסטרול מהתזונה לא פותרת את בעיית חמצון הכולסטרול שמתרחשת בעורקים וגורמת למחלות לב. הסיפור הרבה יותר מורכב מאשר "אם תאכלו הרבה כולסטרול תחלו במחלת לב".

לשיטתי אכילת בייצים כמה פעמים בשבוע כחלק מתזונה מגוונת ומאוזנת היא בריאה מאוד, ומומלצת מאוד לילדים.

אסייג ואומר: אני מדברת על ביצים שגודלו על אוכל טבעי (בייצי חופש או ביצים אורגניות) שכן בביצים המגודלות בשיטות הרגילות יש חומרי לוואי כמו הורמונים ותרופות הניתנים לתרנגולות ויש אצלם בעיה באיזון חומצות השומן בגלל תזונת התרנגולות (יותר מידי אומגה 6 לעומת אומגה 3).

לבריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו