מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיבים תזונתייםדודי08/07/2010
שלום לכם, כמה שאלות לגבי סיבים תזונתיים:
1. אכלתי אתמול לדעתי יותר מדי סיבים תזונתיים, בלי לשתות מספיק מים
ולדעתי זה גרם לי לעצירות, יש לי באופן כללי נטייה לעצירות כל חיי,
בגלל זה התחלתי לצרוך יותר סיבים תזונתיים. אני אוכל כל בוקר דגנים אול-בראן,
אני אוכל לחם רק מלא, אוכל הרבה ירקות ולדעתי אתמול אכלתי יותר מדי קמח מלא
ואול-בראן וזה פשוט עשה לי עצירות, האם כדאי לי לאכול פחות סיבים או פשוט לשתות יותר מים?
2. אני לא חגמרי מבין איך סיבים תזונתיים עובדים, ממה שקראתי הם סופחים אליהם מים אז זה
נשמע כאילו הם רק מייבשים את המעיים, וגם אני מבין שסיבים לא מסיסים לא מתפרקים אלא
נשארים בצורתם הטבעית, שגם נשמע משהו שיסתום את המעיים.
איך בעצם סיבים עוזרים ליציאה סדירה?
תודה מראש, עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים תזונתיים
שושנה שרשבסקי08/07/2010שלום עופר,
קודם לגבי השאלה השניה:
הסיבים הלא מסיסים - נמצאים בעיקר בסובין חיטה, במוצרי חיטה מלאה ובקליפות של פירות וירקות.
הם אינם מתעכלים אבל סופחים מים ולכן מגדילים את נפח הצואה ומרככים אותה. יש להקפיד על שתייה מרובה .הנפח והריכוך מקילים על היציאות ועשויים לעזור מאד במקרה של עצירות.
הסיבים המסיסים, -נמצא אותם בשיבולת שועל, בשיפון, בקטניות ,בפירות- הם מפורקים באופן חלקי במעי הגס על ידי חיידקים המצויים במעי, סיבים אלו קושרים אליהם מולקולות שונות,(חומצות מרה, גלוקוז, יוני מינרלים,מים ועוד). הספיחה הזאת מקנה לסיבים יכולת לסלק מהגוף כל מיני רעלים. החלקים הלא מפורקים מתפקדים כמו הסיבים הלא מסיסים.
הסיבים אם כן חיוניים לתפקוד טוב של הגוף, אבל כמו בכל דבר, אין להגזים. צריכת יתר של הסיבים
(צריכת יתר לא נובעת בדרך כלל מאכילת מזון בצורה המלאה, אלא כאשר לוקחים אותם בצורה מרוכזת, כגון סובין חיטה או תוסף של סיבים) עלולה להפחית את הספיגה של מינרלים וויטמינים.
כמויות מוגזמות של סיבים עלולות בהחלט לגרום לאי נוחות במערכת העיכול, ואם הסיבים מצטברים שם, הם עלולים חלילה לגרום לחסימה, אנשים רגישים צריכים להזהר.
לגביך, תנסה לגוון את מקור הסיבים, כי סוגי סיבים יש להם השפעה שונה ומתפקדים בצורה שונה.
לאחר שאכלת גם ברנפלקס (שזה חיטה מלאה) וגם לחם מחיטה מלאה, הרגשת אי נוחות, תנסה לאכל לחם מלא מסוג אחר (מכוסמין או משיפון או לחם גרעינים...), חפש מה טוב לך, אל תגזים בכמות הפירות
והכי חשוב להקפיד מאד על שתייה מרובה, בלי שתייה, הסיבים עלולים לגרום לצרות! להסתובב עם בקבוק מים כל היום!
כל טוב לך
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דודי09/07/2010מצוין, תודה רבה על התשובה המפורטת :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)