שוקולד מריר או קקאו ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוקולד מריר או קקאו ?
    תוםתום
    22/07/2010

אומרים ששוקולד מריר בריא בגלל אחוז גבוה של קקאו. אני שואל מדוע לא לאכול את הקקאו לבד? או להוסיף אותו למזונות אחרים או דרך אחרת שאתם מכירים? האם זה גם בריא? כמה קקאו צריך? סוג מסוים? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שוקולד מריר או קקאו ?

הוספת תגובה

• שוקולד וקקאו

חנה הרשקוביץ
    23/07/2010

שלום תוםתום!

אכן שוקולד מריר נחשב בריא בגלל הקקאו. שאר המרכיבים שלו, סוכר ושומן, לא עושים אותו בריא. לכן אם כבר אוכלים שוקולד, עדיף לאכול שוקולד שמכיל כמה שיותר אחוזי קקאו.

היום זה אופנתי לומר שקקאו זה בריא כי הוא מגן על הלב וכלי הדם ע"י תכולת מגנזיום גבוהה וביופלבנואים ששומרים על כלי הדם.
    למרות זאת, קקאו עדיין מכיל רמות לא מבוטלות של תאוברומין וקפאין שהם ממכרים ויוצרים בעיות בריאות רבות, בעיקר לאלה שרגישים לקפאין.
    את החומרים הבריאים שבקקאו אפשר לקבל גם ממזונות אחרים. ברור שאין כמות מסוימת של קקאו שאנחנו 'צריכים'.

לכן, דעתי היא, שכדאי להמעיט במוצרי קקאו למרות שזה בהחלט לא נורא בכלל לאכול מידי פעם קצת שוקולד איכותי.
    ככל שהקקאו פחות מעובד הוא מכיל יותר מנוגדי החמצון והחומרים הבריאים שלו. היום ניתן להשיג בחנויות טבע ורשתות כמו עדן טבע מרקט פולי קקאו לא מעובדים ואפשר להכניס אותם למאכלים שונים כמו גלידות תוצרת בית. אין לי הרבה נסיון עם זה אבל אתה מוזמן לנסות...
    בדרום אמריקה משתמשים בקקאו לתבשילים שונים, לאו דוקא מתוקים. אין לי מתכונים...

בתאבון ולבריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו