מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה זמןשירה09/08/2010
כמה זמן בערך לוקח מהרגע שאנו מכניסים אוכל פה עד שהגוף מפיק ממנו אנרגייה ? או לחילופין, מייצר רקמות שומן ? האם יש הבדל בין אם אניעושה ספורט שעה אחרי האוכל או יום למחרת שאני אוכלת ? נניח ועכשיו אכלתי קצת יותר מידיי, ולא ניצלתי את הקלוריות המיותרות ( לעשות ספורט)
אז זה אומר שהגוף כבר הפך את זה לרקמת שומן או שגם מחר אני אוכל לנצל את הקלוריות האלו ?
מקווה שהתנסחתי נכון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
מירב אלטמן10/08/2010שלום לך,
קצב חילוף החומרים שונה בין המזונות השונים. זמן שונה בין פחמימות, שומנים, חלבונים, סוכרים פשוטים או מורכבים, כמו כן קצב חילוף החומרים משתנה מאדם לאדם ותלוי בגיל, מין, מצב פיסי ועוד.
יש משמעות למה אוכלים לפני או אחרי פעילות גופנית, לפני פעילות קודם כל לא מומלץ לאכול ארוחה כבדה מדי, מערכת העיכול דורשת הרבה אנרגיה לפירוק המזון ואם במקום זה אותה אנרגיה תופנה לאספקת חמצן לשרירים המזון לא יתעכל (נוטים להרגיש כבדות, בחילות, הקאות).
רצוי לאכול לפני פעילות משהו יותר קל עדיף שמורכב מפחמימות (לא סוכר, שמרים, מאפים), למשללחם מלא עם טחינה/פסטו .
לאחר פעילות , גם תלוי מה רמת המאמץ, רצוי לצרוך יותר חלבונים אם זה מהחי או מהצומח.
בכל מקרה חשוב שאדם יתאים את צריכת האנרגיה שלו לרמת הפעילות שלו
במידה וצריך הכוונה אישית בנושא תמיד כדאי להתייעץ באופן אישי עם מומחה לתזונה.
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירב,
שירה10/08/2010תודה על התגובה המפורטת,
אך כוונת השאלה שלי הייתה לדעת בערך כמה זמן לוקח מרגע שאני מכניסה אוכל לגוף עד שהגוף מפרק אותו ומנצל אותו לצרכים שונים בין אם זה לבנות רקמת שומן או שריר. (בהנחה שאני לא עושה ספורט) ובהנחה שאכלתי יותר ממה שגופי שורף השעת מנוחה האם את אותה האנרגיה שמספק לי המזון אני אוכל להפיק גם יום לאחר מכן בעשיית ספורט למשל, או שכבר "מאוחר מידי" והאנרגייה כבר נוצלה לבניית רקמת שומן ?
ובנוסף, אמרת שלא טוב לעשות פעילות ישר אחרי ארוחה כבדה משום שהמזון לא מתעכל. מדוע הוא לא מתעכל ? אם אני עושה פעילות זה לא אמור לנצל את הקלוריות של הארוחה או שזה "מוקדם מידי" והאנרגייה לא מספיקה להגיע לתאים ? והאם זה גורם לקילקול קיבה ושלשולים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
מירב אלטמן10/08/2010
שירה,
מתנצלת אם לא עניתי לך בדיוק אנסה להסביר בצורה אחרת,
מזון שוהה בקיבה בין 2-4 שעות. משך השהייה תלויה בכמות המזון, תכולת השומן ומידת חומציות הקיבה. לאחר מכן במעי הדק ממשיך העיכול והספיגה בערך 5-6 שעות במצב תקין אצל אדם בריא.
לבסוף, שארית המזון נכנסת למעי הגס לסיום העיכול וספיגת הנוזלים אל הגוף.
כאן שוהה "המזון" כ – 14-12 שעות.
לכן, הזמן בו שוהה המזון במערכת העיכול הוא בערך 30-20 שעות.
אף פעם לא מאוחר מדי לעשות ספורט אחרי הכל בתדירות מסוימת ולאורך זמן מסוים ספורט שורף שומן. מעבר לזה ככל שעושים ספורט הגוף הופך ליותר "חם" כלומר יכול להפיק יותר אנרגיה ולשרוף יותר אנרגיה אפילו במנוחה. אנשים שהם ספורטאים שורפים במנוחה יותר קלוריות מאנשים שלא עוסקים בספורט.
כמו כן ישנם גם מזונות שיכולים להפוך את הגוף ליותר "חם" ויעיל ביצירת אנרגיה ובשריפת שומן.
לגבי ספורט לאחר ארוחה כבדה, ישנן שתי מערכות עצבים בגוף: סימפטטית שאחראית בגדול על החלק הפעיל והאקטיבי שלנו הזרמת הדם למוח, שרירים, עצבים מה שעוזר לנו בזמן ספורט. וישנה המערכת הפרה סימפטטית -שקשורה לעיכול המזון ובמנוחה. לכן לאחר ארוחה , המערכת הפרהסימפטטית נכנסת לפעולה על מנת לעכל את המזון-זוהי פעולה שדורשת הרבה אנרגיה מהגוף (שימי לב כמה הרבה אנשים עייפים לאחר ארוחה), ואם במקום להפנות את האנרגיה הזו לעיכול נפנה אותה לפעילות גופנית מאומצת שדורשת אספקת דם ללב ולשריריים, המזון יעמוד במערכת העיכול יתסוס, ירקיב ויהווה מצע להרבה פתולוגיות או מצבים לא נעימים וכן גם לשלשולים...
מקוווה שהצלחתי לענות יותר
אם ישנן עוד שאלות שאלי בשמחה:)
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, עזרת לי מאוד !
שירה11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
מירב אלטמן11/08/2010בשמחה
לשירותך תמיד:)
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)