שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שירה
    19/08/2010

כיצד אני יכולה לחשב קלוריות נניח של עוגה בבית קפה ?
    האם אתם יכולים לשער בערך כמה קלוריות יש בפרוסת עודה מכובדת של שטרודל תפוחים ?
    אני יודעת שזה נורא תלוי במרכיבים ובגודל אך רק לתת לי כיוון..
    נוסף, אם אכלתי אותה אחרי אימון אירובי, (צרוי לציין שהיא הייתה עשירה ומתוקה) ובכל זאת מאזן הקלוריות שלי באותו יום הוא שלילי זה אומר שהשמנתי ? האם הכל זאת יכול להיות שכאשר העוגה התפרקה בגופי היא הפכה לרקמת שומן ?
    ובנוסף, מה יותר ממולץ לאכול, פאי תפוחים או עוגת גבינה ? איזה מבין השניים יותר "בריאה" ונחשבת לפחות משמינה?
    (אני מודעת שזה נורא תלוי במרכיבים ובערכים התזונתיים שלהם אך בכל זאת.. ? )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קלוריות

חנה הרשקוביץ
    20/08/2010

שלום שירה!

כדי לחשב קלוריות את יכולה להיעזר בכל מיני טבלאות מזון ומחשבוני קלוריות למיניהם.

אני ברוב המקרים לא מעריכה מזון לפי כמות הקלוריות שהוא מכיל, משום שהשפעת המזון על הבריאות ואף על חילוף החומרים אינה נגזרת אך ורק מכמות הקלוריות אלא מהרכב המזון עצמו, ומאזן הקלוריות כמו שאת מתארת אותו לא כזה פשוט, הוא הרבה יותר מורכב.

זה לא שאת אוכלת עוגה ומיד היא הופכת לרקמת שומן אם את לא עושה פעילות גופנית.

מה שכן, אותה כמות קלוריות כמו בעוגה שהיתה מגיעה ממקור אחר, היתה גורמת פחות נזק לגוף וגורמת פחות להשמנה, כי מה שמשמין בעוגה זה סוג הסוכרים והשומנים ולא כמות הקלוריות.

אם לבחור בין עוגת תפוחים לעוגת גבינה הייתי בוחרת בתפוחים כי אני מעדיפה פירות על חלב פרה... אבל שתי העוגות כמעט אותו דבר כי הבעיה בהם זה הסוכר, הקמח הלבן וסוג השומן שהשתמשו בו לבצק.

כשרוב המזון שאת אוכלת הוא מזון טבעי, בריא, מלא ומזין, את בד"כ לא תשמיני, גם אם מידי פעם תתפנקי בפרוסת עוגה...

בתאבון!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה !

שירה
    21/08/2010

אך עוגת גבינה היא בדרך כלל ללא בצק. מה שבדרך כלל משמין בה זה אכן הסוכר, השמנת, הפודינג.. אך בפאי תפוחים לעומת זאת, זה אולי עם תפוחים אבל המינון של התפוחים הוא לרוב קטן יחסית והתפוחים עצמם מסוכרים ונראה כי הם ממש מאבדים את ערכם התזונתי בתוך העוגה..
    אז מה עדיף ? בצק וסוכר, או שמנת וסוכר ?
    וכאשר אמרת שהקלוריות לא נהפכות לשומן מייד ייקח להם בערך יום עד שינוצלו (או יהפכו לשומן )?
    (על סמך מה שהבנתי משאלתי הקודמת..). ואם יום לאחר שאני אוכלת משהו משמין ולא בריא אני עושה ספורט וכביכול מוציאה קלוריות זה נחשב ליותר טוב אם אני אעשה את הספורט נניח שלושה ימים אחרי שאכלתי ? כי לאחר הרבה זמן זה כבר יהפוך לשומן, אך אם אני אעשה ספורט בערך כ-20 שעות אחרי שאכלתי, אני בעצם אנצל את הקלוריות של העוגה הזו (העוגה היא סתם דוגמא) וכך יש סיכוי שלא אשין, או פחות אשמין.. אני צודקת ?
    אני יודעת שמפרוסת עוגה אחת לא משמינים, לא דאגתי מכך, אך ברצוני לדעת קצת מעבר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוגת גבינה או עוגת תפוחים? :)

חנה הרשקוביץ
    21/08/2010

שלום שירה!

מתוך השאלה שלך את יכולה לראות את התשובה...
    כאן יש בצק וסוכר (לא טוב) וכאן יש שמנת וסוכר (גם לא טוב). מה עדיף? מה שאת יותר אוהבת, כי זה לא מאוד משנה מבחינת ההשפעה על ההשמנה.

לגבי הקלוריות, אמרתי שלא רק כמות הקלוריות היא זו שמשפיעה על יצירת השומן ועל ההשמנה.
    וכן, פעילות גופנית עוזרת לנצל אנרגיה עודפת שהכנסנו לגוף (וכן, עדיף באותו יום), עד רמה מסויימת. היא לא תגן עלינו לנצח אם נאכל רק שטויות. כי שוב, לא רק ענין של הכנסה והוצאה של קלוריות. יש השפעה מטבולית מעבר לזה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודקת!!!

שרון
    21/08/2010

אני רזיתי בשתי מידות מ -42 ל -38 רק בגלל שהתחלתי לקנות מזון מבתי הטבע ומשווקים והפסקתי עם האוכל המעובד. אני לא סופרת קלוריות ונהנית לאכול עוגות מבית הטבע, כמובן במידה אבל אין לי שום חסך, פשוט החלפתי את הקמח הלבן במלא, דגנים מלאים וסוכר לבן החלפתי בסוכרים בריאים (פירות, דבש, סילאן, אגבה).

אין צורך לעשות דיאטות רק למצוא תחליפים בריאים ולעשות ספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות השמנה ושאר ירקות

מירב אלטמן
    22/08/2010

לירון אני מאוד שמחה שכתבת את מה שכתבת

משום שבאמת מה שחשוב זה מכלול הרכיבים ולא רכיב ספציפי אחד

השאלה ממה מורכבת רוב התזונה שלנו הרבה יותר חשובה מאיזה רכיב אחד שמדי פעם צורכים

הבעיה מתחילה כאשר רוב התזונה מתבססת באמת על רכיבים מעובדים, שמנים, "לבנים" וכו'.

כך שבאמת שיטת ספירת הקלוריות הוכיחה כבר מזמן שהיא אינה עובדת ולא רלוונטית משום שכמו שחנה כבר כתבה, זה לא רק מאזן של הכנסנו-הוצאנו יש גם פעילות מטבולית שמתרחשת בתוך הגוף והיא עושה את כל ההבדל....

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו