מלא שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלא שאלות
    מירי
    12/09/2010

רוצה לרדת במשקל אחרי שעליתי בערך חמש קילו אוכל קבוע תפריטים של 1200 קלו (היו לי מעידות בסופי שבוע )(עוסקת בספורט קבוע ארבע פעמיים בשבוע )
    כיום לא יכולה לעסוק בספורט זמני עקב ניתוח חודש וחצי אני היום רוצה להרזות אוכלת עדיו תפריט של 1200 יש סיכוי בכלל שאני אוריד?
    התפריט שלי
    בוקר שני פרוסות לחם קל +2 כפות קוטז ביניים תפוח
    צהרייים ירקות מבושליים וחזה עוף
    ביניים שני פרוסות לחם קל וכפית ריבה וכפית קוטז ותפוח
    ערב סלט ענק וקופסא טונה במיים וכפית מיוקל
    ויוגורט אחד וחצי
    וירקות טריים קשה לי כמו מלפפון ועגבניה וגזר וגמבה קשה לי לעכול למה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלא שאלות

הוספת תגובה

• מלא שאלות

שושנה שרשבסקי
    13/09/2010

שלום מימי,
    בת כמה את? כמה את שוקלת?
    א. טוב שבדרך כלל את עוסקת בספורט, אני מאחלת לך רפואה שלמה מהניתוח
    ב.תפריט של 1200 קל. הוא תפריט מינימאלי, אבל אני לא יכולה להתיחס ספציפית בלי יותר נתונים עליך
    ג.בסך הכל, התפריט שלך סביר אם כי כדאי לגוון אותו, לדוגמה בבוקר יום קוט'ז, יום אבוקדו, יום טחינה או ביצה, חשוב שהלחם יהיה מקמח מלא (סיבים, ויטמינים)
    בערב במקום מיוקל על הסלט שמן זית
    יוגורט/ גבינה 3% עד 5% (חשוב לקבל קצת שומנים לספיגה של הויטמינים המסיסים בשומן
    ד. להרבה אנשים קשה לעכל ירקות טריים, אם ירקות טריים נותנים לך הרגשה לא טובה יש להימנע לאכל אותם טריים, ניתן להקפיץ אותם במעט שמן, או לאדות אותם , אפשר גם לאפות אותם בתנור, בכל הצורות האלו הם יהיו קלים יותר לעיכול
    שנה טובה וכל טוב
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשושנה

מירי
    13/09/2010

שלום שושנה תודה על תגובתך
    לשאלותך אני בת 36 1.74 שוקלת 65 שלפני שנה ירדתי 10 קילו בתפריט שרשמתי לך ועם ספורט של 4 פעמים בשבוע שאלתי את כול השאלות האלה כי עלתי בתקופה האחרונה
    אחרי מעידות שהיו לי והתחלתי שוב לחזור על התפריט ורק בלי מעידות אבל בלי ספורט , ויש לי חששות שאני לא אצליח לרדת כי הגוף היה רגיל לספורט קבוע וגם הבעיות שהתפתחו לי כפי שציינתי מהירקות שאלתי היא בתפריט שהצגתי (אני באמת ישנה כפי שציינת) הוא בסדר לא דליל מידי? לא הרבה מידי? ואם יש מצב שאפשר לרדת במשקל ללא ספורט אחרי הרגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למימי

שושנה שרשבסקי
    14/09/2010

שלום מימי,
    לגובה שלך, משקל של 65 קילו זה מצוין, גם 70 זה בסדר, את ממש בנורמה הטובה
    אני מציעה לך לשדרג קצת את התפריט על מנת שהוא יהיה יותר מגוון, ככל שיהי ה מגוון יותר, יהיה פחות משעמם, ויהיו פחות"מעידות"

כבר הצעתי לך שדרוג לגבי ארוחת בוקר, כדאי גם לגוון את ארוחת הערב, זה לא רעיון טוב לאכל כל ערב קופסת טונה (ראי את התשובה לקובי מחנה לגבי טונה), סלט גדול זה מצוין, לצד הסלט אפשר להוסיף ירקות מבושלים או מרק (הערבים מתחילים להתקרר,) מרק עדשים, אפונה, ירקות וכו', יוגורט וגרנולה (ללא סוכר)

בצהריים אפשר לאכל פעם דג במקום העוף, את יכולה גם לגוון פעם בתפריט צמחוני, לדוגמה אורז מלא עם עדשים, קינואה ותופו

ברפואה הטבעית אנחנו לא אוהבים לספור קלוריות, אלא להקפיד על תזונה בריאה ומאוזנת, אך 1200 קלוריות, זה מינימום של המינימום על מנת לקבל את החומרים התזונתיים שאנו זקוקים, לאורך זמן , לגובה שלך זה לא מספיק (תפריט דליל מדי)

פעילות גופנית חשובה ביותר על מנת לשמור על חילוף חומרים טוב, ועל המשקל, כרגע את לא יכולה לעשות ספורט, אבל אולי את יכולה כבר לחזור לפעילות גופנית מתונה בהדרגה, כל תנועה היא טובה

בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזה לרדת

מירי
    17/09/2010

לקחתי לתשומת לי את כול השינויים שהצעת המטרה שלי חוץ מאורך חיים בריא גם לרדת במשקל כ3 קילו ככה אני מרגישה הכי טוב עם עצמי,
    תסתכלי בתפריט שלי שוב אני אוכל להמשיך לרדת עם תפריט כזה
    אני מזכירה עשיתי בעבר עם התפריט הזה וגם ספורט 4 פעמיים בשבוע וירדתי היום אני עושה אותו אבל בלי ספורט אני לא יכולה רק עוד חודש בהדרגה אני אוכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למימי

מירב אלטמן
    20/09/2010

שלום מימי

אם תאמצי את ההמלצות שנתנה לך שושנה ותתני לגוף שלך להחלים
    גם המשקל יירד.

הרבה בריאות

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו