חילוף חומרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר יכולת לעכל מזונות לא מבושלים

נעמי
    04/10/2010

אין לי מושג עד כמה הבעיה הזו נפוצה, אבל אם יש כאלה, נראה לי שזו בעיה רצינית,
    כיוון שבאכילת מזון מבושל בלבד, מקבלים רק חלק קטן מהערך התזונתי של המזון
    (שמעתי על 20 אחוז. באידוי מקבלים 80 אחוז, עד כמה שידוע לי). התוצאה: עלולים להיווצר חוסרים באבות-מזון, ויטמינים ומינרלים. בנוסף, נמנעת ההנאה מצריכת מזון חי.
    הפיתרון לבעיה תלוי בבחירת המטפל - אני משערת שהפיתרון לא ימצא ברפואה המקובלת (רופאים לא לומדים תזונה), אלא אצל מטפל שמתמחה בריפוי טבעי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חילוף חומרים
    אנונימית
    26/09/2010

שלום
    האם יש מאכל או משקה טבעי שיוכל לזרז את חילוף החומרים? לעתים הייתי משתמשת במיץ טבעי של שזיפים מיובשים, אך אין זה משפיע עלי במיוחד. נס קפה אמנם עוזר לי, אך איני רוצה לצרוך אותו כלל וכלל.

בברכה וחג שמח וקסום לכולם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חילוף חומרים

הוספת תגובה

• לאנונימית- חילוף חומרים

מירב אלטמן
    26/09/2010

שלום לך,

האם את מחפשת משהו לזירוז חילוף חומרים משום שאת סובלת מעצירות?

כמובן שהכי רצוי במקרה של בעיה בריאותית להתייעץ עם מטפל באופן אישי כי אז ניתן לאבחן אותך בצורה יותר מדויקת.

במידה ומדובר בעצירות רצוי לנסות לאכול סלק מבושל( יש לזכור שגם צובע את הצואה והשתן אז אין צורך להבהל)
    זרעי פשתן מושרים במים ושתיית המים יכולים לעזור. יש לבדוק שיש מספיק ירקות בתזונה שלך.

בהצלחה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אנונימית
    26/09/2010

אני אוכלת המון ירקות, אני אוהבת. אני אוכלת גם סלק מבלי לבשל אותו (נשמע מוזר, אבל טעים להפליא). אני גם עוסקת בספורט יום- יום, כך שהמטבוליזם שלי תקין. אבל לפעמים נדמה שהחילוף אינו מספיק... איני מרגישה בנוח להיות פרטנית בנושא.

בנוגע לזרעי פשתן- היכן ניתן לרכוש?

תודה רבה על עזרתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימית

מירב אלטמן
    26/09/2010

שוב שלום,

זרעי פישתן ניתן לרכוש בחנויות טבע רצוי לקנות את אלה שאינם טחונים.

לגבי הסלק כדי שיוכל לעזור לך כן רצוי לאכול אותו מאודה

לגבי הירקות איני יודעת אם את אוכלת רק טרי או גם מבושל אך רצוי גם לבשלם.

כמו כן אם עדיין לא עוזר ישנם עוד דברים שניתן לעשות מבחינת תזונה, שילוב של צמחי מרפא
    בדיקה האם זה על רקע רגשי, אך כל זה מצריך אבחון אישי.

מקווה שעזרתי אשמח לענות לעוד שאלות

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לשיפור חילוף-חומרים

נעמי
    01/10/2010

התזונה המומלצת היא מה שיותר מזונות טבעיים, מעולם הצומח, בתפריט היומי,
    ואם יש אפשרות - מה שיותר תזונה אורגנית. השיפור גדול - מניסיון אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירב, על תזונה טבעית

נעמי
    04/10/2010

1. תזונה טבעית אינה רק מזונות חיים, בלתי מבושלים. תזונה טבעית כוללת גם מזונות מבושלים (רצוי מאודים, כי באידוי נשמר חלק גדול מהערך התזונתי, בעוד שבבישול החלק שנשמר קטן בהרבה).
    אנשים שיכולים לזכות לעיכול תקין רק אם יאכלו מזון מבושל - האם זה מצב שצריך להשלים עמו? עד כמה שידוע לי, במקרים כאלה (ברוב המקרים) יש דרך לטפל (ריפוי טבעי, לפי שיטת ד"ר שלטון).
    2. כאשר צריכת פירות נעשית בצורה נכונה, לא אמורות להיות בעיות עיכול, השמנה או
    עליה ברמת הסוכר (נכונה לפי השיטה הנ"ל). לפי שיטה זו, הפירות הם "מזון אידיאלי להרזיה, וחיוני ביותר בתהליך ההחלמה ממחלות שונות" (ציטוט מתוך ספרו של יצחק
    בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו", עמ' 48).
    לפי שיטה זו, המתיקות הטבעית של הפירות שונה לגמרי ממתיקות הסוכר - זאת בניגוד
    לדעה המקובלת של רופאים, תזונאים ומטפלים אחרים (שאינם דוגלים בעקרונות שיטת שלטון).
    זו לא חוות-דעת מקצועית, אלא מה שידוע לי מהיכרות עם השיטה שאותה הזכרתי, וניסיון אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה טבעית לנעומי

מירב אלטמן
    04/10/2010

היי נעמי

מסכימה איתך לחלוטין שתזונה טבעית אינה רק מזונות חיים אלא גם מבושלים

היה חשוב לי להדגיש קודם לקוראים את העניין הזה מפני שמניסיון וממה שאני שומעת מהרבה אנשים שחושבים שמזונות מהטבע הם רק חיים. אז תודה שהגבת והרחבת את הנקודה.

שאלה חשובה היא האם צריך להשלים עם המצב שבו יכול אדם לזכות לעיכול תקין רק באכילת מזון מבושל ?תלוי מאוד מהו מצבו הבריאותי, מסכימה איתך שיש שיטות ודרכים בהן ניתן לשפר את העיכול כך שמערכת העיכול תדע להתמודד עם עוד מזונות וצורות בישול.

תודה

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חילוף חומרים

מירב אלטמן
    04/10/2010

זה נכון שככל שהמזון יותר טבעי , קרוב למקור שלו ולא עבר עיבוד, ויותר מזונות מעולם הצומח יעזרו לחילוף חומרים, אך צריך לזכור עוד כמה דברים חשובים

1. טכניקות הבישול, יש אנשים שרצוי שיאכלו את כל מזונם מבושל היטב כי רק כך העיכול שלהם יהיה תקין, ישנם אנשים שיכולים להסתדר טוב עם מזון טרי ולא מבושל, חשוב להתאים לכל אחד את מה שמתאים לו מבחינת טכניקת הבישול.

2. חומרי הגלם- שוב יש להתאים לכל אחד ע"פ מצבו הבריאותי, למשל פירות, הם מזון טבעי מעולם הצומח אם צריכה מרובה של פירות יכולה לגרום לבעיות עיכול, שלשולים, עלייה של רמות הסוכר והשמנה...

יום טוב

מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו