מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין Dאביב19/10/2010
שלום, רציתי לשאול במידה ואני לא אוכל דגים איך אוכל לקבל ויטמין D?
כמה חשיפה לשמש אני צריך?
כרגע אני אוכל דגני בוקר אול-בראן של קלוגס שהם מועשרים בויטמין D,
מצד שני יש בהם די הרבה סוכר, 7 גרם למה של 30 גרם ואני לא ממש בעד,
יש תחליף של קלוגס שיש בו פחות סוכר אבל שם הוא בצורה של סירופ גלוקוזה
עטיר פרוקטוזה שאני חושב שאולי אפילו יותר גרוע מסוכר,
הייתי רוצה לדעת אם בכלל יש חשיבות לכך שאני אוכל את הדגנים המועשרים
בויטמין D, לפי התוית במנה יש 35% מהצריכה היומית המומלצת שזה לא רע.
איך אני יכול להפסיק לאכול את הדגנים האלה שיש בהם הרבה סוכר ועדיין לשמור
על רמה טובה של ויטמין D?
תודה מראש, רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם כדאי לקחת תוסף?
אביב19/10/2010והאם אתן ממליצות על לקיחה של תוסף ויטמין D?
אני אישית בעד כל הריעון של תזונה טבעית ולא לוקח ממש תוספים
כי כל דבר מעובד לדעתי יש לו פוטנציאל שיש בו חומרים מזיקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
חנה הרשקוביץ19/10/2010שלום רונן!
הדרך הכי טובה לצרוך ויטמין D היא חשיפה לשמש [ללא קרם הגנה...]. לדעתי אין לה תחליף.
אני לא מתכוונת לחמש שעות בים עם שמן שיזוף (שזאת חשיפה מזיקה) אלא לחשיפה מבוקרת של רבע שעה ביום או 20 ד'- 1/2 שעה 3 פעמים בשבוע, ודווקא בין 11 ל-15, השעות שבהם אמרו לנו לברוח מהשמש, שכן אז מתאפשרת סינתזה טובה יותר של הויטמין. כדאי לחשוף מקומות שבד"כ מכוסים כמו הגב. אם יש לך עור רגיש, עדיף רבע שעה ולא באמצע הצהריים.
[הערה: תזונה טבעית עשירה בנוגדי חמצון מגינה על העור מפני נזקי קרינה הרבה יותר מאשר שימוש בקרם הגנה. בנוסף, מלנומות בד"כ מתגלות במקומות מכוסים שלא נחשפו לשמש. חומר למחשבה.]
הויטמינים שמוסיפים לדגני בוקר הם בד"כ סינטתיים ולא ברור בכלל כמה הם נספגים ומועילים.
תוסף טבעי של ויטמין D על בסיס שמן הוא פתרון טוב לאנשים שלא נחשפים מספיק לשמש או שמסיבות שונות לא מצליחים להפוך אותו לפעיל.
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)