פירות על קיבה ריקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירות על קיבה ריקה
    יגאל
    21/10/2010

שלוםף
    ראיתי בהרבה מקומות טענה שפירות צריך לאכול על קיבה ריקה,
    אחרת הם עלולים לתסוס ולהרקב בקיבה ושהויטמינים שבהם נספגים יותר טוב על קיבה ריקה.

לי אישית זה נראה לא הגיוני שהם ייתססו או יירקבו בקיבה כי ממה שאני יודע
    הקיבה היא סביבה חומצית מאוד וחיידקים לא ממש חיים בה ולכן אין חיידקים שיתסיסו
    את הפרי.

לגבי העניין של הויטמינים אני לא ממש יודע ממה זה נובע.

האם זה נכון העניין הזה? אני אישית לא הרגשתי אף פעם איזו נפיחות או משהו כשאכלתי
    נגיד תפוח מיד אחרי ארוחת הצהריים.
    האם בכל זאת כדאי לי לאכול פירות בנפרד מהארוחות? מה היתרונות והחסרונות?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פירות על קיבה ריקה

הוספת תגובה

• פירות על קיבה ריקה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    21/10/2010

שלום יגאל,
    הפירות מעוכלים במעי הדק לא בקיבה.
    כאשר אנחנו אוכלים פירות על קיבה ריקה הם עוברים את הקיבה במהירות, ומגיעים למעי, שם משחררים את הסוכר.
    אם יש בקיבה מזונות לא מעוכלים של בשר או עמילנים, הפירות "מתעכבים" שם, הם באים במגע עם המזון ומיצי העיכול , ואז עלול להתחיל תהליך של תסיסה, ולגרום לבעיות, כמו גזים, נפיחויות וכד'

לאכילה של פירות על קיבה ריקה, יש יתרון נוסף: הם עוזרים לסילוק רעלים מהגוף

פירות הם גם מזינים (תכולה גבוהה של סוכר, מינרלים וויטמינים, סיבים, וביופלוונואידים)), מיותר לאכל אותם כאשר הקיבה מלאה! אם אנחנו רוצים להנות ממלוא היתרון של הפרי, כדאי לאכל אותו בבוקר או בין הארוחות , אפשר חצי שעה לפני הארוחה, לא קינוח, אלא מנה ראשונה...

לכן על מנת להנות מהיתרונות הנפלאים של הפירות (גם אם אתא לא מרגיש אי נוחות באכילה מיד הארוחה), עדיף לאכל אותם בין הארוחות.

בתאבון
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו