איך למנוע בריחת סידן.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך למנוע בריחת סידן.
    מיכל
    11/11/2010

אני אלרגית למוצרי חלב. רציתי לדעת מה עלי לאכול וכמה על מנת לקבל את כמות הסידן שאני צריכה ביום. אני אוכלת הרבה שמיר, אמרו לי שיש בזה הרבה סידן. האם כל הסידן בשמיר נעכל בגוף??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך למנוע בריחת סידן.

הוספת תגובה

• איך למנוע בריחת סידן. - תגובה

חנה הרשקוביץ
    13/11/2010

שלום מיכל!

קודם כל אני ארגיע אותך - מוצרי חלב הם לא מקור טוב לסידן, בניגוד לפרסומות של תנובה.
    מוצרי חלב תורמים לבריחת סידן מכיון שהם מכילים אחוז גבוה של חלבון מהחי שגורם לחומציות גבוהה בדם, דבר שמזמין בריחת סידן (בסיסי) מהעצמות לדם כדי לאזן את החומציות.
    כדי למנוע 'בריחת סידן' - אוסטיאופורוזיס - צריך לאכול תזונה טבעית ומגוונת - צפיפות העצם לא מושפעת אך ורק מסידן כי אם ממגוון רכיבים תזונתיים כמו מגנזיום, בורון, ויטמין K ועוד.
    לפעילות גופנית נושאת משקל יש חשיבות עליונה במניעת אוסטאופורוזיס.
    חשיפה נבונה לשמש חיונית לצפיפות העצם.
    סידן את יכולה לקבל ממזונות רבים: אגוזים, שקדים, זרעים (שומשום, חמניות וכו'), דגנים מלאים, קטניות כמו שעועית לבנה, חומוס, ירקות עליים כמו פטרוזיליה, ברוקולי ועוד, דוקא בשמיר אין כל כך הרבה.

הרבה בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו