מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקפאת אוכלשם29/11/2010
שלום
האם הקפאה הורסת את הויטמינים ואת טוב המזון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת אוכל - תגובה
שושנה שרשבסקי29/11/2010שלום רשל,
אפשר להקפיא מזון, יתכן שקצת מהויטמינים הולכים, אבל גם אי אפשר לבשל כל יום מזון טרי מא עד ת, אז זה בסדר להקפיא, רק צריך להקפיד על כללי האריזה, קור המקפיא וכוי
יש מזונות שמתאימים יותר להקפאה ויש שפחות
צריך גם להקפיד על כללים להפשרה נכונה (יש כל מיני כללים שכדאי ללמוד אותם 9
אפשר גם להשתמש בירקות קפואים קנויים, אלו מוקפאים מיד לאחר הקטיפה
ירקות טריים שאנו קונים מגיעים אילנו לשולחן מספר ימים לאחר הקטיפה, וחלק של הויטמינים הלכו , יכול להיות שהקפואים טריים יותר...
בתאבון
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכלי בבקשה לכתוב לי את הכללים?
ב29/11/2010לפחות את חלקם.
תודה רבה על תשובתך.
בברכה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכלי בבקשה לכתוב לי את הכללים? - תגובה
שושנה שרשבסקי29/11/2010שלום רחל,
על רגל אחד:
האריזה צריכה להיות מחומר העומד מפני הקור, די בלתי חדירה לאוויר וללחות,
חסרת ריח, עמידה מפני חומצות ושומנים,
בקיצור להשתמש בכלים המתאימים להקפאה,כלי מתאים לאותו מזון מבחינת הצורה, הגודל, וכו' עם סגירה טובה, הרמטית,(זה חשוב מאד)
(מוכרים היום כל מיני כלים המיועדים להקפאה מכל מיני חומרים ( פלסטיק, אלומיניום,),יש גם שקיות מיוחדות להקפאה עם סגירה טובה ,
לפעמים טוב יותר לארוז את המזון בניילון נצמד וניר אלומיניום (הנייר עוטף את המזון, יוצא אריזה כמעט בלי אוויר!)
חשוב לרשום מה יש באריזה ותאריך ההקפאה, ותמיד להשתמש קודם בישן יותר
יש לי ספר בצרפתית עם 150 עמודים, כולל טבלאות, מסביר את כל רזי ההקפאה, אני בטוחה שקיים גם בעברית אם הדבר מענין אותך, זה חשוב למי שרוצה להקפיא בעצמו פירות או ירקות לא מבושלים, יש כל מיני כללים, אבל להקפאה רגילה ביתית (לבשל כפול ולשמור לשבוע הבא.).. הכללים לעיל צריכים להספיק.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)