טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום כולם קוראים לי ג'ייסון אני בן 17, ואני די רזה, לפני כמה שבועות שסיימתי לאכול באחד המסעדות האהובות עלי עם חברים. חשבתי לעצמי איזה עולם לא בריא זה , מבחינת מזון. אנחנו הולכים כל כך הרבה ג'אנק שאי אפשר לתאר. ומאז שירד לי האסימון התחלתי להקפיד על אכילה נכונה וצריכה נמוכה של ג'אנק. זאת אומרת שאני הולך למקדונלד (ואני עובד שם אז אני אוכל שם הרבה) במקום להזמין המבורגר וציפס, אני מזמין חזה עוף (לא מטוגן, אלא מבושל) עם סלט ירוק. וזאת הבנתי רק אחרי שהלכתי לרופא וגילתי שרמת הקולסטרול שלי גבוה למרות שאני רק בן 17 ושוקל 52 קילו. לארוחת ערב אני אוכל ביצה מקושקשת במחבט עם ירקות. השאלה שלי כזאת, האם זה בריא לאכול כל כך הרבה ביצה , זאת אומרת כמעט כל יום? ושמבשלים את הביצה במחבט מה הכי בריא לשים שמן/מרגרינה ? תודה על עזרה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אכילת ביצים לא מומלצת כל יום בייחוד כשיש רמות גבוהות של כולסטרול
לגבי טיגון ביצים- ניתן להשתמש בשמן זית בכבישה קרה או שמן אחר בכבישה קרה אפשר גם לטגן על מים כן כן! בנוסף על מנת לשפר את הספיגה של ביצים כדאי לשלב ביצים עם ירקות עליים ירוקים כמו כוסברה, בצל ירוק, עירית ועוד.בנוסף מומלץ לשים כורכום עם הביצים עוזר לשיפור רמות הכולסטרול.
אז ביצים רצוי לא כל יום ולא כל ערב, בייחוד גם אם כבר אכלת באותו יום איזשהו חלבון אחר מהחי (כמו החזה עוף)
בערב אפשר לאכול תבשיל דגנים מלאים כמו אורז מלא, גריסים עם ירקות מבושלים או בתנור, אפשר לאכול מרקים שונים ויש עוד הרבה אופציות.
במידה ותרצה ללמוד איך לאכול בצורה יותר טובה עבורך ולהוריד את רמות הכולסטרול ממליצה לפנות לייעוץ תזונה אישי.
בהצלחה
מרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים