טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, יש לי שתי שאלות שאני סקרן לגביהן ואשמח אם תוכלו לענות לי:
1. אני אוכל הרבה גמבות ועגבניות, אני יודע שהן ממשפחת הNightshade שיש איזשהו חסרון בלאכול יותר מדי. אני אוכל איזה 3-4 גמבות - כ350 אפילו 400 גרם גמבה ו2 עגבניות - כ160 גרם עגבניות ביום, האם אלה כמויות בעייתיות
2. אני יודע שיש יתרון בגיוון של סוגי דגנים/קטניות, אישית אני אוכל בעיקר עדשים ירוקים, קינואה ופסטה מחיטה מלאה, משתדל לגוון גם מעבר אך השאלה שלי היא: האם יש יתרון בלאכול גיוון של דגנים\קטניות באותה ארוחה, או רק למשך היום כולו? האם למשל אני מקבל איזשהו יתרון כשאני אוכל באותה ארוחה את שלושת הדגנים/קטניות שרשמתי שאני אוהב או שגם אם אני אוכל נגיד אותן כמויות אך כל אחד מהם בארוחה נפרדת אני מקבל את אותם יתרונות?
תודה מראש, איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום איתי, אם אינך רגיש למשפחת הסולנים, אין שום בעיה לאכל כמות סבירה, יש בהם הרבה חומרים בריאים וטובים. כמובן שטוב לגוון ולאכל גם ירקות אחרים על מנת לקבל את כל הגוון של הוטמינים, מינרלים וכו'
לגבי השאלה השנייה: קודם מעולה שאתה אוכל דגנים וקטניות. כדאי להקפיד על דגנים מלאים. (פסטה מחיטת דורום, זה בסדר, יש גם פסטות מקמח מלא, מכוסמין ועוד, כדאי לגוון) עכשיו לעצם השאלה: חשוב לאכל באותה ארוחה סוג אחד של דגן עם סוג אחד של קטניות כי הם משלימים אחד את השני, ביחד מהווים חלבון מלא לכן טוב לשלב אורז מלא/ פסטה מלאה/כוסמת/ וכו' עם עדשים/ תופו/ מאש/ אפונה יבשה/ שעועית/ וכו' קינואה זה מצוין, כמובן שאפשר לגוון גם על ידי שילוב של כמה דגנים עם יותר מסוג אחד של קטניות ולעשות תבשיל מענין, להוסיף ירקות, תבלינים וכו' בתזונה אין כמו גוון ויצירתיות, אפשר לעשות כל מיני שילובים, זה יופי, זה בריא, זה מענין! כל טוב שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים