מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה היתרונות של פירות אורגניים?עומר08/02/2011
שלום רציתי לשאול לגבי פירות אורגניים
מה היתרון העיקרי שלהם, אני קונה פירות אורגניים כבר הרבה זמן
ירקות מאוד קל להשיג אורגני אך המבחר של הפירות האורגניים הוא לא גדול.
תהיתי לעצמי אם לדבוק בפירות האורגניים במבחר הקטן,
או לקנות גם פירות נוספים שאין אורגניים על מננת להגדיל את המגוון שאני אוכל.
הפירות האורגניים שאני אוכל הם תפוחים אדומים/ירוקים, אבוקדו ולימון
חבל לי קצת לוותר על פירות היער וחשבתי אם להתחיל לאכול גם אוכמניות/פטל/תותים
למרות שהם לא אורגניים, אפשר להשיג טריים או קפואים עכשיו אני מניח
האם בפירות היער יש מרכיבים שאינני מקבל מתפוחים ולימונים?
והאם שווה לאכול אותם למרות שהם לא אורגניים ויש בהם כימיקלים שריססו עליהם
מה אתן חושבות? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה היתרונות של פירות אורגניים? - תגובה
שושנה שרשבסקי08/02/2011שלום עומר,
גם במשפחת "אוכלי הבריאות" יש וכוח לגבי ההכרח להקפיד על מזון אורגני. אישית אני לא קונה באופן קבוע ירקות אורגניים, אלא כאשר מזדמן לי במחיר סביר. (בדרך כלל עגבניות, פלפלים, אבוקדו,,,) מחיר הפירות הטריים הוא בדרך כלל לא סביר, אני לא קונה.
לעומת זאת לגבי פירות יבשים, לדעתי יש יתרון ברור באורגניים, כי הם ללא התוספים הלא בריאים הנמצאים בפירות היבשים הרגילים.
בכנס של נתורופתים שהייתי לפני כשנה היה דיון על אורגאני ושמענו את כל הדעות בעד ונגד...
אולי הקולגות שלי ירצו להוסיף בנושא.
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין מאוד
עומרר10/02/2011מעניין שיש על זה ויכוח, האם חוץ מהמחיר יש איזשהו חיסרון לאוכל אורגני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין מאוד - ועוד על אורגני תגובה
שושנה שרשבסקי13/02/2011שלום עומר,
אכן החסרון העיקרי הוא המחיר ומי שיכול להרשות לעצמו לאכל רק אורגני , יבורך.
יחד אם זאת מכיוון שההיצע של המזון הטרי האורגני אינו גדול כל כך עדיין, לדעתי כדאי להשלים במזון רגיל (אלא אם מדובר באדם עם בעיה רפואית חמורה)
אני כמטפלת אנני אומרת למטופל שהוא חייב לאכל רק אורגני, כי בדרך כלל יש שינויים הכרחיים שעליו לעשות לפני שעובר לאורגני, זה בסוף הרשימה...
חלוקי הדעות אינן נסבות רק על המחיר, אלא גם "האם זה אמיתי", האם באמת מה שמוכרים לנו נופל תחת הקטגוריה של "אורגני", ועוד טענות שונות
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)