טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלומות. שאלה לי אליכם. אני לא מאד מקפידה לאכול בריא, מאוזן, וכו'. סה"כ אני בריאה והכל תקין. אבל לאחרונה הבנתי, שכמויות הרעל שאנחנו מכניסים לעצמינו לגוף, הן לא סבירות...
החלטתי להתנזר בתור התחלה משומן טרנס, וכל סוג אחר של שומן מוקשה שהוא, ואני לא אוכלת שום דבר שמכיל את זה (מפורשות)...
האם יש עוד 'רעלים' חמורים כאלו שכדאי לדעת מהם ולהוריד מהתפריט? (לא משהו שיוריד לי חצי מהתפריט בבקשה, משהו סולידי, לאט לאט... רק לא מזמן נגמלתי מבצק עלים...)
תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קודם כל, כל הכבוד! כל שינוי הוא תהליך ותהליך לוקח זמן. אז באמת יש הרבה חומרים בתזונה הנפוצה שמזיקים לנו. אני חושבת שבשלב הבא תחליטי לא לאכול לחם לבן - רק לחם מקמח מלא (חיטה או שיפון). עוד נושא חשוב הוא 'שכלול' של ענין השומנים: כל השמנים ה'מזוככים' הזולים שמשתמשים בהם היום הם שמנים שהוכנו בכבישה חמה ובעזרת חומרים כימיים והתוצאה היא מוצר מזיק מאוד וחסר ערך תזונתי. אני מתכוונת לשמן סויה, חמניות, תירס, קנולה. במקומם תעברי להשתמש בשמנים מכבישה קרה - שמן זית, שומשום וקוקוס. זה צעד שדורש הסתגלות אך ה וא חשוב מאוד.
בהצלחה רבה - ותמשיכי כך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים