שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    raz
    24/02/2011

שלום אני בת 55 (גיל מעבר) - אחרי 4 לידות -גובה 170 שוקלת 55 קילו רוצה להוריד הקפים מדדתי את היקף איזור הבטן הוא 80 ס"מ (בטן תמיד נפוחה )
    אני רזה....
    אני מתאמנת משקולות אירובי אופני כושר פילאטוס. שומרת גם מבחינת תזונה אולי 1200 קלוריות ביום בשבת לפעמים מפריזה אוכלת חתיכת עוגה או שתיים.
    אני יורדת במשקל (שאני לא צריכה) מה אפשר לעשות או שאני תקועה עם הבטן העגול - נראית כאילו חודש 3 הריון וזה לא אסטטי בעיני
    מה דעתך על דיאטת הלחם?
    אשמח לשמוע את עצתך
    תודה מראש....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    25/02/2011

שלום ,
    משקלך נמוך לגובה שלך, ולגילך, BMI = 19 , זה קצת נמוך, לכן אין מקום לדיאטת הרזיה.
    בגיל המעבר חשוב לאכל תזונה מאוזנת, רבת חומרים מזינים, עשירה בסידן, דלת קלוריות (אך בלי לספור! אגב ,1200 קלוריות זה מעט מדי, במיוחד שאת מתעמלת, אסור לך לרזות עוד
    התזונה שלך צריכה לכלול פחמימות מורכבות (לחם מלא, דגנים מלאים, אורז מלא), הרבה ירקות מכל הצבעים והמינים (לשים לב במיוחד לירקות ירוקים כגון ברוקולי, כרוב, חסה, קולרבי וכו' העשירים בסידן)
    להכניס לתזונה קטניות (כחלבון מהצומח), לתת את הדעת לטופו, חשוב מאד לגיל המעבר (פיטואסטרוגן, וגם עשיר בסידן), שמנים טובים (שמן זית, אבוקדו, וכן מעט אגוזים, שקדים, זרעי חמניות)
    ואם אינך צמחונית, מעט עוף ודגים

יתכן שהנפיחות בבטן נובעת מריפיון השרירים באזור זה, וטוב את עושה שאת מתעמלת, כדאי לכוון את התרגילים לחיזוק שרירי הבטן, וכמובן גם לחיזוק כללי של העצמות על מנת למנוע דילול העצם (הסכנה גדולה יותר דווקא אצל הרזים מדי)

בברכה
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

raz
    27/02/2011

תודה על התשובה ועצות ......
    אני אקח את זה לתשומת ליבי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו