שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות
    דניאל
    28/02/2011

שלום, יש לי מס' שאלות, הדיאטנית אמרה לי שאני צריכה להוסיף שומנים לתפריט ולהפסיק לאכול 0%-1% שומן במוצרי החלב. והוסיפה לי לתפריט 2-3 כפות טחינה או אבוקדו או חומוס ואמרה לי לאכול יוגורט 1.5% במקום 0% וקוטג'/גבינה 3% במקום 1% השאלה שלי במוצרי החלב יש בנוסף לשומן שמתווסף למשל בגבינה 3% יש גם שומן רווי שהבנתי שזה שומן לא טוב ואם אני אוכלת 3% ולא 1% אז הגדלתי את צריכת השומן הרווי ביום האם אני לא אשמין מזה? רציתי לדעת גם אם אפשר להמשיך לאכול מוצרי חלב 0% ו 1% ובמקום השומן במוצרי החלב לאכול נגיד אגוזים או מקור שומן אחר? ורציתי לשאול עד כמה השומן חשוב בתזונה על מה זה משפיע למשל, ואם התחלתי לאכול מוצרי חלב עם אחוזי שומן יותר גבוהים ולאכול 2-3 כפות טחינה ביום האם אני אשמין מזה? מכיוון שהגוף שלי לא היה רגיל לזה עד עכשיו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

שושנה שרשבסקי
    28/02/2011

בוקר טוב דניאל,
    שמנים מהצומח, הכוונה השמנים הנמצאים באבוקדו, בשומשום (טחינה), באגוזים למינהם ובזרעים בריאים הרבה יותר מהשומן הנמצא במוצרים מן החי. חשוב לבריאות לצרוך שמנים איכותיים ובריאים.
    לכן טוב לצמצם את צריכת מוצרי החלב, לא רק על מנת לצמצם את צריכת שומן הרווי אלא גם כדי לצמצם צריכת חלבונים מן החי. יחד עם זאת אם אתה אוכל מוצרי חלב צודקת הדיאטנית שעדיף מוצרים עם 3% שומן (ולא עם 0% ), מאפשרים ספיגה של ויטמינים מסיסים בשומן, בנוסף, פחות שומן זה אומר יותר חלבון, כך שהמוצרים ב0% שומן אינם יותר בריאים.
    (כמובן שצריכת חלבון הוא חשוב, אך כדאי לקבל לפחות את חלקו ממזונות מהצומח,עודף חלבון מן החי אינו מיטיב עם הבריאות)
    בברכה
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דניאל
    28/02/2011

היי שושנה קודם כל אני בת ותודה שענית לי, בנוסף רציתי לדעת אם אני אוכלת יוגורט אחד ביום של 0% ו200 גרם קוטג'/גבינה 3% ובנוסף 2-3 כפות טחינה או אבוקדו או חומוס או אגוזים האם אני לא אשמין מזה? הגוף שלי לא רגיל לקבל מוצרים שיש בהם שומנים כמו שציינתי האם אכילת טחינה או אבוקדו או אגוזים ושקדים לא משמינה? ואני מתכוונת אכילה שלהם בכמות המותרת ביום בכמות שצריך לבריאות זה מה שהבנתי שחייב את השומנים האלה לגוף, תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    28/02/2011

שלום דניאל,
    סליחה, יש לי בן בשם דניאל!
    ההצעה שלי: תאכלי כל יום יוגורט 1% וחצי, ותסתפקי ב100 גרם גבינה/קוטג', אפילו 5%, במילים אחרות, יותר טוב פחות גבינה באחוז שומן גבוה יותר, מהרבה גבינה באחוז שומן אפסי.
    אכילה מבוקרת של שמנים טובים מהצומח אינה משמינה ושומרת על הבריאות שלנו .
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה-שאלה נוספת

דניאל
    28/02/2011

היי שושנה, תודה שענית לי עזרת לי ואני באמת יעשה זאת, יש לי עוד שאלה מקווה שזה בסדר שאני שואלת כ"כ הרבה.. אם אכלתי כמות מסוימת של קלוריות ועכשיו הוספתי עוד משהו כמו 300 קלוריות לתפריט מכיוון שהדיאטנית הוסיפה לי מנות פחמימה כמו את השומנים כי אמרה לי שמה שאני אוכלת זה לא מספיק.. אז רציתי לדעת האם הדבר הזה יגרום לי להשמין? אני אוכלת בסביבות ה 900 קלוריות ביום לא כולל קלוריות של ירקות.
    ועוד שאלה מה הסיפור של פירות יבשים? האם יש בהם יותר סוכר מפירות רגילים? והאם הם עוזרים לחילוף חומרים? כמו כן אשמח לדעת בנוגע לתמרים ומשמשים יבשים, מבחינה תזונתית מה עדיף פירות רגילים או יבשים? מקווה שזה לא יותר מדי שאלות ושוב תודה על העזרה (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה-שאלה נוספת - תגובה

שושנה שרשבסקי
    01/03/2011

בוקר טוב דניאל,
    בת כמה את?
    לפי מה שאני מבינה את בתת משקל... 900 קלוריות ליום זה ממש ממש לא מספיק!
    חשוב שהתפריט היומי שלך יכלול פחמימות מורכבות (לחם מקמח מלא, שיפון, כוסמין, דגנים מלאים, אורז מלא) , חלבון ושומנים טובים. כך תגיעי למשקל רצוי ותוכלי לשמור עליו .
    הסוכר בפירות יבשים הוא מרוכז הרבה יותר מבפירות טריים, כי אין בהם מים, לכן בפירות היבשים יש ריכוז גדול יותר של מינרלים וויטמינים ל 100גרם פרי.
    בגלל התכולה הגבוהה של סוכר בפרי היבש, אם אוכלים הרבה, זה משמין, אך אם אוכלים מאט, לדוגמה 2 תמרים עם אגוז בפנים, זה נשנוש בריא, יכול להוות ארוחת ביניים נחמדה.
    פרי טרי הוא מצוין, לא משמין, גם מרווה צמא, כל פרי עם תכולות שלו וחשוב להכניס 2-3 פירות טריים לתפריט היומי כמנת ביניים, בין הארוחות.
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דניאל
    03/03/2011

היי שושנה, תודה רבה על התשובות שלך הן מאוד עוזרות לי,
    לשאלתך אני בת 17 רציתי לדעת גם האם יש הבדל בין סילאן לדבש רגיל? ואם כן מהו ומה עדיף? אני שותה כל בוקר כוס מים עם כפית דבש ולימון הדיאטנית המליצה על כך שזה עוזר בחילוף חומרים האם יש לך עוד המלצות דומות? ושוב תודה ויום טוב (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    06/03/2011

שלום דניאל,
    יש כמובן הבדל בין הדבש לבין הסילן, הסילאן הוא למעשה מיץ תמרים מרוכז, הערכים התזונתיים של הסילאן למעשה הוא כמו של תמרים.גם הדבש וגם הסילאן הם ממתיקים בריאים יותר מהסוכר הפשוט הודות לתכולותיהם במינרלים ובויטמינים.
    לדבש כל מיני תכונות לריפוי .
    לגבי שתייה בבוקר, אני ממליצה על כוס מים עם לימון וכפית שמן זית, מעולה לחילוף חומרים.
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דניאל
    08/03/2011

היי שושנה, שוב תודה על תשובתך אני אנסה מחר לשתות לימון עם כפית שמן זית בנוגע לזה האם אני יכולה להוסיף לזה כפית דבש? על מנת לשפר את הטעם או לשתות רק לימון עם כפית שמן זית? תודה לך על כל העזרה טוב שהפורום הזה קיים ויום טוב (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    13/03/2011

שלום דניאל,
    כן, אתה יכול להוסיף כפית דבש!
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו