אהלן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אהלן
    אוהב
    08/03/2011

אני נותנת לבת שנה בת השנה תפוז מדי יום עם 2 פירות נוספים. לאחרונה שמעתי שתפוז עם פירות אחרים מאבד 'מהאפקט' ולא מקבלים את כל הויטמנים הטובים שבתפוז.
    אומרים שמומלץ לתת את התפוז לבד.זה נכון?
    אודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אהלן

הוספת תגובה

• אהלן - תגובה

חנה הרשקוביץ
    08/03/2011

שלום מירב!

הענין שלא לתת תפוז עם פירות אחרים הוא לא מפני שהתפוז 'מאבד אפקט' ולא נפגעים רכיבי תזונה.
    יש אנשים שצירוף של פרות חמוצים עם פרות מתוקים ייצור אצלם אי נוחות בבטן.
    עדיף כשאוכלים ארוחה של פירות לאכול כל פעם סוג אחד של פרי, או לצרף פירות דומים כמו תפוחים ואגסים, פירות הדר וכו'.

וגם אם ביתך אוכלת סלט פירות ומרגישה עם זה בסדר - אין בעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך !

אוהב
    08/03/2011

עכשיו אני ממש מבולבלת. עד עכשיו ידעתי שצריך לתת 3 סוגי פירות כדי שיקבל את כל הויטמיניים. אני נותנת לה 3 סוגי פירות יחד עם טחינה גולמית והיא מסיימת הכל. בטיפת חלב אמרו שזה מצויין. ועכשיו אני מבינה שצריך לתת כל פרי בנפרד? :\
    מה עושים בעצם? ממשיכים לתת לה את הסלט פירות והיא עדיין תקבל את כל הויטמנים? או מתחילים לתת לה כל פרי בנפרד?
    החלב שקדים יהיה במקום החלב פרה, נראה שהוא בריא ומזין יותר.
    מודה לך על התשובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך ! - תגובה

חנה הרשקוביץ
    08/03/2011

אין את כל הויטמינים ב-3 סוגי פירות. את כל הויטמינים מקבלים מתזונה מאוזנת שמכילה גם ירקות, קטניות, אגוזים, ועוד.
    כדאי גם לדעת, שחוץ מויטמינים ומינרלים יש במזונות מהצומח חומרים רבים נוספים אשר מיטיבים עם בריאותנו ומונעים מחלות. הם מכונים פיטוכימיקלים או פיטונוטריאנטים.
    ככל שנגוון במזונות מלאים מהצומח נקבל מגוון גדול יותר של רכיבים בריאים.

לעניינינו - את יכולה לתת לביתך בארוחה אחת 3 פירות מאותו סוג ובארוחה אחרת 3 פירות מסוג אחר.
    את יכולה גם להמשיך לתת לה שלוש פירות שונים בכל ארוחה. זה גם בסדר.
    את יכולה גם לגוון בטחינה - לערבב עם הפירות 'שקדיה' או שקדים טחונים או אגוזי מלך טחונים או גרעיני חמניות טחונים או זרעי צ'יה טחונים.
    כל אלה יוסיפו לה רכיבי תזונה חשובים כמו חומצות שומן חיוניות, מינרלים ועוד.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו