טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
קוראים לי גלית ואני בת 21. הגובה שלי הוא 1.65 והמשקל בסביבות 55-56. יש לי תיאבון מאוד בריא ואני מאוד אוהבת לאכול (אין לי מושג איך אני לא שוקלת איזה 20 קילו יותר..), הבעיה היא שאני מודעת לזה שאני אוכלת יותר קלוריות ממה שאני באמת אמורה לאכול ואני יודעת שזה לא בריא, אני פשוט לא מצליחה לשלוט בתיאבון שלי!
ניסיתי לאכול שלוש ארוחות מרכזיות ביום עם שתי ארוחות ביניים קטנות אבל זה פשוט לא מספיק לי! בנוסף לזה הרבה פעמים אני אוכלת סתם כי משעמם לי ולפעמים אפילו בלי פרופורציות (אני יכולה לאכול עכשיו המבורגר סתם כי בא לי לאכול משהו..).
יש אולי למישהי עצות מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום גלית, יש לך מזל, חילוף החומרים בגופך עובד טוב, אבל ככל שתתבגרי, אם תמשיכי לאכל בצורה לא נבונה, הצרות עלולות להופיע... תאכלי בתאבון, רק תנסי לעבור לתזונה בריאה יותר לדוגמה, תתחילי כל ארוחה בסלט מאד גדול, עם רוטב על בסיס שמן זית, ורק אחר כך תאכלי את המנה "העיקרית" (הסלט "תופס" מקום בקיבה, תראי שתאכלי מנה קטנה יותר לאחר הסלט) תאכלי מספר "ארוחות" קטנות ביום על מנת לספק את הצורך באכילה אך תארגני את הארוחות כך שהן לא תהינה גדולות ומפוצצות . הרבה ירקות ,דגנים מלאים (נותנים הרגשת שובע), קטניות, זרעים (לא קלויים), אגוזים ושקדים (בכמות סבירה כמובן) הם מזונות בריאים , משביעים, מעבר לתזונה כזאת יעזור לך לשלוט בתיאבון. אם לא תצליחי פני ליעוץ מקצועי, אפשר לדוגמה להעזר בטיפול בפרחי באך, (תוכלי לברר לעצמך מה המקור לתשוקה מוגזמת לאוכל. ועוד עיצה:עסקי בספורט מתון או פעילות גופנית כלשהי ובעיקר להיות עסוקה כאשר עסוקים, אין פנאי לאכל... בהצלחה שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.... קרא עוד