בעיות זיכרון כתוצאה מתזונה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות זיכרון כתוצאה מתזונה?
    ראובן מזרחי
    20/04/2011

שלום לשושנה, מירב וחנה

שמי ראובן ואני חייל בן 19,
    לפני שנתיים התחלתי טיפול אצל נטורופת בתזונה היפוגליקמית כדי לאזן לדבריו את רמות הסוכר בגוף שלי.
    המפגשים נפסקו בשלב כלשהוא אבל עם הדיאטה המשכתי ובחודשים האחרונים אני גם משלב כושר, הורדתי כבר מעל ל-20 ק"ג (ויש עוד קצת דרך).

כמה חודשים לאחר תחילת הדיאטה הרגשתי בעיות בזיכרון, הייתי אצל כמה רופאים- אחד אמר שזה כלום ובעיות כאלו מתחילות רק בגיל 60, אחר אמר שכנראה מדובר בבעיות קשב והשלישי בכלל הפנה אותי למדיטציה.
    עכשיו זה כבר בלתי נסבל, אני שוכח שמות של אנשים עימם אני משוחח תוך כדי השיחה, אוצר המילים שלי נפגע ואני מתקשה לשלוף מילים בעיקר באנגלית ואני לא מצליח להשתמש בכלל בכוח השינון- משמע כמעט כל דבר שאני מנסה לזכור נעלם.
    ניסיתי מדיטציה ועוד תרגילים לריכוז אך אני מרגיש שהעניינים רק הולכים ומסתבכים.
    חיפשתי באינטרנט ואני שואל מומחים ולא מגיע לתשובה.

האם יכול להיות שבגלל התזונה שמנועה מסוכר ותחליפי סוכר נוצרת פגיעה בזיכרון?

אסיר תודה,
    ראובן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון כתוצאה מתזונה? - תגובה

חנה הרשקוביץ
    20/04/2011

שלום ראובן!

הייתי רוצה לדעת מאיזו סיבה הלכת מלכתחילה לנטורופת ולמה אתה מתכוון כשאתה אומר תזונה בלי סוכר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ראובן מזרחי
    21/04/2011

הסיבה שהלכתי מלכתחילה לנטורופת הייתה השמנת יתר עם בעיות נלוות כמו עייפות ודופק מהיר.

כשאני אומר תזונה בלי סוכר אני מתכוון לתזונה בה כל הקמחים מתחלפים בקמח מלא, רוב הפירות אסורים לאכילה, אסור לאכול שום דבר שמכיל סוכר וגם לא תחליפי סוכר למעט תפוחים ירוקים, אסור קופאין ואלה העיקרים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    21/04/2011

אם אתה אוכל דגנים מלאים וירקות - אתה מקבל מספיק סוכר. גם פחמימות מורכבות הן סוכר.

אתה מתאר בעיה רצינית וכדאי להמשיך ולמצוא לה סיבה כדי לטפל.

(הצעה לבדיקה - לפעמים בעיות זכרון נגרמות בגלל זרימת דם לקויה למוח. טרשת עורקים יכולה לגרום לכך.)

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו