תזונה נכונה למניעת מיגרנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה נכונה למניעת מיגרנה
    פנינה
    20/04/2011

אני סובלת ממיגרנות די תכופות.
    אני מבקשת לדעת מה עליי להוריד / להוסיף לתפריט היום יומי שלי.
    תודה,
    פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונה נכונה למניעת מיגרנה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    20/04/2011

שלום פנינה!

יש מזונות מסוימים שנחשבים לגורמים שכיחים למיגרנה. הם כוללים יין, גבינות, שוקולד, גבינה צהובה ועוד.
    אך מיגרנה יכולה להיגרם גם ממזונות אחרים שאת אישית רגישה אליהם. הרבה אנשים רגישים לחיטה, מוצרי חלב, תירס ועוד ועוד.
    כמו כן מיגרנה יכולה לנבוע ממתח, מאויר מזוהם, מחדרים סגורים, מחילופי מזג אויר ומבעיות עיכול.

חשוב למצוא את הגורם/ים המיוחד/ים אצלך.

את יכולה לנסות להוריד מזונות שאת חושדת בהם מהתזונה ולראות אם אחרי תקופה יש שיפור.
    את יכולה לנסות ליטול את הצמח tanacetum partenium הנקרא גם feverfew שניתן להשגה בחנויות טבע.

ממליצה מאוד ללכת לייעוץ פרטני.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

פנינה
    20/04/2011

חנה,
    מודה לך עך תגובתך המהירה.
    אכן, אני בטיפול אצל נטורופתית.
    היא המליצה להוריד מהתפריט: סוכר ומוצריו, קמח לבן ומוצריו, שמרים, מוצרים מהחי: בשר, חלב ומוצריו, ביצים. כמו כן שוקולד, בוטנים. בירקות המליצה להוריד עגבניות, פלפלים, חצילים. בפירות - בננה, תפוז, אננס.
    כמוכן להוריד אלכוהול, מונוסודיום.
    אני מנסה לאכול יותר מהצומח בהתאם להמלצתה.
    בנוסף קבלתי: קומפלקס ייעודי של תמציות צמחים תקניות וג'ארו דופילוס.
    הבנתי שהג'ארו דופילוס אמור לעזור למעיים הרגישות שלי המגיבות במצבי מתח.
    אני רוצה לדעת מה תפקידם של תמציות הצמחים התקניות בטיפול שלי והאם יש להם השלכות אם אני נוטלת תרופה מסויימת כרונית.
    אודה לתשובתך,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    21/04/2011

אני לא יודעת אלו צמחים היא רשמה לך, אך צמחים יכולים בהחלט לעזור לצד טיפול תזונתי וויסות מתח.
    יש הרבה תגובות ביניים בין תרופות לצמחים. אם הנטורופטית שלך יודעת אלו תרופות את נוטלת אני בטוחה שהיא לקחה זאת בחשבון.

אני מתארת לעצמי שקשה להתמיד בתפריט שפתאום הורידו לך ממנו כל כך הרבה מרכיבים...
    קחי בחשבון שאחרי תקופה של הימנעות (כמה חודשים), תוכלי להחזיר מזונות חדושים, כל אחד בנפרד, ולראות אם האשמה היתה בו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו