טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בת 28 הבנתי שיש קשר ישיר בין תזונה נכונה בלילה, לבין גזים בזמן השינה (ללא שליטה). הייתי שמחה מאוד לדעת מה אני צריכה לעשות או מה אני צריכה להפסיק לאכול, כדי שהתופעה המביכה הזאת תיפסק מקווה שיש לזה אכן פיתרון - תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
יש קשר גדול מאוד בין התזונה למצב מערכת העיכול... סיבות אפשריות רבות למצב שאת מתארת. רעיונות: *בלילה מערכת העיכול נחה. אכילת ארוחה כבדה לפני השינה גורמת למזון לא מעוכל 'לשבת' לילה במערכת. גזים הם אחד התוצאות. *תזונה חסרת סיבים ועשירה בפחמימות פשוטות (סוכר, קמח לבן) מעודדת התפתחות גזים. *מחסור באנזים לקטאז שעוזר לעיכול מוצרי חלב יכול לגרום לגזים. *השתלטות של 'חיידקים רעים' על אוכלוסית ה'חיידקים הטובים' במערכת העיכול גם יכולה לגרום לכך.
כדי למצוא מה הגורם אצלך, ממליצה לך ללכת לייעוץ אישי.
בינתיים את יכולה להיעזר בחליטות צמחים מפיגי גזים כמו ג'ינג'ר (זנגויל), קמומיל (בבונג), זרעי שומר. גם תוסף של פרוביוטיקה יכול להועיל.
את יכולה להוסיף למאכלים תבלינים סופחי גזים כמו כמון, קימל וזרעי כוסברה.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים