טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי , אני בת 16 והגובה שלי 1.68 וירדתי ממשקל של 60 ל 52.6 וזהו אני רוצה להפסיק עם הדיאטה. אני נרשמתי לכפר המכבייה שזה כולל מכון כושר וחוגים של חיטוב ועיצוב הגוף ואני רוצה להפוך שם את הגוף למוצק ומעוצב. בדיאטה הייתי אוכלת 800 קלוריות ביום ועכשיו עליתי ל1000 קלוריות והייתי ביומולדת של חברה ואכלתי כל היום 1300 קלוריות גג ואני מרגישה פשוט שמנה ושעליתי במשקל וזה שבגלל שבאותו היום לא התאמנתי ולא כלום. אני מתכוונת להתחיל להתאמן כל יום ואני רוצה לדעת כמה קלוריות כדאי לי לאכול ביום, איזה תפריט יהיה לי הכי טוב ובריא כי אני יהיה עסוקה בפעילות פיזית כל יום. ויש לי שאלה נוספת , בזמן מחזור המשקל עולה כי ברחם יש רקמה של דם והיא מוסיפה למשקל ? זה עובד כמו אוכל שהמסה של הגוף עולה אחרי שאוכלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני לא בעד לספור קלוריות. משטר קלוריות בגילך, בזמן שהגוף שלך מכין עצמו להיות אישה, הוא במיוחד בעייתי.
כדי לקבל את כל רכיבי התזונה הנחוצים לך לגדילה ולפעילות הגופנית שמרי על תפריט עשיר בירקות, פירות וקטניות (חומוס, שעועית, עדשים וכדומה). מהם את יכולה לאכול ללא הגבלה בלי להרגיש 'שמנה' או לעלות במשקל. בנוסף, אכלי במידה גם אגוזים וזרעים שונים שיספקו לך שמנים בריאים וחשובים ומינרלים.
עליה במשקל לפני מחזור ותחושת כבדות מושפעים מעט מאוד מההתעבות של הרירית עצמה, אך יש נטיה להרבה נשים לצבור נוזלים באזור הבטן, הידיים והרגליים לפני הוסת בגלל חוסר איזון הורמונלי. וזה מה שגורם לנפיחות. את יכולה בימים אלו לנסות להיעזר בחליטות של סרפד (2 כפות לכוס, 3 פעמים ביום) אשר לו אפקט משתן.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים