מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיבור לא שוטף ואף לקוילילי09/06/2012
בני בן שלוש וחצי כמעט, אנחנו גרים בחו"ל, הוא דובר שתי שפות כאשר בגן הוא מדבר אנגלית ובבית אנו מדברים עברית. לילד יש קשיים בויסות החושי ואנו מטפלים אצל מרפאה בעיסוק פעם בשבוע. בני החל לדבר מעט יותר מאוחר מבחינת הרכבת משפטים אך לא משמעותי. שאלתי היא- כבר חודשים רבים שיש לו תופעה שהוא "נתקע" בדיבור, הוא מנסה לבנות משפט, מנסה למצוא את המילה שהוא מחפש וחוזר על אותה מילה כמה פעמים. נשמע שהמשפט לא מאורגן וזה אף נשמע קצת כמו גמגום. המרפאה לא סברה שיש מקום לקלינאית תקשורת בשבלב זה, יש לו אוצר מילים מכובד והוא בהחלט מתקשר אבל כן מרגיש לי שיש משהו שאנחנו מפספסים. רציתי לשאול מה דעתך על התופעה ובהקשר לשאר הדברים, ובאילו מקרים כדאי לגשת לקלינאית תקשורת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור לא שוטף ואף לקוי - תגובה
ענת תבור09/06/2012בשמת שלום,
ראי תשובה מפורטת לשאלתך בתשובות ל"שאלות הפוצות" בפורום זה על חוסר שטף התפתחותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד היפוטוניברכה31/05/2012
שלום
יש לי בן חמוד בן שנתיים ו-9חוד'.
הוא נולד בזמן והכל היה תקין בהריון.
אבל בלידה הייתה חירום- הוא נולד בניתוח קיסרי חירום.
כבר מגיל צעיר מטופל על ידי פיזיותרפיה בשל היפוטוניה.
התחיל ללכת באיחור וכיום הולך עצמאית אבל בצורה איטית ועדיין יש איחור מוטורי.
מבחינת הדיבור-
רציתי לשאול, יש לו מילים בודדות, וגם בהן כמעט ולא משתמש (לדעתי ההבנה שלו מצויינת)
הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת. יחד עם זאת הייתי אוצה לקבל גם אצלכם בפורום מידע נוסף.
* האם יש קשר בין היפוטוניה לדיבור. אם כן כיצד זה בא לידי ביטוי.
לציין גם כאשר הוא מדבר הקול לו מאוד חלש.
אילו תרגילים כדאי לעשות איתו בבית על מנת לעזור לו?
תודה רבה,
ברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד היפוטוני - תגובה
ענת תבור31/05/2012היפוטוניה בגוף יכולה לכלול גם היפוטוניה באיזור הפה (ב"איברי ההיגוי"): בשל חולשת שרירי הלשון, הלחיים, החייך, השפתיים - הפקת הדיבור יכולה להיות "מרוחה", זאת אומרת - אברי ההיגוי לא מגיעים לאיבר המטרה על מנת להפיק במדוייק את הצליל ולכן הצליל נשמע חלש או לא נשמע, דבר הגורם להשמטת צלילים בתוך מילה. כנ"ל לגבי הפקת הקול - היפוטוניה יכולה לגרום לחולשת שרירים המשתתפים בפעילות הנשימה והפקת הקול וכך הקול יופק בעוצמה חלשה.
כדי לשפר את הדיבור במקרים אלו קלינאית תקשורת נותנת תרגילים לחיזוק איברי ההיגוי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום 14דני28/05/2012
היי, קוראים לי דני ואני מעוניין במכשיר השאלה כמה הוא עולה ? יש ניסיון למכשיר ? והאם הוא נגד מים ? צריך להטעין אותו ? תודה רבה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום 14 - תגובה
חן לדרר03/06/2012האם אתה שואל על מכשיר SPEECH EASY?
מכשיר זה נמצא בשימוש כבר קרוב לעשור, הוא אינו עמיד למים וזקוק לסוללות
לפרטים תוכל לפנות לסניף הדים הקרוב לביתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה קלה בשטף הדיבור בבן 8דבי28/05/2012
שלום,
בני בן 8, ילד מוכשר וחכם.
לאחרונה, התחילה לו הפרעה קלה בשטף הדיבור -
נתקע מעט בתחילת משפט(בדר"כ המשפט הראשון בסיפור).
חשבתי להתעלם ולתת לזמן לעשות את שלו, אך הוא ניגש אלי יום אחד ואמר לי שיש לו בעיה בדיבור, והוא קצת מגמגם, וטען שזה מפריע לו.
יש לציין, שבגיל 3-4 היה לו גם גמגום התפתחותי קל, שחלף מעצמו.
ועוד נקודה לציון - יש לי 2 אחים בוגרים עם הפרעה דומה בשטף הדיבור.
השאלה שלי - האם טיפול בבעיה לא עלולה להעצים אותה?
או שלהפך, אי טיפול עלול להחמיר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה קלה בשטף הדיבור בבן 8 - תגובה
חן לדרר28/05/2012דבי שלום
מאחר ואת מצינת מודעות של בנך לתופעה אז אין טעם להתעלם ממנה. בכל מקרה
בשלב ראשון עושים רק אבחון ואז רואים האם יש צורך בטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 23 עם גימגוםטל24/05/2012
שלום,אני בן 23 מאז כיתה ג' בערך אני חושב שהתחלתי לגמגם,אני אומר משפטים שלמים אבל לפעמים תוך כדי שיחה אני נתקע במילים..השאלה שלי היא אם אפשרי לטפל בזה?ומה התהליך?אשמח אם תענו לי בהקדם,תודה.
אציין שלא עברתי תאונה או משהו,והוריי לא טיפלו בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 23 עם גימגום - תגובה
חן לדרר24/05/2012אפשר לטפל בגמגום בכל גיל. בשלב הראשון צריך לעבור אבחון קלנאית תקשורת כדי לוודא שמדובר בגמגום ולראות מה הטיפול המומלץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושב מהרעמית15/05/2012
שלום
אני מאלו שחושב מהר ובגלל זה פה ושם מתבלבל במילים.
זה מסוג הבעיות שמצריכות טיפול?
זה בעיקר בסיטואציות מלחיצות... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושב מהר - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור15/05/2012שלום עמית
אם זו תופעה שמפריעה לך, כדאי לפנות לאבחון ורק לאחר מכן יוחלט על טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםאני02/05/2012
שלום. יש לי ילד בן 3, בריא וחכם. לפני כחודשיים לערך החל לגמגם. הבחנתי שהגמגום הוא לרוב בבית, בשעות בהם הוא איתי בבבית ואילו בגן (גם איתי, אני הגננת שלו) בחברת חבריו הוא מגמגם פחות. (ואני שמחה, כי כך זה לא פוגע לו בביטחון העצמי הגבוה שיש לו...) מה שקורה זה שהוא פתאום נתקע במילה ומתקשה להמשיך בדיבורו. לאחרונה התווסף פרט נוסף בעת הגמגום: הוא נוגע בעין עם היד (כמו מגרד אותה או מלטף אותה בקצב הגימגום) וממצמץ בעיניים בעת בגמגום. כשמסיים לגמגם הוא לא עושה את זה, רק כשמגמגם.
הדבר מלחיץ אותי מכיוון שבעלי מגמגם אף הוא, בעיקר כשמדבר עם אנשים שאינו מכיר או כשחש לא בנוח, או שבוחנים אותו וכדו'. סך-הכל, דיבורו שוטף והשתפר מעט לאחר שהלך לטיפול אצל קלינאי תקשורת. תופעה זו של הגמגום פוגעת לו עד היום בביטחון העצמי, ומפריעה לו הרבה בתחומי החיים.
לגבי בני, אמרו לי שמדובר בתופעה נורמלית אצל בני גילו אשר חולפת מעצמה, אך אני מודאגת משום שקיים רקע משפחתי (חלק מבני הדודים של בעלי מצד אימו מגמגמים), וכעת, משנוספה תופעה נוספת (שממצמץ בעיניו ונוגע בה) - זה מלחיץ אותי עוד יותר!
שאלותיי הן: מה אומרת התופעה הזו? על זה מעיד? איך זה בכלל מתחיל ולמי צריך לפנות כדי לטפל בזה מוקדם ככל האפשר???
נ.ב - אני חוששת מאוד שתופעה זו תלך ותחמיר ושחברים יצחקו עליו חלילה, יפגעו בו ואז גם הביטחון שלו ייפגע. אני חוששת מאוד, כי אני רואה את זה על בעלי ואני לא רוצה שאותו דבר יקרה עם בני... אין צורך לספר לכן עד כמה בעלי מודאג ולחוץ שגם בנו סובל מהתופעה הלא נעימה הזו...
תודה על תשובותכן, אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום - תגובה
חן לדרר03/05/2012בגיל זה התופעה עדיין יכולה לעבור. יחד עם זאת בשל חששכם בהחלט ניתן לפנות לאבחון קלינאית תשורת ולחשוב איתה על כל השאלות שהעלתם
תוכלי לקרוא במדור שאלות נפוצות הנחיות חשובות להתמודדות בינתיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש טיפול בגיל זה
מנחם02/08/2012אני מכיר מטפל ברפואה משלימה שמטפל בגלאים אלו.
תמצא אותו אם תחפש בגוגל טיפול אלטנטיבי בגמגום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה פתאומית אצל ילד בן שנתיים ו-3מורן21/04/2012
שלום,
בני בן השנתיים ו-3 חודשים מדבר ומתקשר בצורה תקינה. לפני כיומיים שמתי לב כי מושך את הצליל של העיצור האחרון במילה (שעון=שעוןןןן) (לפתוח דלתתתת)מעין משחק של הלשון והחיך יחסית בשקט.
ברצוני לציין כי נגמל מחיתולים בשבוע שעבר ואינו משתמש במוצץ.
איני יודעת מה משמעות הדבר והאם יש קשר בין רכישת השפה והמשחק עם הצליל הסופי של המילה... שוב ברצוני לציין כי שולף במהירות את המילים ואינו מתקשה בשליפת מילים.
בברכה,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה פתאומית אצל ילד בן שנתיים ו-3 - תגובה
ענת תבור01/05/2012מורן שלום,
התופעה הזו של משיכה של הצליל האחרון אינה שכיחה. גם אם אין אנו יודעים בדיוק למה הופיעה (יכול להיות מגוון סיבות) מומלץ לא להתייחס לכך. המשיכו לדבר אליו רגיל ולתת לו דגם דיבור נכון. לרוב תופעות אלו חולפות מאליהן תוך זמן קצר.
במידה והתופעה מחמירה/משתנה/מתסכלת/מתמשכת עד 2-3 חודשים, ניתן לפנות ליעוץ אצל קלינאי/ת תקשורת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3.5 התחיל לגמגם בפתאמיות..רענן18/04/2012
היי,
ילדי בן 3.5 (עוד אחות בת 5 והקטן בן 2) לפני כשבוע הילד התחיל לגמגם וקשה לו מאוד להוציא את המילה הראשונה לפעמים הוא מתאמץ עם הנשימה (לא בכל מישפט)ולכן הוא נתקע עם האות הראשונה מספר פעמים( 2-4 ), אני לא חי בארץ ובמדינה שאני חי אין טיפול לגימגום רוב המקומות שאיתם דיברנו לא היתה להם דרך טיפול ורק הודיעו שזה אמור לחלוף ושאסור להעיר לו על הגימגום..ובנוסף אין קלינאי תקשורת.
כמובן שקראתי בנושא המון, גם את המאמר של C. Woodruff (Woody) Starkweather, Ph.D. CCC-S, CGT
מאחר שרק השבוע התגלה אצל בני הגמגום הבנתי שעדיף בהקדם האפשרי לפנות ליועץ תקשורת וכמה שיותר מוקדם ככה הטיפול יותר קצר ,
אני ממש מודאג ומפחד שזה רק יחמיר לו..
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3.5 התחיל לגמגם בפתאמיות.. - תגובה
חן לדרר18/04/2012רענן שלום
התופעה שאתה מתאר קרויה ברוב המקרים חוסר שטף התפתחותי ולא גמגום. אחת ההמלצות החשובות במצב זה הינה לא להתיחס לכך, כולל לא לגשת לאבחון
רק אם התופעה נמשכת מספר חודשים מגיעים לאבחון.
תוכל למצוא הסבר מקיף יותר כולל המלצות מה כן לעשות במדור שאלות נפוצות בפורום זה. כמו כן תוכל למצוא חוברת הנחיות להורים באמב"י
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידושים בתחום?ליאת17/04/2012
אני יודעת שיש איזה רובוט שמתקשר עם ילדים עם קשיי בתקשורת. שמעת על זה?
קוראים לזה keepon, לא ראיתי את זה בארץ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידושים בתחום? - תגובה
ענת תבור18/04/2012אפשר לראות את זה באינטרנט. אני לא מכירה את זה בארץ ולא יודעת מהי תרומתו בתחום זה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחצישרון01/04/2012
שלום הבת שלי בת שנתיים וחצי והיא אומרת רק מילים היא מחברת אולי רק שתיים או שלושה מילים ביחד אבל זה ממש בקושי היא עדיין לא אומרת משפטים שלמים ואני ממש מודאגת הרופא שלח אותנו לקלינאית תיקשורת והתור הוא ממש מאוחר יש לציין שאנחנו כרגע לא גרים בארץ והילדה שומעת בגן רק אנגלית ובבית אני מדברת איתה עיברית , היא מבינה את שתי השפות יפה מאוד ומשלבת בין שני השפות באותו המשפט מה עליי לעשות כדי לעודד אותה לדבר יותר
לפעמים כשהיא לא יודעת להיתבטא כששואלים אותה משהוא היא מגמגמת האם זה נורמלי הוא שיכול להיות שהיא תגמגם
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים וחצי - תגובה
חן לדרר01/04/2012שרון שלום ותודה על פניתך
מתאורך ביתך מבלבלת בין שתי השפות ודבר זה קורה לעיתים בתחילת הרכישה כאשר יש דו לשוניות.
חשוב במצב כזה שאתם תקפידו על הפרדה בין השפות
לגבי הגמגום אני ממליצה לך לקראו תשובתנו לשאלה זו במדור שאלות נפוצות.
לגבי עידד שפה - קודם כל חיבור של 2-3 מילים הינו משפט כך שהיא לא מדברת רק במילים וזה מעודד. עידוד מבוצע ע"י מתן דגם טוב. כלומר לדבר אליה ולחזור על חלק מדבריה בצורה שמעודדת חשיפה טובה. זה אומר לתת דגם של משפטים קצרים (עד 3 מילים), להשתדל שיהיו הרבה חזרות (שזה קורה באופן טבעי כי הנושאים לרוב יומייומיים)
כמובן במקביל יש לבצע בדיקת שמיעה
תוכלי ג בנושא זה לראות הסבר מפורט במדור שאלות נפוצות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור לקוי , דיבור מקדים מחשבה .בן3627/03/2012
בוקרטוב
אני בן 35 ומאז שאני מכיר את עצמי יש לי מספר בעיות הקשורות לדיבור:
אני מדבר הרבה ולא חושב לפני שאני אומר דבר כלשהו ,רוב הזמן אנשים אינם מבינים אותי , הם שומעים חלקי משפט \הגייה .זה לעיתים גורם לי לתסכול . ולחוסר הבנה בין בת הזוג. לפעמים יש משפטים שלא קשורים בכלל למה שנאמר .
גם ששואלים אותי שאלה אני לא עונה ממוקד תמיד אני נותן תשובה בעקיפין .
אינני יודע כיצד לטפל בכך ואם אפשר בגיל כזה.
חשבתי לעשות אבחון TOVA אבל נאמר לי שזה לא משהו שיעזור לי .
שאלתי הינה לאיזה שירותי בריאות עליי לפנות? בקופ"ח כלללית לא נתנו לי הכוונה.
תודה על המענה והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור לקוי , דיבור מקדים מחשבה . - תגובה
ענת תבור27/03/2012תוכל לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת, שם תוכל לומר לך אם יש קושי והאם טיפול יכול לעזור. בשל גילך, תוכל לפנות לקלינאיות תקשורת באופן פרטי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ידוע לך אם זה בר תיקון ?
בן 3630/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ידוע לך אם זה בר תיקון ? - תגובה
ענת תבור31/03/2012תמיד שווה לנסות. היתרון שלך זו המוטיבציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 2.8 עם רייש מתנגנת וקצת גמגוםרחל22/03/2012
בננו בן שנתיים שמונה - בעל אוצר מילים מאוד גדול מדבר מאוד יפה ובעל כושר הבנהמ טוב. האות רייש שלו נשמעת כמו של דוברי השפה האנגלית (רק שהיא "נופלת" באמצע מילה) וכן לפעמים הוא מגמגם בתחילת משפט - חוזר על אותה מילה כמה פעמים ואז ממשיך.אני חושבת שזה קורה כשהוא מתרגש או ממהר לדבר. קלינאית תקשורת יכולה לעזור או שזה מוקדם מידי ? ת ו ד ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 2.8 עם רייש מתנגנת וקצת גמגום - תגובה
חן לדרר22/03/2012באופן כללי שיבוש היגוי באות ר' הינו תקין עד גיל 3:06-4 כך שזה בהחלט מוקדם מידי
לגבי הגמגום שאתם מתארים בדרך כלל זו תופעה של חוסר שטף התפתחותי. תוכלי לקרוא על הנושא במדור שאלות נפוצות בפורום זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגיית הצלילים השורקים - דחיקת לשוןלאה18/03/2012
לבני בן ה 12 יש בעייה בהגיית הצלילים השורקים,
עבר סדרת טיפולים בגיל 4.5 , שמאד עידנו והגמישו את הדיבור אבל לא לגמרי פתרו את הבעיה.
בגיל 11 , עבר סידרה נוספת של טיפולי דיבור שגם מאד קידמו. [ש' כמעט מושלם, ס' וצ' מאד לא בסדר]
אך עדיין זה לא זה. ולאחרונה יש נסיגה.
בנוסף מטופל על ידי אורטודנט, - שנתן לו מכשיר ללילה למניעת דחיקת לשון.
אני מעוניינת למצוא איש מקצוע באזור המרכז. שיש לו נסיון עם הצלחה בנושא זה.
אשמח לקבל המלצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיית הצלילים השורקים - דחיקת לשון - תגובה
חן לדרר18/03/2012תודה על פניתך
אינני יכולה להמליץ על מטפל מסויים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתגובה לדיבורמיקה17/03/2012
מנסה לענות מס' פעמים כהמשך לשרשור אך התגובה שלי לא נקלטת ולכן פותחת שרשור חדש.
הוא בהחלט מבין חלק ניכר.
מושך אותנו ביד להראות מה הוא רוצה (נעצר כשמגיע ליעד), מביא ספר ופותח ואז לוקח את האצבע שלנו ושם על הכיתוב, מוחא כפיים לעצמו שמסיים לעשות משהו ואח"כ מצמיד לנו את כפות הידיים שנמחא לו גם ,
משחק איתנו במחבואים, צוחק שכולם צוחקים.
בגדול התקשורת נראית תקינה.
רק שהוא יודעת לומר מילים ולחזור על מילים אבל לא משתמש בהם לתקשורת אלא רק לשירה/דקלום/סיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתגובה לדיבור - תגובה
ענת תבור18/03/2012נטלי שוב שלום,
הייתי ממליצה לך לקבוע אבחון מסודר במכון להתפתחות הילד, ובעיקר מכיוון שיש איזשהו סדר הפוך ברצף ההתפתחות השפתית-תקשורתית שלו, וחשוב שיראה אותו איש מקצוע (רופא התפתחותי/ קלינאית תקשורת וכד').
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)