פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 80 - הפרעה בדיבור
    דניאל
    12/01/2013

בשל מפרצת שלחצה על מיתרי הקול של אבי, נפגעה יכולת הדיבור שלו. זה התחיל בצרידות, אך אט אט הקול נמך, עד שכיום הוא מדבר בלחש כה גדול שקשה לשמוע אותו.
    הוא עבר ניתוח והמפרצת תוקנה, אך הדיבור לא שב.

האם ניתן לטפל בזה, האם ניתן לתרגל הדיבור, האם ניתן לשפר את הקול המופק על ידיו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 80 - הפרעה בדיבור

הוספת תגובה

• בן 80 - הפרעה בדיבור - תגובה

ענת תבור
    13/01/2013

דניאל שלום,
    דבר ראשון, חשוב לדעת מבחינה רפואית האם יש נזק במיתרי הקול או לעצבים המפעילים אותם. בכל מקרה, מומלץ מאד לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת המתמחה בהפרעות קול בכדי שתוכל לתת פרוגנוזה לטיפול או פתרון חלופי אחר לדיבור במידת הצורך.
    תוכל לשאול בביה"ח בו הוא נותח או לפנות למכונים לדיבור שעובדים עם קופות החולים (דרך רופא המשפחה). בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7.5 חודשים
    שירה
    08/01/2013

שלום, בתי בת ה-7.5 חודשים ממלמלת הברות שונות ומשמיעה קולות שונים (אאא, ררר, אווו ועוד), אך עדיין אינה הוגה את ההברות מה ובה. רק לעיתים כאשר בוכה עשויה להשמיע אותן. יש לציין כי היא שומעת באופן תקין על פי כל הבדיקות, היא ילדה חייכנית וחברותית. היא רק יונקת ועד היום מסרבת לקחת בקבוקים או מוצץ. האם נראה לך שעניין זה מהווה בעיה? מה הנורמה לביטוי הברות אלו? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7.5 חודשים

הוספת תגובה

• בת 7.5 חודשים - תגובה

ענת תבור
    09/01/2013

שירה שלום,

חשוב לזכור שבכל שלב התפתחותי יש טווח נורמה. יש ילדים שמפיקים צלילים מסויימים מאד מוקדם ואחרים - מאוחר יותר. עצם היניקה אינה משפיעה כלל, אך כנראה שעדיין חסרה התנסות שלה בפה בצלילים של השפתיים או שהלשון באה קדימה יותר.
    יתכן כי חוסר ההתנסות במנחים מסויימים של הפה מושפעים גם מההתפתחות המוטורית שלה. ככל שתגוון את תנועותיה במרחב, תהיה יותר במנחי זחילה, כך יש סיכוי רב יותר להשמיע גם צלילים קדמיים. כנ"ל לגבי האכילה של מוצקים והכנסת חפצים לפה.
    חשוב במקביל לחשוף אותה לקולות השונים, בעיקר ל"ב", "מ", "פ", שהם בולטים מבחינת מפגש השפתיים, ילדים כבר בגיל זה סקרניים להפקת הצלילים ואף מנסים לחקות את המבוגר, ועם הזמן ההפקה תהיה מכוונת יותר ופחות אקראית כמו בבכי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. עוד שאלה קטנה...

שירה
    09/01/2013

תודה רבה! מבחינה מוטורית היא דווקא מתפתחת מהר. היא כבר זוחלת כחודש וחצי גחון וכמעט חודש גם זוחלת על 6. היא זוחלת מרחקים ארוכים יחסית (בין חדרי הבית) ומזה כשבועיים היא נעמדת בעזרת חפצים. היא גם אוכלת מוצקים פעמיים ביום, ומכניסה המון חפצים לפה. אנחנו משתדלים להשמיע לה את ההברות שציינת. האם יש דברים נוספים שניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו-9 לא מדבר
    דנה
    07/01/2013

שלום,
    לילד שלי יש נוזלים באוזניים וליקוי שמיעה מסויים (35 דציבלים), כנראה עקב הנוזלים. הוא עדיין לא מדבר ואומר רק שתי מילים. נאמר לי שהוא לא מדבר בגלל שאינו שומע טוב. כשהוא איתי נראה לי שהוא שומע נהדר כי מבין כל מה שאני אומרת לו ונותן לי מה שאני מבקשת,אבל כנראה שבטונים נמוכים אינו שומע. יש משהו שאני לא מבינה - לפעמים אני אומרת לו מילים פנים מול פנים ובקול ממש רם המון פעמים ואף מבקשת שיחזור אחריי, אז אם הוא לא מדבר בגלל שלא שומע היטב אז איך זה שאינו מסוגל לחזור אחר מילים שנאמרות בקול רם? רוב הזמן הרי אני מדברת איתו לא בטונים נמוכים, אז הטיעון שאינו מדבר בגלל השמיעה לא מסתדר לי.. אשמח להסבר מקצועי..
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו-9 לא מדבר

הוספת תגובה

• בן שנה ו-9 לא מדבר - תגובה

חן לדרר
    08/01/2013

דנה שלום
    אין ספק ששמיעה לא טובה יכולה להשפיע על התפתחות הדיבור ולכן חשוב לטפל ולעקוב אחר הנושא. יחד עם זאת הקשר אינו חד ערכי ואנו פוגשים ילדים עם קשיי שמיעה המראים איחור קל בדיבור או תפקוד תקין וכמובן שישנם ילדים רבים עם איחור שפתי ושמיעה תקינה.
    עקב זאת המלצתי הינה לטפל בנושא התפתחות השפה במקביל לטיפול השמיעתי - כלומר כבר לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת.
    חגבי תחושתך בבית שומע - צריך לזכור שדיבור ממוצע הינו בעוצמע של 50DB כלומר בנך שומע זאת אך חלש. התוצאה לעיתים הינה שמיעה מאוד לא מדויקת המקשה על למידה (זה כמובן תלוי האם מדובר בתקופה קצרה או ממוכת)

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, שאלה נוספת

דנה
    08/01/2013

הייתי מאוד רוצה לפנות לקלינאית תקשורת אבל רציתי להבין למה בעצם אני צריכה לפנות אליה? אם אפתור את בעיית השמיעה ע"י ניתוח כפתורים אולי, אז הוא לא יתחיל לדבר? איך בעצם היא תעזור לו אם הוא עדיין לא שומע טוב?
    דבר שני, האם ידוע לך משהו על הרפואה הסינית שעשוייה לעזור במקרים כאלה לפני שאפנה לניתוח?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, שאלה נוספת - תגובה

חן לדרר
    08/01/2013

הבעיה הינה שבינתיים הפער הולך וגדל ולכן במקרה הטוב שהסיבה העיקרית הינה שמיעה זה ישתפר מהר לאחר טיפול (גם אז לעיתים צריך טיפול כדי לגשר על הפער שנפתח) ובמקרה הרע כשיש גם קושי בהתפתחות שפה הוא יתחיל טיפול מאוחר.
    לכן בשלב ראשון כדאי גם אבחון ק"ת היא תבדוק את האיחור, איפיוניו טומצב השמיעה ותוכל להציע האם יש צורך בטיפול, מעקב או הדרכה לכם.

לגבי טיפולים אלטרנטיביים זה אמונה אישית,,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי, תודה!

דנה
    10/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 24 עם גמגום מוזר ולא מובן
    רועי
    30/12/2012

שלום רב,

יש לי בעיה מאוד מוזרה בקשר לגמגום , כבר מגיל צעיר מאוד הייתה לי בעיה כלשהיא בשטף הדיבור והוריי לקחו אותי בגיל 9 לקלינאית תקשורת ולאחר אבחון קצר (קריאת ספר בצורה שוטפת ונקייה) היא טענה כי אין לי מה לחפש אצל קלינאי/ת תקשורת ואני מדבר יפה מאוד.

כיום בחיי ומהעבר מה שקורה שאני יכול לדבר שעתיים בצורה נקייה בלי גמגום אפילו מול קהל רב של אנשים ובמצבי לחץ , ולאחר שעה קלה לגמגם ולהתקע בדיבור , זה פשוט מגיע בלי התראה מוקדמת, וכן גם משפט פשוט ונעים בלי לחץ מסביב למשל
    " בוקר טוב אבי.." יכול להגיע למצב של גמגום נוראי.

כרגע מה שאני מרגיש בכל זמן אפשרי שהגוף שלי לחוץ מאוד ועצבני (גם בחופשות והרגעת הנפש אני מרגיש פנימית מאוד לחוץ ועצבני ), אני מרגיש כאילו תופסים לי את הגרון ולוחצים אותו וסוגרים אותו ובזמן גמגום אני מגיע למצב שאין לי אוויר ממש מחנק.

אני שואל את עצמי יכול להיות עקב הלחצים העזים בגרון ממש הרגשה של חסימה בכלי הנשימה גורמת לי לגמגום?.אולי כן יש פתרון לנושא?. אני מאוד מבולבל ולא יודע למי לפנות בנושא.

תודה מראש ,
    רועי.

הוספת תגובה

• בן 24 עם גמגום מוזר ולא מובן - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    30/12/2012

שלום רועי
    אני כן מציעה שתפנה שוב לאבחון ע"י קלינאי תקשורת ולפי הממצאים תוכל להציע לך טיפול או להפנות אותך להמשך אבחון לפי הצורך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין נשימה וגמגום

זיוה מעיין
    15/01/2013

שלום רועי,
    אכן ייתכן מאוד שיש קשר. קיים מנגנון של סגירת הגרון ועצירת נשימה בזמן מאמץ. נסה ללחוץ עם ידיך מול קיר ותבחין שהגרון נסגר והנשימה נעצרת. לעיתים אצל מגמגמים, המנגנון הזה מופעלבזמן דיבור וכך נוצרת חסימת גרון/נשימה היוצרת את הגמגום.
    עליך ללמוד להימנע מהפעלת מנגנון "המאמץ" הנקרא valsalva mechanism ,בזמן דיבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום גיל 3
    מעיין
    29/12/2012

בני כבן שנתיים ועשרה חודשים. עד לפני חודש דבר עם אוצר מילים גבוה ושטף דיבור.
    כחודש שמתי לב שמילה ראושנה הוא נותן דגש עם לחץ בחלל הפה או חוזר עליה מספר פעמים. בגן ואצל אחרים לא שמו לב לתופעה אלא זה בעיקר בבית וזה מחמיר כמעט כל משפט.
    הוא ילד רגיש מאוד ושתיקנתי אותו הוא ישר שאל" "אני יודע לדבר?".. חשוב לי שלא יאבד את הביטחון .
    כיצד להגיב על מנת שלא יהפוף להרגל רע?

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום גיל 3

הוספת תגובה

• גמגום גיל 3 - תגובה

ענת תבור
    30/12/2012

ראה התייחסות לנושא ב"תשובות לשאלות נוספות" בפורום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיום רוב המילים באות מ.
    איתן
    27/12/2012

שלום,
    הילד שלי בן שנתיים, מלפני כשבועיים, כמעט כל מילה שהוא אומר, הוא מסיים באות מ. למשל, במקום אבא הוא אומר אבמ, במקום טלי הוא אומר טלימ, וכן הלאה. לפני כן לא הייתה לו בעייה, והוא דיבר רגיל. מה יכולה להיות הבעיה?
    בתודה,
    איתן

לקביעת תור
    סגירה
    סיום רוב המילים באות מ.

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

איתן
    27/12/2012

אני לא יודע אם יש לכך קשר, אבל הילד שלי סובל מבעיית מים באזניים כבר למעלה משנה. בבעיה זו הוא בטיפול ובמעקב. האם יכול להיות קשר לבעיה שתיארתי קודם בנושא הוספת הההברה מ בסיום כל מילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

ענת תבור
    13/01/2013

איתן שלום,
    תופעה זו של הוספת צלילים אינה נפוצה, סביר כי זמנית ותיעלם מעצמה, יתכן כי היא חלק מהחקירות שהילד עושה לגבי הצלילים בשפה. יכול להיות שסגירת השפתיים בסיום כל מילה מחזקת אצלו את התחושה של הצלילים בפה (יתכן כי יש קשר לכך שהערוץ השמיעתי אולי חלש יותר כרגע בגלל הנוזלים באוזניים).
    הייתי ממליצה לתת לו מודל לדיבור נכון ע"י חזרה על דבריו בצורה הנכונה (ללא תיקון, אלא חיזוק - שישמע את הצורה הנכונה. לדוג' - אם אומר "אמאם", לומר: "נכון, הנה אמא").
    בכל מקרה מומלץ להמשיך לעקוב אחר מצב האוזניים שלו ע"י רופא א.א.ג וכן מעקב שמיעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה על אותיות סופיות
    אורלי
    25/12/2012

הבן שלי בן שמונה יש לו תופעה שבמהלך שיחה הוא חוזר על האותיות הסופיות של המילה לדוגמא אכלתי תי, זה יכול להופיע פעמיים שלוש במהלך כמה משפטים, נראה כאילו הוא חוזר על הסופיות כשהוא חושב על מה שהוא אומר. זה התחיל לפני שנתיים נפסק וכעת חזר שוב. לא יודעת איך לנהוג אני לא מעירה לו אבל לא יודעת אם לפנות לקלינאית תקשורת או האם זה קשור לתחום אחר.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה על אותיות סופיות

הוספת תגובה

• חזרה על אותיות סופיות - תגובה

חן לדרר
    25/12/2012

מצויין שאינך מתיחסת לכך, האם הוא מגיב בדרך כלשהי?
    מומלץ לבצע אבחון קלינאית תקשורת שתבדוק במה מדובר. במידה והיא תראה צורך בברור אחר היא תוכל להפנותכם הלאה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה על סופיות - המשך

אורלי
    25/12/2012

לדעתי הוא כלל לא מודע לכך, הוא אף פעם לא העלה את הנושא ולא ראיתי התייחסות כלשהי מצידו לעניין.
    תודה על התשובה המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה!!!
    שני
    20/12/2012

יש לי שאלה בתי בת חצי שנה ושבוע התחילה למלמל מגיל חודשיים כיום ממלמלת אה דה גה בה בבבה מממה ממש הברות שאני מאוד מבסוטית מהם אך לאחרונה התחילה לצעוק ואם אני מדברת לצעוק זה ממש לצרוח עד כדי כך שהיא נחנקת ממה זה נובע??

יש לציין כשהי על הבטן ( היא עדיין לא זוחלת) ורוצה להגיע למשהו היא מאוד מתעצבנת עד כדי כך שצועקת ..
    האם זה נובע מתיסכול שעדיין אינה מצליחה לזחול?
    הודה לך על התשובה מאוד מאוד
    בתודה מראש שני

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה!!!

הוספת תגובה

• שאלה!!! - תגובה

ענת תבור
    21/12/2012

הי שני,

צעקה גם היא דרך להבעה של רגש כלשהו. כשזה בא במקביל להתפתחות תקינה של הדיבור - אין פה מה לדאוג, אלא לנסות להבין מהי הסיבה לכך (כמו גם בכי, למשל).
    יתכן שהשערתך נכונה, והיא מתוסכלת מכך שאינה מגיעה לצעצוע ויתכן כי ישנן סיבות נוספות.
    תוכלי לנסות לבדוק זאת ע"י כך שתקרבי לה את הצעצוע ותראי אם נרגעה. ולחילופין - ניתן לעודד את זחילתה ולתמוך בה רגשית ע"י שיקוף הרגש שלה: "את רוצה את הצעצוע, זה רחוק"... גם אם אינה מבינה - היא שומעת את טון הדיבור שלך וזה יעזור לה להתמודד ברגעי מצוקה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ס ולא ש
    רחל
    20/12/2012

בני בן שנתיים ורבע ואינו הוגה נכון את האות ש אלא הוגה אותה כמו ס
    האם דבר זה מעיד על בעיה בדיבור ומאיזה גיל מומלץ לפנות לטיפול?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ס ולא ש

הוספת תגובה

• ס ולא ש - תגובה

ענת תבור
    20/12/2012

זה תקין לגמרי לגיל זה. לגבי ש - מומלץ לפנות לטיפול רק אם לא מסתדר לקראת גיל 5-6 ש'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום
    עוז
    19/12/2012

האם גמגום הוא מורש, אם לא - מדוע הוא מופיע? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום

הוספת תגובה

• גמגום - תגובה

ענת תבור
    21/12/2012

יש סיבות מגוונות להופעת הגמגום. במקרים רבים הגמגום הינו תורשה, אך לא תמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בו ארבע וחצי לא שר או מדקלם
    לירון
    08/12/2012

שלום רב,
    בני בן ארבע וחצי ילד נבון וחכם בעל תחומי עניין מפותחים. הוא ילד מאוד סקרן, חברותי, אינטלגנט ועוד'.
    הוא אובחן ע"י מרפא בעיסוק בעל גמישות יתר באצבעות הידיים וחולשה בחוגורת הכתפיים. (פנינו אלייה בגלל בעיה באחיזת עיפרון). הבעיה נפתרה הוא אוחז יפה את העיפרון אך עדיין עובדים על חולשה בחגורת כתפיים ומנסים לחזק אותו. חשוב לציין כי הוא עדיין מאוד פעיל מבחינה מוטורית עדינה וגסה.
    כמו כן אוכל הכל ומדבר סה"כ יפה לגילו.
    הבעיה היא הילד לא שר ולא מצליח לשיר או לדקלם, הוא מאוד מתקשה בשירה אפילו בשירי פעוטות פשוטים מאוד.

מה יכולה להיות הסיבה לאור מה שתואר לעיל ואיך ניתן לפתור זאת?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• בו ארבע וחצי לא שר או מדקלם - תגובה

ענת תבור
    08/12/2012

לירון שלום,

האם הוא מתקשה לזכור את המילים? מתקשה לזכור או להפיק נכון את המנגינה?
    מה הוא בדיוק עושה כשמנסה לשיר, אם בכלל?
    האם מצליח להשלים הברה או מילה אחרונה בשירים או דקלומים שאתם שרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום
    דוד
    07/12/2012

יש ליב עיה של גמגום 7 שנים !
    ואני מחפש פיתרונות בלי סוף
    ויש לי גמגום מחשבתי ברגע שהראש שלי משנן מחשבות של גמגום אני מגמגם ברגע שאני משנן מחשבות שיש לי שתף והכול אז אני מדבר מצוין !!
    הראש שלי עושה הכול לבד...

אם רק הייתי מצליח לעשות משהו אם המחשבה שגורמת לגמגום הייתה נפטרת לי הבעיה !!
    נימאס לי מי הבעיה אזות !!!

יש משהו לעשות ? או שאני הולך לסבול כול חיי ?

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום

הוספת תגובה

• גמגום - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    07/12/2012

שלום
    לא ברור לי דוד בן כמה אתה ומה זה אומר כבר 7 שנים כלומר מאיזה גיל... מהתיאור שלך כנראה שלא היית באבחון /טיפול של קלינאי תקשורת
    מומלץ לפנות לאבחון שיאבחן את כל התופעות הקשורות בגמגום ובהתאם לכך יתוכנן הטיפול לשיפור השטף

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גימגום אצל ילד בן כמעט 3
    דודי
    05/12/2012

שלום
    בני בן 2 ועשרה חודשים,בני החל לדבר מגיל שנתיים. ומגיל שנתיים וכמה חודשים החל לומר משפטים שלמים. לאחרונה נושא הגמגום התגבר אצלו באופן משמעותי והוא " ניתקע " כל משפט כמעט , ניתן לומר כי הוא ניתקע באמצע מילה ולא תמיד בתחילתה , אם נתון זה משפיע. בנוסף העיר את עיני כושר הביטוי שלו שהוא יחסית דל כרי משפטים קצרים ולא ביצוע הרחבות פירוט כגון נוף,צבע, וכד' . כאשר הוא החל לומר מילים מגיל צעיר הוא היה לפעמיים מגמגם. יש לציין כי מידי פעם אני מלמד אותו מילה חדשה באנגלית ויש לו קליטה מדהימה יש לו אוצר מילים מדהים של למעלה מי 30 מילים. והוא יודע לומר את ה א-ב עד סופו בצורה מושלמת. ואת ה A-b-c בצורה מושלמת, יודע לספור עד 10 באנגלית ובעברית. חייב לציין כי אני תמיד נותן לילד לסיים את הדברים שיש לו לומר . סבלני, ולא מעיר על קיום הבעיה . הייתי מעוניין לדעת
    1. האם יש צורך לפנות לגורם רפואי בעניין ואיזה?
    2. האם יש למישהו רעיון איך ל"דובב" את הילד יותר ?
    3. האם יש איזו שהם תרגילים לשפר את המצב ?

תודה לכל המשיבים!!!

לקביעת תור
    סגירה
    גימגום אצל ילד בן כמעט 3

הוספת תגובה

• גימגום אצל ילד בן כמעט 3 - תגובה

חן לדרר
    05/12/2012

בכל מקרה של חשד לגמגום שנמשך כדאי לפנות לאבחון קלינאית תקשורת. היא תוכל לבדוק את המצב לעומק ולהציע דרכי פעולה
    לגבי דיבוב הילד כשיש גמגום עדיף להמנע מכך ולתת לו ליזום בעצמו את השיחה, מתאורך השפה נשמעת מתאימה לגיל ועדיין איננו מצפים לשמוש רב יותר
    תוכל לקרוא המלצות כלליות להתיחסות לחוסר טף במדור שאלות נפוצות בפורום זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לתקשורת פרה-מילולית
    תמרה
    03/12/2012

שלום לך,

אני אמא לפעוט בן 14.5 חודשים.
    אני מודאגת-מאוד.
    הוא לא מצביע הרבה.לעיתים כן...אך לא באופן שיטתי.בעיקר מצביע כשמביט בספרים ...
    הוא אינו יודע להצביע על איברי הפנים/גוף השונים כשנשאל , ויתרה מזו, כנשאל "איפה אמא"...הוא אינו מצביע ובדר"כ גם לא מכוו ןאת מבטו אלי.

מה לעשות?עד מתי לחכות?ולאיזה איש מקצוע צריך לגשת בעניין זה.

תודה!

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לתקשורת פרה-מילולית - תגובה

ענת תבור
    05/12/2012

מיכאלה שלום,

נסי לשים לב ממה עוד מורכבת התקשורת הלא-מילולית של בנך - האם שמח במשחק משותף איתך, האם מגיב בהבעות פנים לסיטואציות שונות עם הסובבים אותו (כשמחייכים אליו, כמישהו מוכר נכנס הביתה, כשאינו רוצה דבר מה וכו'...) - האם יוצר קשר עין, האם נראית הבעת פנים מותאמת, האם משתמש בגופו בכדי להראות תסכול או להביע רצונות... האם כשמביט בספרים למשל - משתף אותך במה שרואה - ע"י מבט, שמחה וכד'..
    האם יוזם פעילויות איתך? איך מביע את רצונו?
    מה את כן מרגישה שמבין? למשל הוראות ושאלות פשוטות, כמו: "תן לי", "רוצה לשתות?" וכד'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדבר על עצמו בגוף שלישי
    שרון
    03/12/2012

שלום
    בני בן 2.5. מדבר היטב ומובן עם משפטים מורכבים ממספר מילים.
    אך הוא מדבר על עצמו בגוף שלישי, לדוגמא-״יונתן רעב״, זה של יונתן וכו׳. הוא כן יודע לדבר נכון בגוף שני ושלישי, זכר נקבה, יחיד רבים, רק על עצמו מדבר בגוף שלישי, לא אומר שלי, אותי וכו...
    מה לעשות? אני מנסה להסביר לו שיגיד אני בצורה של משחק... אבל הוא ממש לא מבין מה אני רוצה...

לקביעת תור
    סגירה
    מדבר על עצמו בגוף שלישי

הוספת תגובה

• מדבר על עצמו בגוף שלישי - תגובה

ענת תבור
    08/12/2012

שרון שלום,

האם אתם מתייחסים אליו בגוף שלישי: "זה של אמא וזה של יונתן"... למשל, או שאתם פונים אליו בתור "אתה?".
    בכל מקרה, כאשר אומר, למשל "זה של יונתן", תחזרו אחריו: "נכון, זה של יונתן, זה שלי" (ולהצביע איתו על עצמו), או לחזור אחריו: "אמא, אני רעב".
    אפשר לשחק הרבה משחקים של תורות/מסירות וכד' ולהדגיש את האמירות בגוף ראשון - גם אתם מולו: "עכשיו אני", "זה שלי", "תורי". (אפילו "לריב" על חפץ בכאילו - זה שלי/ לא, שלי! ולחכות שיאמר גם)..

בגיל שלו, אמורה כבר להתבסס תפישת מושג ה"אני" מבחינה פסיכולוגית, ולכן באם אין בעיה התפתחותית, סביר להניח שיוכל להפנים את הביטוי השפתי הזה בקרוב עם תרגול וסבלנות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה