מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ס שורקתהילה21/12/2011
שלום, יש לי חברה שיש לה ס ששורקת.
הקטע הוא שזה לא תמיד היה ככה. זה קורה לה רק כשהיא נמצאת בחברת אנשים שיש להם גם. זה נשמע הגיוני יש כזה דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ס שורקת - תגובה
חן לדרר22/12/2011האם את מתכוונתשהוגה את ה-ס עם הלשון בחוץ?
לרוב ההגיה לא מושפעת מאיך האנשים ליד מדברים אבל ישנם מצבים בהם כשמאוד מתאמצים הוגים נכון ואז התופעה מופיעה רק חלק מהזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור
שירלי14/12/2011תודה אני מאוד מודה לך על תשובתך המהירה
המשך יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורשירלי14/12/2011
שלום,
בני בעוד חודש יהיה בן 3, הוא מדבר מילים לא שלמות כמו ננה=בננה אינה=אמא תול=חתול בוק=בקבוק בעצם הוא אומר או את תחילת המילה או את הסוף אך הוא מדבר הרבה במשפטים (כמובן שגם הם לא תמיד מובנים)
בגיל שנתיים הוא עבר ניתוח כפתורים ואדינואידים השמיעה הייתה מאוד נמוכה.
יש לו הרבה מילים שהוא כבר אמור להגיד אותן בבירור אך הוא לא אומר.
הוא מבין ושומע ואני מתקנת אותו כאשר אומר מילה לא נכונה אך עדיין אין שיפור.
בגן לפי דברי הגננת הוא מאוד פעיל (מבחינת דיבור)
אך האם עליי לקחת אותו לקלינאית תקשורת או שכדאי לחכות עוד ולראות איך הוא מתפתח מבחינת הדיבור.
לאחרונה הוא התחיל גם לשיר שירים (שגם הם לא הכי ברורים אבל הוא יודע לזמזם את המנגינות).
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור - תגובה
חן לדרר14/12/2011שירלי שלום
חשוב לבצע דיקת שמיעה עדכנית
במקביל אני כן ממליצה על אבחון קלינאית תקשורת מאחר וסביב גיל 3 כבר מצפים להיגוי טוב יותר. במהלך הבחון ישקלו את המצב וההיסטוריה ויחליטו האם יש מקום לטפל או להמתין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור
שירלי14/12/2011תודה רבה,
ועוד שאלה קטנה מה צריך לעשות כדי לקבוע אצל קלינאית תקשורת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור - תגובה
חן לדרר14/12/2011לפנות לרופא הילדים שלכם והוא יפנה אותכם למקום המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסארטריה הנגרמת מחבלת ראש קשהנדב12/12/2011
עברתי חבלת ראש קשה לפני למעלה מ20 שנה.
בעבר, בחודשים הראשונים שלאחר תאונת הדרכים אותה עברתי, אני משער שקצב הדיבור שלי השתפר בעיקר בעקבות האזנה לשירים, והניסיון "להדביק" את קצב הזמר. כיום מסתבר לי שזה לא מספיק לסביבתי. הייתי שמח לדעת אם ישנה דרך לשיפור תפקודי הדיבור שלי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסארטריה הנגרמת מחבלת ראש קשה - תגובה
חן לדרר13/12/2011נדב שלום
כדי לענות על שאלה זו צריך לבצע אבחון קלינאית תקשורת ולראות במה מדובר. מומלץ להעביר להם את כל החומר הרפואי שיש לך מהעבר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ו-3נעמה12/12/2011
שלום, הבת שלי בת שנה ו-3 חודשים, לא לוקחת דברים לפה - לא צעצועים ולא מזון, מסרבת לאכול מזון אצבעות ואוכלת רק טחון. אם שמים לה בפה חתיכות בד"כ יורקת את זה או לפעמים גם מקיאה. המליצו לי ללכת לאבחון אצל קלינאי/ת תקשורת, האם יש הגיון בכך? מבחינת הדיבור, יש לה כמה מילים ראשונות (תודה, את זה, אדא לאבא, או לאור).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ו-3 - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור12/12/2011שלום נעמה
תפקידה של קלינאית תקשורת כולל התיחסות גם לאכילה ובליעה. הערכה בתחום זה ניתן לעשות ע"י קלינאית תקשורת בתוך מסגרת של התפתחות הילד או מרפאת אכילה . יש לבדוק דרך קופת החולים שלכם איפה יש מרפאה כנ"ל ו/או מרכז להתפתחות הילד באזור שלכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכול להגיד שיןריו12/12/2011
שלום אני בן 17 ו5 חודשים ואני לא מסוגל להגיד את האות שין במקום זה יוצא לי סין במקום שאני אגיד שלום אז יוצא לי סלום הייתי רוצה לדעת עם זה עוד אפשרי בישבילי לתקן את זה וכמה זמן בערך זה ייקח וכמה המחיר יהיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יכול להגיד שין - תגובה
ענת תבור12/12/2011תוכל לפנות לטיפול קלינאי/ת תקשורת. החסרון בטיפול בגיל זה הוא שההרגל שבשיבוש מושרש יותר, מצד שני - היתרון הוא שיש לך מוטיבציה ואחריות גדולה כאדם בוגר.
לכן, תמיד כדאי לנסות. טיפול זה אומר סידרה של מפגשים, לרוב חד-שבועיים שנמשכים לאורך 10-20 שבועות, לפי הצורך. תוכל לברר עלויות במכונים לטיפול בדיבור או בקליניקות פרטיות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדברת לא מובןחני11/12/2011
שלום
בתי בת שנתיים ו-4 חודשים
היא מדברת אבל לא ברור רק אני יכולה להבין אותה ואחרים אולי אבל קצת
למשל:
היא לא אומרת את האות ק אלא ט אז במקום קוקו היא אומרת טוטו
והיא מאוד אוהבת לדבר ולקשקש הבעיה שלא מבינים אותה
אם אני יגיד לה לחזור אחרי מילה מסוימת היא תחזור עליה אבל לא ברור
יש לה בעיה של פוליפים -אני לא יודעת אם זה קשור לבעיה של דיבור,
לקחתי אותה לבדיקת שמיעה ואין לה בעיה
האם צריך לעשות משהו בנידון?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדברת לא מובן - תגובה
ענת תבור11/12/2011בהתפתחות הדיבור הנורמטיבית בגיל זה עדיין יכולים להיות שיבושי היגוי שנחשבים תקינים לגיל, ז"א - שרוב הסיכויים שביתך תרכוש אותם בהמשך באופן עצמאי (למשל כמו החלפה של "ק" ב"ט".
יחד עם זה, לעיתים הדיבור משובש עד כדי כך (החלפות של צלילים מרובים, השמטות מרובות של הברות או צלילים במילה), שמפריע באופן משמעותי לתקשורת עם הילד. אם את חשה שזה המצב - כדאי להגיע לאבחון של קלינאי/ת תקשורת.
חשוב להמשיך להיות המעקב של רופא א.א.ג. ושמיעתי. בעיית השמיעה יכולה להשפיע על הדיבור, אך אם מצאו שהשמיעה תקינה, אז חשוב המעקב- לבצע בדיקת חוזרת כל מספר חודשים. לעיתים יש עליות וירידות בשמיעה לאורך השנה - וגם לזה חשוב לשים לב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח לבטא צ בגיל 7תותי07/12/2011
שלום.
בני בן ה-7 לא מצליח לבטא צ מאז שלמד לדבר. חבריו כבר התרגלו לשמוע איזה "סיון" (ציון) קיבל במבחן, ואני כבר יודעת להלביש לו "סיסית" (ציצית) בכל בוקר...(ס במקום צ)
אך המורה שלו אמר שזה מאד צורם לשמוע אותו כך וחייבים לטפל.
האם באמת זה עד כדי כך חמור?
האם יש סיכוי שזה ייפתר לבד ופתאום הוא כן יצליח?
מה הטיפול הדרוש?
אנחנו בקופת חולים מאוחדת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליח לבטא צ בגיל 7 - תגובה
חן לדרר07/12/2011תותי שלום
השבוש שאת מתארת נחשב לתקין עד גיל 5, לאחר גיל זה הסיכוי שלפתע בנך ילמד להגיד צ' נכונה לבדו קטן ולכן מומלץ לטפל בכך
לשאלתך על מידת החומרה - זה לא שבוש חמור אך בהחלט בולט ובד"כ ככל שגדלים אז הסביהב יותר מעירה על כך והתסכול שהילד חש גדל
מבחינת הקופה טיפולים כאלו בד"כ ממומנים עד גיל 9
עליך לפנות לרופא הילדים ולבקש הפניה לאבחון ק"ת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4.5 - גמגום פתאומימירב06/12/2011
שלום רב,
בני בן ה- 4.5 ילד רגיל מעט ביישן, החל בשבוע האחרון לגמגם באופן פתאומי
הוא נתקע בתחילת המשפט ולאחר מכן המשפט לרוב יוצא תקין
הייתי אצל רופא המשפחה והוא נתן לי הפנייה לקלינאית תקשורת
אך התור עוד רחוק {בעוד כחודש}
האם אני יכולה בינתיים לעשות משהו כדי לעזור לו, כי לפעמיים הוא מתייאש מתחילת המשפט ולא ממשיך או מנסה להגיד לי שאני אנחש מה הוא רצה להגיד
אודה לתשובתך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4.5 - גמגום פתאומי - תגובה
חן לדרר07/12/2011מרב שלום
התופעה שאת מתארת לעיתים רבות הינה חוסר שטף התפתחותי ולא גמגום.
לרוב הילדים עצמם כלל לא מרגישים בכך (הם כן שמים לב לתגובות הסביבה) .
לרוב מומלץ לחכות חודש- חודשיים לפני אבחון כך שזה בכל מרקה בסדר
בינתיים קראי את ההמלצות להתמודדות במדור שאלות נפוצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום בת שנתיים וחציליאת05/12/2011
שלום רב
בתי כיום בת שנתיים וחצי, כשנולדה בבדיקת ברה,גילו שאוזן אחת לא שומעת טוב, מאז אנחנו במעקב בשניידר,הפרופסור אמר שכרגע אין צורך במכשיר שמיעה, ושנחזור בגיל שלוש, נתחתי אותה גם לפני 4 חודשים שקדים ופוליפים ,ורק בחודש האחרון יש שיפור בדיבור שלה , והוא התחיל להיות קצת יותר מובן.(אבל יש לה המון שיבושי מילים)
מה שיותר מדאיג אותי זה שלפני חודש ב"טיפשותי" אבל ממקום של להסביר לה, הערתי לה על מילה ממש משובשת והסברתי לה את משמעות השיבוש ויכול להיות שהערה שלי מאוד העליבה אותה כי היא ממש כעסה וניסתה אפילו לסטור לי.
פתאום כעבור יומיים היא החלה לגמגם ולשים את היד על הפה מתי שהגמגום מתחיל ,ההיתי בשוק ויותר מזה כ"כ כעסתי על עצמי ,מה עשיתי לילדה.
מאז הגמגום רק החריף ,היא כבר לא שמה את היד על הפה, אבל כאילו נתפס לה הסטרטר, וכמעט בכל משפט "שעה" לפעמים היא חוזרת על המילה עד שהיא מתחילה את המשפט, אני לא מעירה לה מאז ומזהירה את הסביבה לא להגיב כשזה קורה ממש בא לי לבכות כי אני מרגישה שאני גרמתי לזה.
השאלה שלי אם בגיל כזה הגמגום יכול להימשך לטווח הארוך כי בינתייים זה רק מחמיר
תודה..
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום בת שנתיים וחצי - תגובה
חן לדרר07/12/2011ליאת שלום
התופעה שאת מתארת נקראת חוסר שטף התפתחותיוקורית בהרבה מקרים ללא שום עזרה מצד הסביבה כך שתורידי מעצמך את האשמה. קראי במדור שאלות נפוצות הסברים והמלצות בנושא.
לא ציינת האם ביתך אובחנה או מטופלת ע"י ק"ת עקב שיבושי ההגוי. במידה ולא אני ממליצה לך לבצע אבחון מאחר ונשמע שיש כבר תסכול סביב הנושא
בינתיים בהחלט חשוב להתעלם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5- מחליף ק' ב- תאורית04/12/2011
שלום,
בני בן ה- 5 מחליף את הק' ב-ת' נמצא אצל קלינאית תקשורת כבר 15 טיפולים ושום דבר עדיין לא הסתדר נשארו לו עוד 5 טיפולים וקשה לי להאמין שיהיה שיפור עד אז מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5- מחליף ק' ב- ת - תגובה
ענת תבור04/12/2011חשוב להתייעץ עם הקלינאית המטפלת.
במידה ואין התקדמות במהלך תקופת הטיפולים הנ"ל, מומלץ לעיתים לעשות הפסקה ולחדש את הטיפולים שוב בהמשך, מתוך צפייה כי הילד יהיה בשל יותר להתמודדות עם שינוי הדיבור.
במידה וכן התחיל תהליך של רכישה, אפילו שזה איטי - ניתן לחשוב על הארכת הטיפול - כי לכל ילד, יש את הקצב שלו. התייעצו עם הקלינאית איפה בדיוק בינכם נמצא, והאם יש משהו שאתם יכולים לעשות בכדי לקדם את התהליך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ועשר-דיבור סלקטיבייעל03/12/2011
בתי בת שנה ועשרה חודשים. בבית ובקרב אנשים מוכרים מדברת המון. (אוצר מילים מעל 50 מילים) ומחברת שתיים שלוש מילים למשפט הגיוני. הבעיה היא שבקרב אנשים לא מוכרים הילדה מפסיקה לדבר ונראה כאילו מתוך החלטה. אפילו עושה תנועה של כיווץ שפתיים כאומרת "אין סיכוי שאני אפתח את הפה עכשיו" אבל כן מתקשרת באופו בלתי מילולי עם אנשים לא מוכרים (מחייכת,נותנת כיף ו"עושה עיניים".)האם יכולה להיות בעיה או שמדובר בתופעה מוכרת ונורמלית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ועשר-דיבור סלקטיבי - תגובה
ענת תבור04/12/2011האם היא מדברת באופן שוטף בגן והאם יש הבדל בתקשורת עם ילדים או עם הצוות?
האם לאורך זמן במפגש עם אנשים חדשים כן מצליחה להיפתח מעט?
נסו לא לדרוש ממנה לדבר במצבים שמלחיצים אותה, נסו לדבר איתה כאשר מסביב נוכח אדם לא מוכר - אך התקשורת נעשית איתכם, ואולי בהדרגה יצליח להשתלב בשיחה.
ככל שאתם לא תתייחסו לכך כאל עניין בעייתי - סביר להניח שזה יפסיק להיות כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 -גמגוםמרים02/12/2011
הילדה שלי עוד שבועיים בת חמש, לפני 3 חודשים הופיע אצלה גמגום, קושי בדיבור ובעיקר בתחילת משפט, יש לה אוצר מילים עצום הייתה מדברת שוטף לפני זה, התפתחות מוטורית עדינה וגסה תקינה, זכור לנו שקרו הרבה דברי לפני 3 חודשים אבל אף מקרה לא הכניס אותה לסערת רגשות או לחץ משמעותי או פחד או בכי, אולי זה מכלול של דברים קטנים בעינינו שקרו, לא יודעת לאן לפנות האם זה אבחון של קלינאית תקשורת או זה אבחון פסיכולוגי? מה אפשר לעשות בינתיים עד שאקבל תור לאחת מהם? קשה לי לראות אותה מגמגמת כי היא לא הייתה כך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5 -גמגום - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור04/12/2011שלום
ללפי דיוווחך לא הופיע תיאור לגמגום , ולא תיאור של הילדה מה היא עושה עם זה . אך מאוד חשוב מצידכם ומהסביבה הקרובה לא להשלים מילים שלה , לשמועת אותה עד סוף המשפט , לא להעיר לה על צורת הדבור החדשה...בינתיים עד שתפנו לאבחון של קלינאית תקשורת אשר תעביר אבחון ותוכל לתת הדרכה ספיציפית יותר שמתאימה לממצאי האבחון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמגום בגיל 5
מרים26/08/2012שלום רב
בת שלי התחילה לגמגם בגיל 4 ותשעה חודשים, נתקעות לה המלים בתחילת משפט , למשל אם בהתלחלת מילה "רוצה" אז יוצא לה : "רו רו רו רוצה"
כבר עברה שנה , לפעמים מצבה משתפר אבל זה חוזר
הינו אצל קלינאית תקשורת , המליצה לי לחכות , והרגיעה אותי
השתפר מצבה לכן לא חזרנו, אבל בחודש האחרון היא חזרה לגמגם הרבה
אני מאוד מודאגת , מה ממליצים?האם יש לחכות ?
האם יש המלצה לקלינאית תקשורת דוברת ערבית באזור חיפה?
אני כבר חודשים מנסה לקבוע תור דרך כללית מושלם ולא מצליחה
נא עזרתכם , הילדה עולה לכתה א וזה מלחיץ אותי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמגום בגיל 5 - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור27/08/2012שלום מרים
תמשיכי עם ההדרכה שנתנה לך הקלינאית כלומר לא לתת לילדה רעיונות איך לא לגמגם כמו : תדברי מהר , תחשבי , תנשמי וכו...לא להתיחס להיתקעויות ולצורת הדבור אלא לתוכן .
האם הילדה מדברת על קושי מסוים או לא שמה לב לכך ? מה אתם עושים עם זה ?
תבדקי בקופת חולים לין או בהתפתחות הילד וכל מכון פרטי באזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אצל קלינאית לפני ישור שינייםעדי01/12/2011
נער בן 18 עם מרווח בין השינים, האורטודנט טוען כי הרווחים נוצרו כתוצאה מדחיפת הלשון בזמן בליעת הרוק כלפי השיניים, ולכן יש לטפל קודם אצל קלינאית תיקשורת.
האם טיפול אצל קלינאית תקשורת בגיל זה, עדיין אפקטיבי?
והאם אכן לחכות לטיפול כזה לפני ישור השיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אצל קלינאית לפני ישור שיניים - תגובה
חן לדרר01/12/2011טיפול בדחיקת לשון אפשר לעשות בכל גיל.
מאחר והתנועה של השיניים נובעת מדחיפת הלשון אם תבצעו קודם את הטיפול האורטודנטי ולשון תמשיך לדחוף זה עלול לפגוע ביעילות הטיפול
בדר כלל מדובר בטיפול קצר של 2-3 חודשים ולכן שווה לעשות זאת מראש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ילד בן 6א.נ.01/12/2011
שלום,
יש לי ילד בן 6, עדין בגן. השארתי אותו שנה (יליד 27/11/2005) נראה קטן וגם מעט רגיש.
משנה שעברה שמתי לב שיש לילד שלי בעיה בזיהוי אותיות. הגננת אמרה שזה יסתדר לאט לאט. עברה שנה ועדיין הילד לא זוכר את רוב האותיות. אני יושבת איתו ומראה לו את האותיות שאני יודעת שקשה לו איתם, לאחר כמה דקות אני מראה לו את האותיות ושואלת אותו והוא פשוט לא זוכר אותם. (כרגע יש גננת מחליפה בגן מכיוון שהגננת בחופשת לידה). האמת שאנחנו בתחילת שנת הלימודים, אבל האם אנחנו צריכים לטפל בזה בצורה מקצועית יותר או לתת לזה עוד זמן?
אשמח מאוד על עזרתך.
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ילד בן 6 - תגובה
חן לדרר01/12/2011חשוב לי לדעת עוד קצת פרטים כדי לענות לך
האם הוא מתקשה להגיד את שמן או גם לזהו אותן לפי שם?
האם היתה תופעה דומה בזכירת שמות הצבעים?
האם יש קשיים כלשהם בהתפתחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - שאלה לגבי ילד בן 6
א.נ.01/12/2011היי, הוא יודע לומר אך הוא לא זוכר את שם האות. לדוגמא אני מראה לו את האות ח ואומרת לו שזו האות ח. אחרי מספר דקות אני חוזרת ושואלת אותו איזה אות זו ומצביעה על האות ח והוא לא יודע לומר לי איזה אות זו.
אורי יודע היטב חשבון הוא קולט תרגילים של חיבור וחיסור. הוא ממש יודע חיבור וחיסור מצויין. הוא ישר עונה תשובה. לימדתי אותו חיבור כמו 100+20 והוא קלט את העיקרון של להוסיף 20 ושהתשובה היא 120. הוא יודע צבעים וצורות. הבעיה שלו היא אך ורק באותיות. הוא ילד מאוד חכם ופיקח ורוצה מאוד ללמוד. הוא מכיר את כל שמות הכוכבים וזוכר אותם. הוא מתעניין במדעים. זה רק הדבר היחיד שמאוד לא מובן לי מדוע הוא לא מצליח לזכור אותיות.
מקווה שהבנת מה שכתבתי. אודה לך על עזרתך. אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - שאלה לגבי ילד בן 6 - תגובה
חן לדרר01/12/2011בשלב ראשון כדאי לוודא שמזהה כל אות - בלי לבקש את השם.
אתם יכולים לבחור כל פעם אות אחת ולעבוד רק עליה עד שזוכר. כדאי להתחיל מאותיות משמעותיות כמו האות הראשונה של שמו
בכל מרקה כדאי להתיעץ עם הגננת האם מרגישה שזה חריג או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים + - לא מדבר -דחוףמיכל איפרגן30/11/2011
שלום שמי מיכל
בני בן השנתיים+, אינו מדבר מלבד מילים בודדות וגם אותם הוא לא הוגה נכון
כמו א-מה, אבא, ננה+בננה, מים, הבהב, דעדע=גע-גע וזהו.
כשאני נותנת לו הוראות פשוטות כמו להביא, לקחת, לזרוק וכו' - הוא מבין ומבצע,
הוא מתקשר איתנו ומסביר את עצמו על ידי הצבעה על המבוקש, או מוביל אותנו למקום
שהוא צריך, לעתים הוא עצמאי ומנסה לבד במידה ולא הבנו אותו.
בבדיקת שמיעה שביצענו לפני כחצי שנה-בדיקת שמיעה - הוא לא שיתף פעולה
רק בבדיקת טימפנומטריה באוזן שמאלה ירידה של -60% ובאוזן ימין 30%
נגשנו לרופא א.א.ג - שמצא שיש לאיתי שעווה קשה, נתן לנו טיפות מרככות ולאחר 10 ימים
עשה שאיבה וגילה שיש לו דלקת, בדגימה מצאו 3 חיידקים והוא קיבל טיפות אנטיביוטיות.
בבדיקה נוספת הוא חשב שהאוזניים שלו נקיות.
איתי עדיין לא מדבר ובגן שלו (כל בני גילו - כבר מדברים משפטים שלמים ואפילו מתארים
ומספרים).
הייתי רוצה לדעת מה דעתכם בעניין?, ומה עלי לעשות? למי לפנות? וכו'.
בתודה מראש מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים + - לא מדבר -דחוף - תגובה
ענת תבור30/11/2011מיכל שלום,
בואי נגדיר את העניין - בנך כן מדבר, גם אם לא אומר מילים שלמות, אלא משובשות - זו עדיין מילה, ובגילו זה עדיין תקין.
חשוב לזכור שטווח הנורמה מבחינת התפתחות השפה והדיבור הוא רחב ולכן, רואים תמיד פערים גדולים בין הילדים בגילאים הללו. באופן ממוצע, ילד מתחיל לומר צירופי מילים ("אמא בננה", "אבא בוא" וכד') לקראת גיל שנתיים.
חשוב להמשיך במעקב השמיעתי, כי יש לכך משמעות גדולה להתפתחות השפה והדיבור. ישנם ילדים שהם בעלי נטייה להצטברות של שעווה באוזניים, ולכן חשוב לראות רופא א.א.ג. באופן תכוף יותר, לפני שזה יגרום לירידות שמיעה ו/או יתפתח לדלקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)